Τετάρτη 13 Ιουνίου 2012

Δέκα μικροί Μήτσοι της δραχμής



Και λέγαμε θα βγει δε θα βγει. Και να που βγήκε. Δε θα μπορούσαν να λείψουν οι Μήτσοι από τη Σαρακοστή! Επειδή ο έρωτας και η αριστερά δεν κρύβονται, ο Λάκης Λαζόπουλος εμφανίστηκε για να ενισχύσει τον αγαπημένο του Αλέξη.
Τέσσερις ημέρες πριν από τις εκλογές που θα κρίνουν το μέλλον της χώρας, ο Λαζόπουλος αποφάσισε να περάσει… Σύριζα από τη σάτιρα και να γίνει το αποκούμπι του Αλέξη για τον κάθε πικραμμένο.
Ουδεμιά κουβέντα άσχημη δεν είπε για τον Αλέξη Τσίπρα, για το γεγονός ότι υπόσχεται τα πάντα και δίνει τα πάντα. Κατήγγειλε τη ΝΔ που πήρε τα στελέχη του ΛΑΟΣ, αλλά δεν κατήγγειλε το βαθύ ΠΑΣΟΚ που βρήκε αποκούμπι στην Κουμουνδούρου.
Με κρύα αστεία για τις που….νες που δεν κινδυνεύουν όταν ο νταβατζής ανησυχεί, έκανε και το σχόλιό του για τον κίνδυνο να βγει η Ελλάδα από το ευρώ. Λες και η ανησυχία του κόσμου για το μέλλον τους εκτός της Ευρώπης είναι ίδιο με τον οίκο ανοχής. Λες και ο Τσίπρας που παίζει ζάρια τη χώρα δεν έχει θέση στη σάτιρα του κ. Λαζόπουλου.
Αλήθεια, όμως, ο κ. Λαζόπουλος το νέο συμβόλαιο με το κανάλι θα το υπογράψει σε δραχμές, όσπρια ή σε έμβασμα σε λογαριασμό του εξωτερικού. Και που θα πέσουν οι υπογραφές; Σε κότερο στη Μύκονο με χορεύτριες στρουμφίτσες; Αλλά μάθαμε: Η σάτιρα είναι δικαίωμα μόνο της Αριστεράς, λόγω Αριστοφάνη που, ως γνωστόν, ήταν κι αυτός της Αριστεράς και της προόδου.
Η κριτική είναι εύκολη και μπορεί να την κάνει όποιος θέλει, με αστείο ή σοβαρό τρόπο. Η σάτιρα, όμως, είναι πολύ σοβαρή υπόθεση, στοιχείο της Δημοκρατίας και δε μπορεί να γίνεται όπλο σε όσους πουλάνε αριστεροφροσύνη στην τηλεόραση. Και ο κ. Λαζόπουλος ξεχνά ότι οι περισσότεροι υπηρέτες της τέχνης και ειδικά της σάτιρας δε χρησιμοποίησαν ποτέ το ταλέντο τους για να παίξουν πολιτικά παιχνίδια.
Και επειδή εδώ δεν ξεχνάμε, καθώς η μνήμη δεν είναι α λα κάρτ.: Καλή η προσπάθεια αβανταρίσματος του Αλέξη , όπως το 2008 με το θάνατο ενός άλλου Αλέξη, τότε που αν θυμάται ο κ. Λαζόπουλος προέτρεπε τους νέους να τα κάνουν όλα στάχτη. Θα ένοιωθε άραγε το ίδιο αν έκαιγαν και το δικό του θέατρο;

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου