Κυριακή 19 Σεπτεμβρίου 2010

Σε τουρκικό γκέτο μετατρέπεται η ορεινή Θράκη



Στην ανηλεή τουρκική προπαγάνδα ρίχνει η κυβέρνηση Παπανδρέου τους Πομάκους της Θράκης 

Εγκληματική η κυβερνητική αδιαφορία και η ανευθυνότητα για τον σύγχρονο εκτουρκισμό μίας ολόκληρης γεωγραφικής περιοχής

Πριν από λίγες ημέρες, μέσα από την πομακική εφημερίδα «Ζαγάλισα» οι Πομάκοι της Θράκης κατήγγειλαν την κυβερνητική πρακτική και την αναλγησία του κυβερνητικού εκπροσώπου, κυρίου Πεταλωτή, σχετικά με την αδιαφορία που έχουν επιδείξει τόσο οι αρμόδιες κρατικές υπηρεσίες όσο και ο ίδιος ο κύριος Πεταλωτής, σχετικά με τον συνεχιζόμενο αποκλεισμό της ορεινής Ροδόπης από....... την Ελληνική Τηλεόραση, αφού κανενός τηλεοπτικού σταθμού το σήμα δεν «φτάνει» στους δέκτες των πομακικών χωριών.

Πέρα από την αγνωμοσύνη του κυρίου Πεταλωτή, ο οποίος αδιαφορεί επιδεικτικά για ένα δικαιολογημένο αίτημα ανθρώπων της εκλογικής του περιφέρειας, το γεγονός αυτό καθεαυτό αποτελεί ένα σαφέστατο δείγμα της κυβερνητικής προσέγγισης (ή καλύτερα απομάκρυνσης) από τους Έλληνες Πομάκους και την παράδοση δεκάδων χιλιάδων Ελλήνων μουσουλμάνων στα χέρια της τουρκικής προπαγάνδας. Ναι, της τουρκικής προπαγάνδας, αφού το τουρκικό προξενείο της Κομοτηνής έχει φροντίσει ώστε σε ΟΛΑ τα σπίτια μουσουλμάνων της Θράκης να βρίσκεται ένα δορυφορικό πιάτο (με όλο τον παρελκόμενο εξοπλισμό) προκειμένου όλες οι τουρκικές τηλεοπτικές εκπομπές (ψυχαγωγικές, ενημερωτικές και προπαγανδιστικές) να πολιορκούν σε καθημερινή βάση το φρόνημα των Ελλήνων μουσουλμάνων. Ταυτόχρονα, διαδίδεται η τουρκική γλώσσα (την μαθαίνουν από μικρά παιδιά μέσω της ψυχαγωγικών εκπομπών της τουρκικής τηλεόρασης και, φυσικά, αργότερα μέσω των μειονοτικών σχολείων), ενώ την ίδια στιγμή αλλοιώνονται πολιτιστικά και πολιτισμικά στοιχεία, τα οποία αρχίζουν και εμπλέκονται με τουρκικά έθιμα και παραδόσεις, τουρκοποιώντας εμμέσως τους Πομάκους της Θράκης. Αυτός, φυσικά είναι και ο λόγος που τα τελευταία χρόνια το τουρκικό προξενείο στηρίζει οικονομικά κάθε πολιτιστική δράση των Πομάκων, την οποία φροντίζει να διανθίσει με καλλιτέχνες από την «μητέρα Τουρκία».

Ο πόλεμος που δέχονται οι Έλληνες μουσουλμάνοι της Θράκης είναι πολυποίκιλος, μεθοδικός και καλά σχεδιασμένος, με στρατηγικό στόχο τον εκτουρκισμό τους, ελέω αδιαφορίας της Αθήνας και των κυβερνητικών καρεκλοκένταυρων, συμβούλων και άλλων (υπό αίρεση) Ελλήνων.

Είναι δυνατόν η τηλεόραση να δημιουργήσει «ρήγμα» στην εθνικοφροσύνη ενός ανθρώπου; Μα, φυσικά και είναι απολύτως φυσικό κάτι τέτοιο. Αρκεί να κοιτάξουμε σήμερα ολόγυρά μας, συναισθανόμενοι της ανάγκες της χώρας και τις αντιδράσεις των πολιτών… Η τηλεόραση λειτουργεί στις ημέρες μας, ξεκάθαρα, ως προπαγανδιστικός μηχανισμός διάπλασης συνειδήσεων, απόψεων και στάσης ζωής. Όποιος το αγνοεί, τότε είναι το απόλυτο θύμα του μέσου, δηλαδή της τηλεόρασης.

Αυτό όμως δεν μπορεί να το επικαλεστεί ο κύριος Πεταλωτής, ο οποίος είναι ο πολιτικός προϊστάμενος της κρατικής τηλεόρασης και γνωρίζει πολύ καλά την ισχύ που έχει το συγκεκριμένο μέσο. Όπως πολύ καλά γνωρίζει και τους τρόπους με τους οποίους αυτή η ισχύ μεταβάλλεται σε όπλο «μεταποίησης» συνειδήσεων… Και όμως, ο κύριος Πεταλωτής συνεχίζει να αφήνει στο έλεος της τουρκικής προπαγάνδας τους συμπατριώτες του, τους Πομάκους της Θράκης. Τι επιδιώκει με αυτή του τη στάση ο κυβερνητικός εκπρόσωπος; Πού αποσκοπεί η κυβερνητική αδιαφορία;

Η γκετοποίηση και η δημιουργία περιοχών της Θράκης, στις οποίες κυριαρχεί η τουρκική πληροφόρηση, είναι σαφέστατο πως δεν μπορεί να αποτελέσει θετικό σημείο για τον πατριωτισμό που εσχάτως επικαλείται ο πρωθυπουργός της χώρας, ο Γιώργος Παπανδρέου. Γιατί, πόσο πατριώτης μπορεί να είναι εκείνος που εγκαταλείπει βορά στις διαθέσεις των τούρκων πρακτόρων και της τουρκικής προπαγάνδας μερικές δεκάδες χιλιάδες Έλληνες πολίτες; Πόσο Έλληνας μπορεί να είναι κάποιος που επιτρέπει την γκετοποίηση μεγάλων γεωγραφικών περιοχών της Ελλάδας, τις οποίες περιοχές καταλαμβάνει ο τουρκισμός;

Δυστυχώς, τόσο ο κύριος Παπανδρέου, όσο και ο κύριος Πεταλωτής, πρέπει να εννοούν ένα διαφορετικό πατριωτισμό, από αυτόν που μέχρι σήμερα όλοι γνωρίζαμε. Ο νέο-πατριωτισμός τους, όμως, έχει ζωντανά ανθρώπινα θύματα, τους Έλληνες μουσουλμάνους Πομάκους, οι οποίοι αγωνιούν και καλούν προς βοήθεια εκείνους που από την θεσμική τους θέση (υπουργοί και πρωθυπουργός) μπορούν να μεταβάλουν την σημερινή κατάσταση, η οποία εκτουρκεύει μέσω του αδυσώπητου μέσου που λέγεται τηλεόραση. Δικαιούται ο κάθε Πεταλωτής να κωφεύει στις εκκλήσεις Ελλήνων πολιτών που δεν θέλουν να πέσουν τα παιδιά τους στα δίχτυα της τουρκικής προπαγάνδας; Φυσικά όχι. Και αυτήν ακριβώς την αδιαφορία του, ο κάθε Πεταλωτής πρέπει να την δει μεταφρασμένη στην κάλπη, στις επερχόμενες εκλογές, οι οποίες θα δώσουν πολλά μηνύματα από τους πολλούς στους λίγους και θρασύτατα κυβερνώντες την χώρα. Ίσως θα έπρεπε να τολμήσω μία παραίνεση προς τους Πομάκους της Θράκης -αλλά και προς όλους τους κατοίκους της χώρας- δανειζόμενος ένα σύνθημα του πρωθυπουργού, Γιώργου Παπανδρέου: «Να κάνουμε την κρίση ευκαιρία»… Ναι, αυτή την κρίση που περνάει σήμερα η χώρα, την βαθιά πολιτική και οικονομική κρίση, αλλά και την εθνική και πατριωτική κρίση, είναι μεγάλη ευκαιρία να την μετατρέψουμε σε δικό μας όπλο, όπλο των πολιτών και να βροντοφωνάξουμε στους κυβερνητικούς υπαλλήλους πως είμαστε εδώ και θα συνεχίσουμε να είμαστε εδώ, όταν οι ίδιοι θα τρέχουν να κρυφτούν από την ντροπή που τους επιφυλάσσει η ιστορία.

Η γκετοποίηση της Θράκης, ο αφελληνισμός της χώρας και η καντονοποίση των συναισθημάτων μπορούν να ανήκουν στους εκλεκτούς του ΔΝΤ, της Νέας Τάξης και της παγκόσμιας κυβέρνησης. Να μας συγχωρήσουν όμως οι εγχώριοι θιασώτες του τουρκισμού που δεν θα ενστερνιστούμε τις δικές τους επιθυμίες και συνεργασίες. Οι Πομάκοι της Θράκης είναι Έλληνες και έχουν το δικαίωμα και την απαίτηση, να επιλέγουν ακόμη και την γλώσσα της προπαγάνδας που τους ασκείται. Και έχουν διαλέξει οι Πομάκοι της Θράκης, κύριε Πεταλωτή. Έχουν επιλέξει την Ελλάδα, την Ελληνική γλώσσα και την Ελληνική προπαγάνδα… όσο και αν σας ενοχλεί η επιλογή ή ο ορισμός του έργου της Ελληνικής τηλεόρασης… 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου