Τρίτη 7 Φεβρουαρίου 2012

Προς καταψήφιση της μείωσης του κατώτατου μισθού προσανατολίζονται βουλευτές του ΠΑΣΟΚ

Προς καταψήφιση της μείωσης του κατώτατου μισθού προσανατολίζονται βουλευτές του ΠΑΣΟΚΚλίμα καταψήφισης της μείωσης του κατώτατου μισθού και της παύσης της μετενέργειας στην αγορά εργασίας, εφόσον θα περιλαμβάνονται στη δανειακή σύμβαση που θα περάσει από τη Βουλή (κατά πάσα πιθανότητα Κυριακή ή Δευτέρα) υπάρχει στις κοινοβουλευτιικές ομάδες που στηρίζουν την κυβέρνηση Παπαδήμου και ιδίως στο ΠΑΣΟΚ.


Αντιμέτωποι με το κίνδυνο μη επανεκλογής τους – εφόσον ούτως ή άλλως η κοινοβουλευτική ομάδα του ΠΑΣΟΚ αναμένεται να συρρικνωθεί τουλάχιστον στο ½ της σημερινής της δύναμης μετις τις εκλογές, βουλευτές του ΠΑΣΟΚ λένε ξεκάθαρα στις κατ΄ ιδίαν συνομιλίες τους ότι μέτρα όπως η μείωση του κατώτατου μισθού ή της παύσης της αυτενέργειας που θα φέρουν μειώσεις 40% ή 50% στους μισθούς του ιδιωτικού τομέα δεν πρόκειται να ψηφίσουν.

Μέχρι στιγμής υπάρχουν δημόσιες δηλώσεις στελεχών όπως ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ Χρ. Πρωτόπαπας και ο βουλευτής της Α. Πειραιά Δ. Καρύδης, σε αυτή τη ραμμή όμως κινείται ένας αριθμός πάνω από πενήντα βουλευτών του ΠΑΣΟΚ. Για να μετριάσει αντιδράσεις και να επιθχειρήσει να πείσει τους βουλευτές, ο Γ. Παπανδρέου προγραμματίζει νέα συνεδρίαση της κοινοβουλευτικής ομάδας του ΠΑΣΟΚ τις επόμενες ημέρες και σίγουρα πριν από την ψηφοφορία στη Βουλή.

Αντίστοιχο κλίμα υπάρχει και μεταξύ των λεγόμενων εκπροσώπων της λαϊκής Δεξιάς στην κοινοβουλευτική ομάδα της ΝΔ αλλά και στον ΛΑΟΣ και αποτελεί ερώτημα αυτή τη στιγμή αν η κυβέρνηση Παπαδήμου έχει την πλειοψηφία να περάσει από τη Βουλή τη δανειακή σύμβαση με μέτρα όπως η μείωση του κατώτατου μισθού και η παύση της μετενέργειας, εφόσον συμπεριληφθούν στο τελικό κειμενο.

Γιάννης Καμπουράκης


ΠΗΓΗ: 24h.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου