Τετάρτη 26 Ιανουαρίου 2011

Η νέα εταιρία του Νίκου Παπανδρέου



Ο αδελφός του Γιώργου (που συμμετέχει σε κυβερνητικές αποστολές για προσέλκυση επενδύσεων) άφησε τη συγγραφή βιβλίων και… κάνε business
Η εφημεριδα «ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ» αποκαλύπτει σήμερα ότι ο (αδελφός του πρωθυπουργού) Νίκος Παπανδρέου προχώρησε πρόσφατα -κι ενώ το ΠΑΣΟΚ συμπλήρωνε έναν χρόνο στην εξουσία- στη σύσταση μιας εταιρίας με...ευρύ φάσμα επιχειρηματικών δραστηριοτήτων.
 Η αποκάλυψη αυτή αναμένεται να δημιουργήσει αίσθηση και πολλές συζητήσεις, καθώς το όνομα του Νίκου Παπανδρέου έχει εμπλακεί σε διάφορες κυβερνητικές υποθέσεις και μάλιστα μεγάλου οικονομικού ενδιαφέροντος. Και ο ίδιος έχει κατ’ επανάληψη συμμετάσχει (αλήθεια, με ποιο ρόλο;) σε αποστολές υπουργών στο εξωτερικό, με την προοπτική προσέλκυσης επενδύσεων. Επενδύσεις που, φυσικά, συνδέονται με την οικονομική ανάπτυξη της χώρας – και το ενδιαφέρον είναι ότι ο τομέας αυτός αποτελεί σημαντικό κομμάτι των υπηρεσιών που μπορεί να προσφέρει, σύμφωνα με το καταστατικό της, η εταιρία του κ. Παπανδρέου!
Μάλιστα, σε μια από αυτές τις αποστολές είχε συνοδεύσει τους υπουργούς Χάρη Παμπούκη και Λούκα Κατσέλη στο Αμπού Ντάμπι, όπου κλείστηκε και η συμφωνία για την αγορά των Ναυπηγείων Σκαραμαγκά στην Abu Dhabi Mar, εν αγνοία του αρμόδιου υπουργού Εθνικής Αμυνας Ευάγγελου Βενιζέλου…
Ο αδελφός του πρωθυπουργού, ακολουθώντας προφανώς το δόγμα ότι η κρίση γεννά ευκαιρίες, αποφάσισε λοιπόν να «παντρέψει» και να στεγάσει στον ίδιο επαγγελματικό χώρο τις δύο μεγάλες του ενασχολήσεις: τη λογοτεχνία και τα οικονομικά. Και όπως αποκαλύπτουμε, στις 16 Σεπτεμβρίου 2010 δημιούργησε τη μονοπρόσωπη εταιρία περιορισμένης ευθύνης, ΕΠΕ, Top Cultural and Financial Firm με δύο βασικούς πυλώνες δράσης, οι οποίοι αφορούν αφενός την παροχή συμβουλευτικών υπηρεσιών οικονομικών δραστηριοτήτων και αφετέρου υπηρεσίες κατοχύρωσης πνευματικών δικαιωμάτων.
Χαρακτηριστικά, όπως αναφέρεται στο καταστατικό της εταιρίας, με μοναδικό εταίρο τον κ. Παπανδρέου και εταιρικό κεφάλαιο 6.000 ευρώ, το οποίο δημοσιεύτηκε στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως στις 21 Σεπτεμβρίου 2010 (Αρ. Φύλλου 10952), το οικονομικό σκέλος της Top Cultural and Financial Firm παρέχει συμβουλές και εκπονεί μελέτες «επιχειρηματικού, οικονομικού και οργανωτικού χαρακτήρα σε φυσικά και νομικά πρόσωπα ιδιωτικού δικαίου». Στον αντίποδα, η «καλλιτεχνική» πλευρά της εταιρίας, που έχει γραφεία επί της λεωφόρου Συγγρού 40-42, καλύπτει όλο το φάσμα της δημιουργικής έκφρασης σε έντυπη, αλλά και ηλεκτρονική μορφή.
Μέσα από τους σκοπούς της εταιρίας ο κ. Παπανδρέου φαίνεται ότι θέλει να εκμεταλλευτεί τόσο τις οικονομικές του σπουδές σε αμερικανικά πανεπιστήμια όσο και την επαγγελματική του συνεργασία με την Παγκόσμια Τράπεζα κατά το παρελθόν. Και αυτό γιατί, όπως αναφέρεται στους σκοπούς της μονοπρόσωπης ΕΠΕ, έχει τη δυνατότητα να εντοπίζει και να αναλύει τους επιχειρηματικούς κινδύνους που ελλοχεύουν στις παρούσες συνθήκες, προσφέροντας τις πολύτιμες υπηρεσίες της «για έρευνα αγοράς, ανάλυση και παρουσίαση στατιστικών στοιχείων, καθώς και πρόβλεψη των οικονομικών μεγεθών με τη χρήση σύγχρονων οικονομετρικών μοντέλων».
Επίσης, ο κ. Παπανδρέου εμφανίζεται έτοιμος να προσφέρει την επιστημονική του κατάρτιση επί των οικονομικών σε θέματα αξιολόγησης και αποτίμησης, αναδιοργάνωσης και χρηματοδότησης των επιχειρήσεων. Στην περίπτωση, όμως, που η συμβουλευτική παρέμβαση δεν επιφέρει τα αναμενόμενα αποτελέσματα, η εταιρία αναλαμβάνει το έργο της συγχώνευσης, εξαγοράς, εκκαθάρισης και εκποίησης του ενεργητικού των επιχειρήσεων που έπεσαν θύματα της κρίσης.


Read more: http://tolimeri.blogspot.com/2011/01/blog-post_455.html#ixzz1CAeaQJKt

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου