Δευτέρα 30 Μαΐου 2011

Να γιατί η διαπλοκή δεν θέλει μείωση της φορολογίας και επιτίθεται στον Σαμαρά


Αναρωτιόμαστε εδώ και μερικές ημέρες γιατί οι επιχειρηματίες αλλά και η διαπλοκή ειδικότερα με τα media δεν βγαίνει να πανηγυρίσει γιατί ένα αρχηγός κόμματος και εν αναμονή πρωθυπουργός λέει ότι θα μειώσει τη φορολογία τους.
Γιατί δηλαδή όταν ο Αντώνης Σαμαράς ανακοίνωνε την πρόθεσή του να μειώσει στο 15% τη φορολογία των επιχειρήσεων δε βγήκαν να πουν ότι είναι σωστό μέτρο, οι γνωστοί κήνσορες της επιχειρηματικότητας στην Ελλάδα;
Την έθαψαν την είδηση τα μέσα ενημέρωσης που φυσικά ελέγχονται από συγκεκριμένους επιχειρηματίες. Η απάντηση στο ερώτημα μας ήρθε αυθόρμητα.
Μα γιατί θα πλακώσουν οι ξένοι επιχειρηματίες και οι πολυεθνικές σε μια καθημαγμένη χώρα και θα τα πάρουν όλα. Θα πάρουν όλες τις δουλειές, θα έχουν χαμηλή φορολογία αλλά από την άλλη θα δημιουργήσουν ανάπτυξη, θέσεις εργασίας. Βλέπει λοιπόν η διαπλοκή ότι αν γίνει κάτι τέτοιο θα είναι αδύνατο να ανταγωνιστούν τους ξένους, και σου λένε ότι θα καταστραφούν. Δε θα πάρουν ούτε μια δουλειά και θα βαρέσουν κανόνι. Τους συμφέρει να κάνουν αυτοί κουμάντο και να ελέγχουν το παιχνίδι. Δε θέλουν ισχυρούς ξένους ομίλους πάνω από το κεφάλι τους. Διότι τότε θα αποδείξουν και την ανικανότητά τους αλλά κι ότι τόσα χρόνια με μίζες έπαιρναν τη δουλειά.
Γι’ αυτό η διαπλοκή δε θέλει να πάει ο τόπος μπροστά. Διαλυμένη χώρα θέλουν.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου