Τρίτη 31 Μαΐου 2011

Με αποδοκιμασίες και δρακόντεια μέτρα ασφαλείας αποχωρούν οι βουλευτές


Ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις φυγαδεύουν τους εγκλωβισμένους βουλευτές. Ως ασπίδα προστασίας απέναντι στους "Αγανακτισμένους", άνδρες των ΜΑΤ έχουν δημιουργήσει "ζώνες" ασφαλείας στο ύψος της Βασ. Σοφίας, προκειμένου οι βουλευτές να μπορέσουν να φύγουν από το parking της Βουλής. Οι "Αγανακτισμένοι" τους αποδοκίμασαν έντονα και φωνάζοντας "κλέφτες κλέφτες" πέταξαν μπουκάλια πάνω στα βουλευτικά αυτοκίνητα.



Αργά το βράδυ, σε αποκλεισμό όλων των εισόδων και εξόδων που βρίσκονται στο περιβάλλοντα χώρο του κτιρίου του Κοινοβουλίου προχώρησαν οι συγκεντρωμένοι στο Σύνταγμα, εγκλωβίζοντας αρκετούς βουλευτές. Όπως ανέφερε το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων, στην κεντρική είσοδο επί της οδού Βασιλίσσης Σοφίας τα πνεύματα ήταν οξυμένα, καθώς, σε αντίθεση με τις προηγούμενες ημέρες, υπήρξε πλήθος συγκεντρωμένων που φώναζαν συνθήματα κατά της Βουλής και των βουλευτών.







Δυνάμεις των ΜΑΤ είχαν παραταχθεί μπροστά από τους διαδηλωτές για να αποτρέψουν την επαπειλούμενη εισβολή στο κτίριο της Βουλής, από το οποίο δεν μπορούσαν να αποχωρήσουν βουλευτές και εργαζόμενοι. Οι συγκεντρωμένοι έδειχναν ανυποχώρητοι, ενώ είχε προκληθεί έντονη κυκλοφοριακή συμφόρηση σε όλους τους δρόμους γύρω από την πλατεία Συντάγματος.



Για 7η συνεχή μέρα, οι «Αγανακτισμένοι» είναι πιστοί στο ραντεβού τους στην πλατεία Συντάγματος - και όχι μόνο, αφού πολλοί είναι εκείνοι που μαζεύονται στις κεντρικές πλατείες σε όλη την Ελλάδα, στέλνοντας μηνύματα κατά του μνημονίου, της τρόικας, της κυβέρνησης και των νέων μέτρων με τρόπο ειρηνικό.

Δεκάδες χιλιάδες απλοί πολίτες έχουν συγκεντρωθεί στην πλατεία Συντάγματος και από τα Προπύλαια, όπου ολοκληρώθηκε η συγκέντρωση των Πανεπιστημιακών με κεντρικό ομιλητή τον Μίκη Θεοδωράκη.



Απόσπασμα ομιλίας του Μίκη Θεοδωράκη



«Η πολιτική της κυβέρνησης διογκώνει το χρέος» σημείωσε ο Μίκης Θεοδωράκης αναρωτώμενος: «που είναι οι πολιτικοί που θα μας βγάλουν από το χρέος;»



Επίσης κάλεσε τους Έλληνες να «αντιδράσουν ενωμένοι στις επαίσχυντες συμφωνίες του μνημονίου που παραχωρούν τα κυριαρχικά δικαιώματα της χώρας». Αναφερόμενος στη συναίνεση, τόνισε ότι «συναίνεση που σημαίνει υπακοή στην Τρόικα δεν μπορεί να υπάρξει».

«Είμαστε με τους αγανακτισμένους» είπε και άρχισε να τραγουδάει μαζί με το πλήθος το «Ένα το χελιδόνι». Καταχειροκροτούμενος, ο Μίκης Θεοδωράκης ολοκλήρωσε την ομιλία του.



Η Πρυτανεία του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών διοργάνωσε νωρίτερα ανοιχτή συγκέντρωση στα Προπύλαια, με αφορμή τις κινητοποιήσεις των «Αγανακτισμένων» και με στόχο την «αφύπνιση της κοινωνίας ενάντια στα μέτρα που λαμβάνονται ερήμην μας».



Στο Σύνταγμα, το μήνυμα στο πανό που αναρτήθηκε σήμερα μπροστά από τη Βουλή "μεταφράστηκε" από τα Ισπανικά στα Ελληνικά: "Δεν θα φύγουμε αν δεν φύγετε εσείς" αναφέρει μεταξύ άλλων. "Νύχτα μαγική σαν την Αργεντινή, να δω στο ελικόπτερο ποιός θα πρωτομπεί..." ένα από τα συνθήματα απου ακούστηκαν.



Οι ομάδες των «Αγανακτισμένων» στο Σύνταγμα αλλά και το Λευκό Πύργο είναι οργανωμένοι, καθώς έχουν συγκροτήσει ομάδες σίτισης, καθαριότητας, νομικής υποστήριξης, ιατρικής περίθαλψης αλλά και ομάδες περιφρούρησης ώστε να μην εκμεταλλευτεί κανείς το κίνημα αυτό για άλλους σκοπούς.



Και νέο τραγούδι για τους Αγανακτισμένους

«Άντε Γειά» ονομάζεται το νέο τραγούδι που γράφτηκε από έναν «Αγανακτισμένο». Το αφιερώνει σε όλους όσοι προσπαθούν να ζήσουν, στις μέρες μας...

Ακούστε το τραγούδι «Αγανακτισμένοι Έλληνες Το Τραγούδι (Άντε Γεια)»:



«Η γενιά του Συντάγματος θα ανατρέψει τη γενιά του Πολυτεχνείου!» αναφέρει ένας «Αγανακτισμένος» στο επίσημο site στο Facebook.

«Να περιμένουμε και τους Πανεπιστημιακούς; Μωρέ, όλοι οι καλοί χωράνε, έστω και αργά» σχολιάζει άλλος φίλος, με αφορμή τη συγκέντρωση στα Προπύλαια.



Συνεχίζουν και στη Θεσσαλονίκη

Στη σκιά του Λευκού Πύργου, οι «Αγανακτισμένοι» Θεσσαλονικείς είχαν προγραμματίσει για τις 6 το απόγευμα τη λαϊκή αμεσοδημοκρατική συνέλευσή τους.

Αύριο δίνουν ραντεβού στο Σύνταγμα οι "Άνεργοι Αγανακτισμένοι"

"Αυτή τη στιγµή στην Ελλάδα υπάρχουν πάνω από 1 εκατοµµύριο άνεργοι! Δεν ζητάμε ελεημοσύνη, ζητάμε δουλειά ! Μπορείτε να βοηθήσετε!" λέει έτερο μήνυμα στο Facebook, καλώντας αύριο μπροστά από τη Βουλή τους "Άνεργους Αγανακτισμένους".

Άλλος φίλος της σελίδας ζητά από τους Αθηναίους να δίνουν ραντεβού με τους γείτονές τους και να κατεβαίνουν στο Σύνταγμα ομαδικά.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου