Τετάρτη, 24 Οκτωβρίου 2012

Γ. Παπακωνσταντίνου: Λυπάμαι, αλλά έχασα το πρωτότυπο της λίστας Λαγκάρντ!


Ευθύνες στο ΣΔΟΕ απέρριψε ο πρώην υπουργός Οικονομικός Γιώργος Παπακωνσταντίνου σε ό,τι αφορά τη διαχείριση της λίστας Λαγκάρντ. Καταθέτοντας στην Επιτροπή Θεσμών της Βουλής ο κ. Παπακωνσταντίνου υπογράμμισε πολλές φορές ότι το ΣΔΟΕ ήταν υποχρεωμένο να προχωρήσει σε ελέγχο της λίστας και δεν έπρεπε να περιμένει καμία εντολή πολιτική από κανέναν.
«Το ΣΔΟΕ ήταν επιβεβλημένο και να κάνει έρευνα και να εντοπίσει φορολογικές παραβάσεις. Στις 25 Ιανουαρίου συγκάλεσα σύσκεψη για το θέμα στο υπουργείο Οικονομικών. Ο νομικός σύμβουλος ήταν κατηγορηματικός ότι τα στοιχεία μπορούσαν και έπρεπε να αποτελέσουν βάση φορολογικού ελέγχου. Συνεπώς το ΣΔΟΕ ήταν υποχρεωμένο να ελέγξει αυτού του είδους τις πληροφορίες. Το ΣΔΟΕ δεν πρέπει να περιμένει πολιτικές εντολές για να κάνει ή να μην κάνει ελέγχους, έχει υπηρεσιακή αυτονομία. Εγώ έδωσα τα στοιχεία για να γίνουν έλεγχοι», ανέφερε, μεταξύ άλλων, ο πρώην υπουργός Οικονομικών.
Έντονη ήταν η αντίδραση του κ. Παπακωνσταντίνου στα όσα είδαν το φως της δημοσιότητας περί αλλοίωσης της αρχικής λίστας. «Δεν ανέχομαι να υπάρχει η ιστορία περί αλλοίωσης της λίστας,» τόνισε χαρακτηριστικά και προσέθεσε: «έγινε αντίγραφο του ηλεκτρονικού αρχείου που ήρθε από τη Γαλλία σε μορφή CD. Ζήτησα να γίνει αντίγραφο σε μορφή usb γιατί είναι πιο ασφαλές».
«Στον κ. Διώτη έδωσα αυτό το usb.Το αρχικό υλικό μαζί με τη συνοδευτική επιστολή το έδωσα για φύλαξη εμπιστευτική στο γραφείο μου και δεν ξέρω που είναι. Λυπάμαι αλλά δεν ξέρω που είναι. Να ζητήσουμε να ξανασταλεί από την Γαλλία η λίστα για να σταματήσει η σπέκουλα», σημείωσε χαρακτηριστικά.
antinews.gr


Από λίστα 2,5 δις σε καταθέσεις, παρέθεσε μία λίστα… 20 ατόμων στον Καπελέρη γιατί “δεν είχε εμπιστοσύνη στον ΣΔΟΕ”…

Έπειτα μίλησε και με τον κύριο Διώτη ο οποίος του εξέφτασε νομικές ενστάσεις!

Όσο για το CD, το είχε αφήσει στο γραφείο του αλλά δεν ξέρει που είναι!!!

Αυτός ο άνθρωπος, είναι ακόμα ελεύθερος…

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου