Τρίτη 12 Ιουνίου 2012

Έπεσαν οι «φερετζέδες» του ΣΥΡΙΖΑ


Τσίπρας, Ζεϊμπέκ
Ο κόσμος το έχει τούμπανο κι αυτοί (σ.σ.: στον ΣΥΡΙΖΑ) κρυφό καμάρι… Ο εκπρόσωπος Τύπου του κόμματος ισχυρίστηκε ότι η αφίσα που αποκάλυψε χθες ο «Ε.Τ.» και η οποία φέρει τις φωτογραφίες δύο μουσουλμάνων υποψηφίων βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ κάτω από την επικεφαλίδα «Οι Τούρκοι άρχισαν να κατακτούν τη Δυτική Θράκη» είναι προϊόν φωτομοντάζ. Προφανώς, ο κ. Σκουρλέτης δεν μπήκε καν στον κόπο να επικοινωνήσει με τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ στην Ξάνθη και τη Ροδόπη και να ζητήσει ενημέρωση για τη συγκεκριμένη αφίσα, η οποία για αρκετές μέρες «κοσμούσε» αρκετά προφίλ μουσουλμάνων της Θράκης.
Αποκαλύψεις
Πάντως, πριν καλά καλά κοπάσει ο σάλος που προκλήθηκε από την αποκάλυψη της αφίσας που κυκλοφορεί στο facebook, νέες αποκαλύψεις έρχονται να φωτίσουν τη δράση των υποψήφιων μουσουλμάνων βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ. Στο προφίλ του υποψηφίου βουλευτή Ξάνθης, Χουσεΐν Ζεϊμπέκ (Huseyin Zeybek) υπάρχουν αναρτημένες φωτογραφίες, το περιεχόμενο των οποίων είναι εξαιρετικά προκλητικό κι αποκαλύπτει σήμερα ο «Ε.Τ.».
«Η Ξάνθη είναι αποφασισμένη να εκλέξει δύο Τούρκους», λέει στα τουρκικά η φωτογραφία που εμφανίζεται στο προφίλ του υποψηφίου του ΣΥΡΙΖΑ, ενώ αμέσως μετά ακολουθεί άλλη μία φωτογραφία η οποία λέει: «Η Ξάνθη μπορεί να εκλέξει δύο βουλευτές… Αϊντε, Ξανθιώτες: Ο Χουσεΐν Ζεϊμπέκ από τον ΣΥΡΙΖΑ και ο Χασάν Εφέντι από το ΚΚΕ είναι επικεφαλής στις λίστες τους. Μία ψήφο σε ΣΥΡΙΖΑ και Χουσεΐν Ζεϊμπέκ, μία ψήφο στο ΚΚΕ και στον Εφέντι. Δεν πρέπει να χάσουμε αυτήν την ευκαιρία. Η Ξάνθη στέλνει στη Βουλή δύο Τούρκους», λέει στα τούρκικα η φωτογραφία στο προφίλ του Ζεϊμπέκ.
Μαζί και του ΠΑΣΟΚ
Διακινείται μεταξύ μουσουλμάνων της Θράκης: "Η Ξάνθη μπορεί να εκλέξει δύο Τούρκους βουλευτές. Ο Χουσείν Ζεϊμπέκ στον ΣΥΡΙΖΑ και ο Χασάν Εφέντι στο ΚΚΕ είναι επικεφαλής της λίστας τους. Μπορούμε και τους δύο να τους στείλουμε στην βουλή μοιράζοντας τις ψήφους μας. Δεν πρέπει να χάσουμε αυτήν την ευκαιρία. Η Ξάνθη στέλνει στην βουλή δύο Τούρκους υποψηφίους."
Στο μεταξύ, ένα ακόμη ντοκουμέντο ήρθε να ταράξει τα νερά στην ευαίσθητη περιοχή της Θράκης. Πρωταγωνιστές και πάλι οι δύο συγκεκριμένοι μουσουλμάνοι υποψήφιοι του ΣΥΡΙΖΑ, Καραγιουσούφ και Ζεϊμπέκ, ενώ αυτή τη φορά στο «κάδρο» προστέθηκε και ο υποψήφιος του ΠΑΣΟΚ στη Ροδόπη Αχμέτ Χατζηοσμάν!
Οι τρεις μουσουλμάνοι, που εξελέγησαν στις εκλογές της 6ης Μαΐου και διεκδικούν με αξιώσεις την επανεκλογή τους στο ελληνικό Κοινοβούλιο, επισκέφτηκαν την Τετάρτη 6 Ιουνίου τις εγκαταστάσεις της κρατικής τουρκικής ραδιοτηλεόρασης -TRT- στην Κωνσταντινούπολη. Σκοπός τους να ευχαριστήσουν και να βραβεύσουν το συγκεκριμένο μέσο, το οποίο βρίσκεται πάντα στο πλευρό των «Τούρκων της Δυτικής Θράκης»!
Το σχετικό ρεπορτάζ από την επίσκεψη των Ελλήνων υποψηφίων βουλευτών έχει αναρτηθεί στην ιστοσελίδα του TRT (www.trthaber.com). Το ρεπορτάζ από την επίσκεψη ξεκινά με εικόνες της Θράκης και το σπικάζ: «Το TRT στάθηκε πάντα δίπλα στους Τούρκους της Δυτικής Θράκης. Μετέφερε στον κόσμο τα προβλήματα των κατοίκων της περιοχής και συνέβαλε στην επίλυσή τους. Αυτή η στήριξη δεν έμεινε χωρίς ανταπόκριση. Ο Σύλλογος Αλληλεγγύης Τούρκων Δυτικής Θράκης σε επίσκεψη που οργάνωσε στα γραφεία του TRT στην Κωνσταντινούπολη μετέφερε τις ευχαριστίες προς το TRT. Στην επίσκεψη μετείχαν και οι τρεις Τούρκοι βουλευτές που εξελέγησαν στις εκλογές της 6ης Μαΐου».
Η αφίσα που προκάλεσε τις αντιδράσεις
Η συνέχεια του βίντεο είναι ακόμη πιο ενδιαφέρουσα, καθώς φιλοξενεί δηλώσεις των τριών εκλεγμένων μουσουλμάνων βουλευτών του ελληνικού Κοινοβουλίου. Ο βουλευτής Ροδόπης του ΠΑΣΟΚ Αχμέτ Χατζηοσμάν ακούγεται να ευχαριστεί το TRT εξ ονόματος των «Τούρκων της Δυτικής Θράκης», καθώς, όπως λέει, στάθηκε δίπλα τους στις καλές και δύσκολες μέρες, όπως και τις εκλογές. Δηλαδή, ο εκλεκτός του ΠΑΣΟΚ για τη Ροδόπη ευχαριστεί ένα ξένο ΜΜΕ για τη συνδρομή του και παραδέχεται εμμέσως ότι το TRT επηρέασε τις εκλογές της 6ης Μαΐου, προφανώς δίνοντας γραμμή στους μουσουλμάνους για το ποιους υποψήφιους να στηρίξουν.
«Φωνή των Τούρκων»
Σειρά έχει η δήλωση του βουλευτή Αϊχάν Καραγιουσούφ του ΣΥΡΙΖΑ Ροδόπης, ο οποίος λέει πως «το TRT ήταν πάντα το πρώτο κανάλι που βλέπουμε στις τηλεοράσεις μας μόλις ανοίγουμε τα μάτια μας, και έτσι συνεχίζει. Σας αγαπάμε που είστε συνέχεια δίπλα μας». Ο βουλευτής Ξάνθης του ΣΥΡΙΖΑ Χουσεΐν Ζεϊμπέκ δεν μασάει τα λόγια του: «Το TRT ήταν πάντα η φωνή και η καρδιά των Τούρκων της Δυτικής Θράκης», λέει.
Στο διάρκειας δύο λεπτών βίντεο, ο πρόεδρος του αυτοαποκαλούμενου Συλλόγου Αλληλεγγύης Τούρκων Δυτικής Θράκης Μπουρχανετίν Χακγκιουντέρ δίνει βραβείο για τον επικεφαλής του TRT, που παραλαμβάνει όμως ο διευθυντής Κωνσταντινούπολης του καναλιού Σιακίρ Οζμπέκ. Να σημειωθεί ότι το βραβείο αποτελείται από ένα πλεξιγκλάς, το οποίο στο κέντρο του έχει δαφνοστεφανωμένη την περιοχή της Θράκης και πιο συγκεκριμένα τα εδάφη που είχε στην κατοχή του το βραχύβιο κράτος της «Δυτικής Θράκης» του… 1913, την αναβίωση του οποίου πολλοί μουσουλμάνοι της περιοχής ονειρεύονται.
Άγγελος Αγγελίδης στον Ελεύθερο Τύπο

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου