Τρίτη 7 Φεβρουαρίου 2012

Παράκαμψη της κοινοβουλευτικής οδού ζητά η τρόικα

Παράκαμψη της κοινοβουλευτικής οδού ζητά η τρόικα
Θέλουν και επισήμως να δείξουν οτι Χούντα είναι και διατάζει. Χούντα είναι και εαν γουστάρει παρακάμπτει και το ελληνικό κοινοβούλιο.
Προβληματισμός για το πώς θα περάσουν από τη Bουλή τα μέτρα

Πώς θα περάσει το πακέτο μέτρων στο οποίο θα συμφωνήσουν οι πολιτικοί αρχηγοί από τη Βουλή; Αυτό είναι το επόμενο μεγάλο θέμα που απασχολεί το Μαξίμου,τους τρείς...
πολιτικούς αρχηγούς αλλά και τους δανειστές οι οποίοι επιμένουν και πιέζουν, σύμφωνα με όλες τις πληροφορίες να μην περάσει από την Βουλή αγνοώντας ίσως ότι αυτό θα χαρακτηριστεί κοινοβουλευτικό πραξικόπημα και θα δημιουργήσει ακόμα μεγαλύτερες αντιδράσεις και αντιστάσεις.

Πάντως αν η κυβέρνηση και οι τρεις υπουργοί θελήσουν μπορεί το πακέτο μέτρων να έρθει με την διαδικασία του κατεπείγοντος. 

Ας σημειωθεί ότι την Πέμπτη υπάρχει νομοσχέδιο του υπουργείου οικονομικών στην ημερήσια διάταξη της βουλής κάτι που θα διευκόλυνε τα πράγματα. 

Το θέμα είναι βέβαια ότι το κείμενο της συμφωνίας πρέπει να περάσει από το Eurogroup που συνεδριάζει την Πέμπτη πριν… περάσει από την ελληνική Βουλή. 

Η άλλη εκδοχή ή μάλλον πιθανότητα είναι το πακέτο να έρθει με πράξη νομοθετικού περιεχομένου. Προς αυτή την εκδοχή προϊδεάζει και το έκτακτο υπουργείο συμβούλιο που ανακοινώθηκε ότι θα πραγματοποιηθεί μετά τη σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου