Τρίτη 24 Αυγούστου 2010

ΜΑΣ ΠΗΡΑΝΕ ΧΑΜΠΑΡΙ ΚΑΙ ΟΙ ΞΕΝΟΙ...ΜΟΝΟ ΕΜΕΙΣ ΤΟΝ ΧΑΒΑ ΜΑΣ...



 Κάθετα αντίθετος στη στήριξη προς την Ελλάδα, εμφανίστηκε ο υπουργός Εξωτερικών της Σλοβακίας, Μίκουλας Ντζουρίντα, ο οποίος υπερασπίστηκε την απόφαση της κυβέρνησης της χώρας του, ενώ παράλληλα άφησε υπονοούμενα εναντίον Ελλήνων πολιτικών, που βρίσκονταν σε κυβερνητικές θέσεις από το 1980 και μετά.

Πιο αναλυτικά, ο Σλοβάκος πολιτικός τόνισε πως "η βοήθεια προς την Ελλάδα είναι  λάθος" και πως "η πολιτική του λαϊκισμού οδήγησε στη συσσώρευση των χρεών, προκειμένου να εξυπηρετήσουν τους ψηφοφόρους τους οι Έλληνες πολιτικοί".
Eπιπροσθέτως, σημείωσε πως ο ίδιος δεν γνωρίζει, εάν η βοήθεια δίνεται εκεί που πρέπει και εάν είναι προς όφελος της Ελλάδας.
Τελικά το αυτονόητο για τους ξένους φαντάζει ανώτερά μαθηματικά για εμάς. Δεν είναι δυνατόν να μας τα λένε οι ξένοι για τις κυβερνήσεις μας και εμείς να ακούμε τούς ξεπουλημένους πολιτικούς μας να αλληλοκατηγορούνται για τα σημερινά χάλια τής πατρίδος μας. Επίσης οι αντικειμενικοί δημοσιογράφοι μας είναι πιστοί σε μια περίεργη OMERTA, όπου μόνο σε σκέψεις με βάζει. Γιατί να σωπαίνουν οι αρχιερείς της δημοσιογραφίας, Χατζηνικολαου, Τραγκας, Τριανταφυλλοπουλος, Τρεμη και λοιποι έγκριτοι κατά τ'αλλα δημοσιογράφοι. Η απάντηση είναι εύκολη τα παίρνουν. Ναι είναι πιθανόν, αλλά από ποιον;  Από τούς πολιτικούς;  Ίσως ναι, αν και εμένα πάει το μυαλό μου άλλου. Ότι έχουν κατευθείαν ντιρεκτίβες από την Πρεσβεία των ΗΠΑ. 
Τα λόγια του Σλοβάκου υπουργού με παραξένεψαν πολύ... Να δείτε ότι έτσι είναι, και μακάρι να κάνω λάθος σε αυτό, ότι τα χρήματα του δάνειου από το ΔΝΤ και την ΕΕ πάνε κατευθείαν στις ΗΠΑ, και η Ελλάδα απλά επιβιώνει με τα λεφτά που εξοικονομούν από τους δυσβάσταχτους φόρους.
 Δηλαδή πληρώνει ο Ελληνας  το ελλειμα των Αμερικανών και από πάνω μας κουνάνε το δάκτυλο ότι είμαστε τα κακά παιδιά της δυτικής οικονομίας.

1 σχόλιο:

  1. Το δρόμο, που χάραξε η Σλοβακία ακολουθεί και η Τσεχία, η οποία δεν δέχεται να συμμετάσχει στο πακέτο βοήθειας προς την Ελλάδα.
    Παρά τις συστάσεις, που έχει δεχθεί, δεν αλλάζει τη στάση της, τονίζοντας πως, όταν είχε βρεθεί σε ανάλογη θέση, στις αρχές του 2000, δεν είχε τη στήριξη καμίας χώρας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή