Δευτέρα 23 Αυγούστου 2010

Εκλογές... Αυτοδιοίκηση και -ΟΧΙ- μόνο...

Σε λίγες μέρες έχουμε εκλογές , το ερώτημά είναι το σύνολο του εκλογικού σώματος πως θα πράξει;

Με αφορμή της εκλογές, ο λαός θα έχει για πρώτη φορά την ευκαιρία, μετά την ανάληψη της διακυβέρνησης του ΠΑ.ΣΟ.Κ. και την ανακοίνωση του πρωθυπουργού για την "σωτήρια - παρέμβαση" του Δ.Ν.Τ. να αποδοκιμάσει η όχι, τη κυβέρνησή άλλα και το γενικό πολίτικο σύστημα.

Που θα δούμε αποδοκιμασίες και τη τύπου θα είναι;

Οι Δήμοι που επηρεάστηκαν αρνητικά από τον Καλλικράτη,

σίγουρα θα αποτελέσουν ένα μέρος αρνητικής ψήφου.

Στους υπόλοιπους Δήμους όμως; Θα ήταν άδικο να κριθούν με κομματικά κριτήρια;

Ίσως όχι, αν αναλογιστούμε ότι οι συντριπτικοί πλειοψηφία τον υποψήφιων, έχει πάντα στη κορυφή του βιογραφικού του, την κομματική του ταυτότητα. Άρα πως μπορεί κάποιος που ζητά την ψήφο μας, με αιτιολογία την κομματική του ταυτότητα, να κριθεί χωρίς αυτήν και να εξαιρεθεί του συστήματος που μας έφερε στα χάλια που είμαστε!

Μεγαλύτερο ενδιαφέρον όμως θα έχουν οι περιφέρειες, που παραδοσιακά χρησιμοποιούντο σαν βαρόμετρο δημοτικότητας των κομμάτων

Τη τύπου αποδοκιμασίες θα έχουμε; αποχή, στροφή σε μικρότερα κόμματα ή μια κλασική ανακατανομή (όπως γίνετε τα τελευταία 30 χρονιά);

Για αυτήν την απάντηση αυτή πρέπει να περιμένουμε... το μόνο που μπορούμε να κάνουμε έως τότε, είναι να αναρωτηθούμε σοβαρά ποίους ψηφίζουμε! να ξέρουμε τη πιστεύουν και πως θα το καταφέρουν, μην τους αφήσουμε για μια ακόμα φορά να μας κοροϊδέψουν!

Αλλά πάνω από όλα να αναρωτηθούμε σοβαρά τη θέλουμε για εμάς, τον γείτονα μας, τον δήμο μας, την περιφέρεια μας την χωρά μας.

Αν και προσωπικά εύχομαι ότι όλοι ανεξάρτητος πολιτικών μας επιλογών, θα πρέπει να πάρουμε την ψήφο μας λίγο πιο σοβαρά και ίσως συνειδητοποιήσουμε ότι η λύσει του προβλήματος είναι δικιά μας ευθύνη.

Ο χρόνος πέρνα και οι επιλογές μας, βαραίνουν όλους...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου