Σάββατο 4 Ιουνίου 2011

ΟΙ ΔΕΣΜΟΙ CIA-BILD-HURRIYET



Ήθελε η εφημερίδα να κρυφτεί και η χαρά, γι’ αυτά που διάβαζε δεν την άφηνε. Η γερμανική εφημερίδα BILD δημοσίευσε πληροφορίες από απόρρητη έκθεση της CIA – η οποία δεν έχει εκδοθεί ακόμα και μεταφράσουμε λάθος – σύμφωνα με τις οποίες, επίκειται… πραξικόπημα στην Ελλάδα. Την είδηση «αγκάλιασε» και η τουρκική HURRIYET δείχνοντας μάλλον ταχύτατα αντανακλαστικά σε αυτό το θέμα.
Από το ρεπορτάζ αυτό, γεννήθηκαν εύλογες απορίες σε ότι αφορά τις σχέσεις της Bild με τη CIA, αλλά και με τη Hurriyet.
 Γιατί η γερμανική εφημερίδα, η οποία πρώτη έγραφε για πραξικόπημα, αναφερόταν στο περιεχόμενο έκθεσης που είχε μάθει από πηγές της προφανώς από την αμερικανική μυστική υπηρεσία. Και βέβαια, πουθενά στην έκθεση δεν αναφερόταν «πραξικόπημα», αλλά φόβοι για ταραχές. Και κάπου εδώ, το πράγμα μπερδεύεται…
«Προϊστορία»
Aς ξεκινήσουμε από τα βασικά.
Ποιος υπέγραφε το ρεπορτάζ με τίτλο «Καταρρέει η Ελλάδα λόγω της κρίσης;» και υπότιτλο «Μυστική υπηρεσία φοβάται για εξέγερση και βία», με αναφορές περί πραξικοπήματος; Το ρεπορτάζ ήταν του Paul Ronzheimer, παλιού «γνωστού» των Ελλήνων.
Ο κ. Ronzheimer, ήταν ο δημοσιογράφος της Bild (και επισημαίνουμε πως γράφει πάντα και σε αμερικανικά έντυπα, ανά καιρούς), ο οποίος όταν ξέσπασε η κρίση στην Ελλάδα, έκανε «ρεπορτάζ» στο καζίνο του Λουτρακίου και σε σουβλατζίδικα, ώστε να αποδείξει ότι «οι Έλληνες δεν έχουν καταλάβει τίποτα από την κρίση». Ούτε λίγο, ούτε πολύ, ο Γερμανός δημοσιογράφος, έλεγε ότι όλοι οι Έλληνες είναι πλούσιοι κατ δεν κάνουν τίποτε άλλο από το να τζογάρουν και να γλεντούν. Αργότερα και πάλι στην ίδια εφημερίδα, με ρεπορτάζ ο κ. Ronzheimer κατέγραφε και κατήγγειλε τις άθλιες συνθήκες, κάτω από τις οποίες ζουν οι λαθρομετανάστες στην Αθήνα και προειδοποιούσε ότι η Ελλάδα θα… τους στείλει στη Γερμανία. Ο ρόλος βέβαια της Bild, ανεξάρτητα από τα ρεπορτάζ του συγκεκριμένου δημοσιογράφου της, είναι τουλάχιστον ύποπτος. Είναι αυτή η εφημερίδα, η οποία όχι μόνο συνεχώς επικρίνει τον τρόπο ζωή των Ελλήνων, γράφονται ψευδώς ότι όλος ο λαός κάνει ζωή… τεμπέλικη και πλούσια, αλλά και συνεχώς προσπαθεί να προκαλέσει πρόβλημα στη χώρα, αλλά και την ευρωζώνη. Aς μην ξεχνάμε ότι η Bild ήταν η εφημερίδα, η οποία διακίνησε σενάρια πτώχευσης και εξόδου από τη δραχμή για την Ελλάδα, συνταράσσοντας ολόκληρη την ευρωζώνη.
Το τελευταίο διάστημα, μετά από το μπαράζ των «περίεργων» δημοσιευμάτων, πολλοί είναι αυτοί που λένε ότι η Bild έχει αναπτύξει δεσμούς με τη CIA παίρνοντας και χρησιμοποιώντας πληροφορίες από αυτή για να καθοδηγήσει τη κοινή γνώμη, ή να παραπληροφορήσει. Ο δε κ Ronzheimer, φαίνεται σαν να έχει πάρει… εργολαβία τη δυσφήμιση της Ελλάδας.
Παιχνίδια μυστικών υπηρεσιών.
Αν για τη Bild υπάρχουν αυτό που λέμε «ισχυρές ενδείξεις» για τη Hurriyet τότε, υπάρχουν ακλόνητες αποδείξεις. Για να τις κατανοήσετε, θα πρέπει πρώτα να βάλετε κατά νου ότι οι τουρκικές μυστικές υπηρεσίες (ΜΙΤ) έχουν άριστη σχέση και συνεργασία με τις αμερικανικές, όπως αποδείχτηκε πασιφανέστατα στην υπόθεση Οτσαλάν. Ο επόμενος κρίκος στη μεταξύ τους σχέση, είναι η Hurriyet.
Η μεγαλύτερη εφημερίδα της Τουρκίας δεν είναι υπερβολή να πούμε πως όχι μόνο χρησιμοποιείται από τη ΜΙΤ, αλλά αποτελεί ένα ισχυρό παρακλάδι της. Αυτό αποδείχθηκε στη κρίση των Ιμίων. Τότε ήταν που για χάρη ενός «ρεπορτάζ, ένας δημοσιογράφος της τουρκικής εφημερίδας σήκωσε τη τουρκική σημαία στα Ίμια προκαλώντας την κρίση και παραλίγο τον πόλεμο.
Πρόκειται για τον Σερτ Τσετούρ, δημοσιογράφο – φωτογράφο, με… ειδίκευση (περιέργως, όπως και ο Ronzheimer) σε ότι κακό μπορεί να υπάρχει στην Ελλάδα (και να μην υπάρχει, το φτιάχνουν). Αποκαλύφθηκε αργότερα πως ο Τσετούρ, είναι έμμισθος υπάλληλος της MIT. Δεν είναι βέβαια μόνο ο Τσετούρ, ο οποίος παίζει ύποπτο ρόλο, αλλά ολόκληρη η εφημερίδα.
Η Hurriyet περιέργως, μόλις πρόσφατα, έπαιζε παιχνίδια κατασκόπων, βγάζοντας στη πρώτη της σελίδα φωνογραφίες από Έλληνες (εσχάτως και διπλωματικούς υπαλλήλους του Προξενείου της Σμύρνης) τους οποίους κατονόμασε πράκτορες, σύμφωνα βέβαια με στοιχεία της ΜΙΤ…
ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ: PRESS TIME

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου