Παρασκευή 24 Σεπτεμβρίου 2010

Ισραήλ: Απορρίπτει τις επικρίσεις του ΟΗΕ σχετικά με τις έρευνές του για τα εγκλήματα πολέμου

 


Το Ισραήλ απέρριψε  τις επικρίσεις μίας επιτροπής του ΟΗΕ, σύμφωνα με την οποία δεν πραγματοποίησε ικανοποιητικές έρευνες για τα εγκλήματα πολέμου τα οποία ο ισραηλινός στρατός κατηγορείται ότι διέπραξε στη διάρκεια της επιχείρησης στη Λωρίδα της Γάζας.... Το Ισραήλ και το ισλαμιστικό παλαιστινιακό κίνημα Χαμάς, που ελέγχει τη Λωρίδα της Γάζας, δεν διεξήγαγαν ικανοποιητικές, ανεξάρτητες έρευνες σχετικά με τις κατηγορίες για τη διάπραξη εγκλημάτων πολέμου στη διάρκεια της ισραηλινής επιχείρησης "Συμπαγές Μολύβι" στη Λωρίδα της Γάζας το Δεκέμβριο του 2008, δήλωσε χθες Τρίτη η επιτροπή του ΟΗΕ που ανάλαβε να εκτιμήσει αυτές τις έρευνες, κατηγορώντας το Ισραήλ για "απουσία συνεργασίας των αρχών".

"Το Ισραήλ είναι ένα κράτος δημοκρατικό που σέβεται ευσυνείδητα το διεθνές δίκαιο. Γνωρίζει πολύ καλά να διεξάγει τις έρευνές του", διαβεβαίωσε το υπουργείο Εξωτερικών σε ανακοίνωσή του.

"Το Ισραήλ δεν βλέπει κανένα λόγο να συνεργαστεί με μία επιτροπή που έχει πάρει εντολή από το Συμβούλιο των Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων του ΟΗΕ (UNHCR), μία αρχή η προσέγγιση της οποίας είναι μεροληπτική, μικροπολιτική και εξτρεμιστική", προσθέτει η ανακοίνωση.


ΑΠΕ ΜΠΕ – Γαλλικό πρακτορείο

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου