Παρασκευή 27 Αυγούστου 2010

ΕΛΛΗΝΕΣ ΗΡΩΕΣ...

Νεκρός βρέθηκε ο τρίτος πιλότος του μονοθέσιου F-16 που συγκρούστηκε στον αέρα με ελληνικό μαχητικό. Στο νοσοκομείο σε σοβαρή κατάσταση ο ένας από τους δύο πιλότους του διθέσιου F16. 

Τα αεροσκάφη ανήκαν στην 115 Πτέρυγα Μάχης με έδρα τη Σούδα Κρήτης. Οι πρώτες πληροφορίες αναφέρουν πως οι δύο χειριστέςχρησιμοποίησαν το αυτόματο σύστημα εκτίναξης ενώ αργότερα ελικόπτερα και παραπλέοντα σκάφη τους εντόπισαν.
Ο ένας φέρει κατάγματα στα κάτω άκρα ενώ ο άλλος βρίσκεται σε σοβαρή κατάσταση, με διάτρηση πνεύμονα και kατάγματα στο κεφάλι και το απόγευμα της ίδιας μέρας μπήκε στο χειρουργείο. 
Οι γιατροί του ΠΑΓΝΗ, στο οποίο και διεκομίσθη από την Ιεράπετρα ο πιλότος σε ιδιαίτερα κρίσιμη κατάσταση και με ακατάσχετη αιμορραγία συνεχίζουν τις προσπάθειες τους για να ελέγξουν την αιμορραγία του πιλότου .

Στόχος των γιατρών είναι να ελεγχθεί η αιμορραγία την οποία ο χειρουργός, που τον συνόδευσε με το ελικόπτερο super puma από την Ιεράπετρα, χαρακτήρισε τρομακτική.

Όπως είπε ο ίδιος ο 36χρονος διεκομίσθη στο νοσοκομείο της Ιεράπετρας έχοντας τις αισθήσεις του, καθώς στις ερωτήσεις των γιατρών κουνούσε το χέρι του, δείχνοντας ότι έχει επικοινωνία με το περιβάλλον.

Ο 36χρονος -είπε ο γιατρός - είναι παλικάρι αφού κατάφερε να ανανήψει και στις τρεις ανακοπές που υπέστη στο χειρουργείο, ανταποκρινόμενος στις αγωνιώδεις προσπάθειες μας.

Στο σημείο της τραγωδίας, σύμφωνα με πληροφορίες, έφτασε ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, Ευάγγελος Βενιζέλος. 
Για μαύρη μέρα στην Πολεμική Αεροπορία μίλησε ο υπουργός

"Χάσαμε ένα ακόμα παλικάρι" ανέφερε και πρόσθεσε :
" Η οδύνη μας είναι πολύ μεγάλη. Ένα ακόμα παλικάρι δίνει τη μάχη της ζωής. Οι γιατροί του ΠΑΓΝΗ, της Ιεράπετρας και της Αεροπορίας, είναι πάνω του. Ελπίζουμε και ευχόμαστε να κερδίσει τη δύσκολη μάχη. Υπάρχει ένας ακόμα τραυματίας, αλλά είναι πολύ καλά στη υγεία του. Τον περιμένουμε και αυτόν τώρα στο ΠΑΓΝΗ. Όσο για τα ακριβή αίτια του συμβάντος έχουμε χρόνο να τα δούμε. Τώρα πρέπει να ξεπεράσουμε το δύσκολο κάβο. Η πολιτεία, η κυβέρνηση, όλη η ελληνική κοινωνία, νοιώθει τους ανθρώπους αυτούς ως δικούς της, είμαστε και εμείς μέλη των οικογενειών τους." Την βαθειά οδύνη του ιδίου και της κυβέρνησης για την τραγική απώλεια του πιλότου της Πολεμικής Αεροπορίας, την ώρα του καθήκοντος, εξέφρασε με δήλωση του ο πρωθυπουργός, Γιώργος Παπανδρέου. 

Ο πρωθυπουργός συμπληρώνει στη δήλωση του ότι οι σκέψεις μας αυτές τις δύσκολες ώρες είναι κοντά στην οικογένεια του αξιωματικού, που έχασε τη ζωή του, όπως και στους δύο χειριστές που νοσηλεύονται, μαζί με τις ευχές μας για ταχεία ανάρρωση.

Σε ανακοίνωση του, το ΛΑΟΣ κάνει λόγο για "μαύρη μέρα" για την πολεμική αεροπορία, ζητώντας να απαντηθούν όλα τα ερωτηματικά που προκαλεί αυτή η τραγωδία. 
Συλλυπητήριο μήνυμα του Κάρολου Παπούλια
«Ο τραγικός θάνατος του ιπταμένου της Πολεμικής Αεροπορίας μας συγκλόνισε και μας υπενθύμισε το σεβασμό που νιώθουμε για εκείνους που με έντονη αίσθηση ευθύνης έπεσαν στο βωμό του καθήκοντος. Εκφράζω την οδύνη και τα πιο ειλικρινή μου συλλυπητήρια στους δικούς του, καθώς και τη συμπαράστασή μου σε όλους τους συναδέλφους του», αναφέρει το συλλυπητήριο μήνυμα του προέδρου της Δημοκρατίας.
ΔΗΜΟΣΙΟΙ ΥΠΑΛΛΗΛΟΙ
Το τραγικό συμβάν και τη νέα θυσία των αδελφών μας, την τονίζουμε και θα την θυμίζουμε στο υπουργείο εθνικής άμυνας, μέλος του οποίου πρόσφατα σχετικά, είπε  ότι οι πιλότοι της πολεμικής αεροπορίας είναι ΔΗΜΟΣΙΟΙ ΥΠΑΛΛΗΛΟΙ.
Αυτοί που ξοδεύουν χρήματα για διορισμούς στο δημόσιο, να αγοράσουν τους απαιτούμενους εξοπλισμούς για τις ένοπλες δυνάμεις.
Τυφλά αεροπλάνα, και κουτσά άρματα μάχης ίσως μας οδηγήσουν σε δυσκολότερες καταστάσεις
.
Θυμηθείτε και τα παιδιά στο ελικόπτερο στα Ιμια που χαθήκανε τόσο άδοξα. Ο επικήδειος αυτών των ''δημόσιων υπαλλήλων'', ήταν απλά ένα ευχαριστώ...στους Αμερικανούς.

1 σχόλιο:

  1. κρίμα τα παληκάρια. ελπίζω αυτή τη φορά να γίνει πραγματική έρευνα για τα αίτια του ατυχήματος (ακούστηκε ότι έγιναν περικοπές στην εκπαίδευση)...


    Μόνο Ολυμπιακός

    ΑπάντησηΔιαγραφή