Παρασκευή 28 Ιανουαρίου 2011

"ΟΙ ΗΠΑ ΕΧΟΥΝ ΠΤΩΧΕΥΣΕΙ ΚΑΙ ΔΕΝ ΤΟ ΞΕΡΟΥΜΕ"


1608457Ο Δρ. Laurence Kotlikoff, καθηγητής οικονομικών στο Πανεπιστήμιο της Βοστώνης, υποστηρίζει το υπουργείο Οικονομικών και η κυβέρνηση των ΗΠΑ, παραβλέπουν το μέγεθος του εθνικού χρέους. Ο Kotlikoff λέει ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες είναι σε πτώχευση και δεν το γνωρίζουμε ακόμη.

Ο Ομπάμα, πρόσφατα, ζήτησε το πάγωμα των έκτακτων δαπανών και κάλεσε για πενταετές πάγωμα των μη υποχρεωτικών εγχώριων δαπανών, πρόταση που εκτιμάται ότι θα εξοικονομήσει 400 δισεκατομμύρια δολάρια, μέσα στα επόμενα 10 χρόνια.
Είπε ακόμα, πως η κυβέρνηση θα περικόψει προγράμματα Κοινωνικής Ασφάλισης. Με άλλα λόγια, σκέφτεται να περικόψει τα προγράμματα μέχρι το... κόκαλο.
Την Πέμπτη, το Γραφείο Προϋπολογισμού του Κογκρέσου, Douglas Elmendorf, κατέθεσε ενώπιον της Επιτροπής Προϋπολογισμού της Γερουσίας ότι εάν η χώρα δεν ισοσκελίσει τον προϋπολογισμό της, σύντομα θα βρεθεί ενώπιον νέου χρέους, με γνώμονα την οικονομική κρίση.

Σύμφωνα με τον Kotlikoff, οι ΗΠΑ βρίσκονται ήδη σ' αυτό το σημείο, κάτι που παρατήρησε τον Αύγουστο του 2010. Από τότε, το χρέος έχει αυξηθεί ακόμη περισσότερο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου