Πέμπτη 23 Οκτωβρίου 2014

Το σφυροκόπημα κατά του υπόδικου Γεωργίου χθες στην βουλή.

wpid-20141022112134.jpg

“Ο κατηγορούμενος για κακουργήματα Γεωργίου, νόμιζε πως θα κάνει περίπατο με τις πλάτες της διαπλοκής”

«Πολλά “γιατί” και “πώς” αναπάντητα από τη νυν Διοίκηση της ΕΛΣΤΑΤ για το πώς συντάχθηκαν οι στατιστικές απεικονίσεις της Οικονομίας της χώρας, μόλις λίγο προ του μνημονίου»
Ο Ν. Νικολόπουλος στην πρόσφατη ομιλία του σχετικά από βήματος Βουλής, δήλωσε: «Εδώ και σήμερα θα ακουστεί η αλήθεια, που οι διεφθαρμένοι της διαπλοκής κρύβουν:
– Το 2010 η Ελλάδα μπήκε στο πρόγραμμα του ΔΝΤ με το χρέος στο 130% του ΑΕΠ.
– Το 2013 οι Σαμαράς-Βενιζέλος-Τρόικα μιλούν για τον άθλο του Ηρακλέους, ενώ ζούμε την περίοδο των άθλιων και εξαθλιωμένων Ελλήνων. Την περίοδο 2012-2013, το χρέος της κεντρικής κυβέρνησης από 312,11 δις € ή 160,72% του ΑΕΠ ανέβηκε στα 326,89 δις € ή 179,18% του ΑΕΠ. Η εντυπωσιακή αύξηση του χρέους της κεντρικής κυβέρνησης κατά τη διάρκεια του 2013, αντικατοπτρίζει την εντεινόμενη επιδείνωση των Δημοσίων Οικονομικών της χώρας μας

- Μετά από 5 χρόνια ληστείας Δημόσιας & ιδιωτικής περιουσίας, το έλλειμμα και το Χρέος καλπάζουν.
– Στο 12,2% του ΑΕΠ διαμορφώθηκε το Δημόσιο έλλειμμα της Ελλάδας και στο 174,9% του ΑΕΠ το Δημόσιο Χρέος για το 013, σύμφωνα με τη δεύτερη κοινοποίηση των στοιχείων της Eurostat για το έλλειμμα και το χρέος των κρατών-μελών της ΕΕ.
– Το έλλειμμα διαμορφώθηκε στο 12,2% του ΑΕΠ, από -8,6% του ΑΕΠ το 2012 και -10,1% του ΑΕΠ το 2011. Επίσης, το ελληνικό χρέος διαμορφώθηκε στο 174,9% του ΑΕΠ (319,13 δις ευρώ) από 156,9% το 2012 και 171,3% το 2011.
Ολοφάνερα μπροστά μας τα εγκλήματα του κ. Ανδρέα Γεωργίου, της ΕΛΣΤΑΤ, κατά του Δημοσίου, κατά της χώρας μας, κατά του Ελληνικού λαού: παράβαση καθήκοντος κατ’ εξακολούθηση και ψευδείς βεβαιώσεις στοιχείων του Δημοσίου ελλείμματος από το 2009 μέχρι και σήμερα.
Ο παρακάτω πίνακας έχει φτιαχτεί από τους επίσημους δημοσιευμένους πίνακες Δήλωσης Υπερβολικού Ελλείμματος (ΔΥΕ) της ΕΛΣΤΑΤ και της Eurostat (Ευρωπαϊκής Στατιστικής Υπηρεσίας). Οι πίνακες ΔΥΕ βρίσκονται στην ιστοσελίδα της ΕΛΣΤΑΤ (statistics.gr).
Από τα στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ προκύπτουν οι ακόλουθες καταλυτικές διαπιστώσεις: 1) Την περίοδο 2012-2013, το πρωτογενές έλλειμμα της γενικής κυβέρνησης από -6,96 δις ευρώ (€) ή -3,58% του ΑΕΠ (Ακαθάριστο Εγχώριο Προϊόν) εκτοξεύτηκε σε -14,99 δις € ή -8,22% του ΑΕΠ. Αν στις κρατικές δαπάνες συνυπολογιστούν και οι τόκοι για την εξυπηρέτηση του δημοσίου χρέους, τότε την περίοδο αυτή το συνολικό έλλειμμα της γενικής κυβέρνησης από -16,70 δις € ή -8,60% του ΑΕΠ εκτινάσσεται σε -22,26 δις € ή -12,20% του ΑΕΠ. Στο σημείο αυτό, θα πρέπει να υπογραμμιστεί ότι τα στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ βγάζουν άχρηστο το κείμενο του προσχεδίου του «ΓΚΠ» (Γενικός Κρατικός Προϋπολογισμός) οικονομικού έτους 2015, καθότι, οι παραχαράκτες του κυβερνητικού οικονομικού επιτελείου εξακολουθούν με προκλητικό τρόπο να επιμένουν, ότι ο ΓΚΠ και η γενική κυβέρνηση το 2013 είχαν πρωτογενές πλεόνασμα.
Η ΕΛΣΤΑΤ με τα από 13.10.2014 στοιχεία που έδωσε στη δημοσιότητα, όχι μόνο έρχεται να επιβεβαιώσει την δραματική επιδείνωση των Δημοσίων Οικονομικών κατά τη διάρκεια του 2013, αλλά εμπεδώνει ακόμα περισσότερο την ορθότητα της άποψής μας, περί παραχάραξης των κύριων δημοσιονομικών μεγεθών από την πλευρά του Υπουργείου Οικονομικών.
Η ΕΛΣΤΑΤ σε εννέα στατιστικούς πίνακες καταγράφει την εξέλιξη των κύριων δημοσιονομικών μεγεθών της περιόδου 2010-2013, για την κεντρική κυβέρνηση και την γενική κυβέρνηση μαζί με τους επιμέρους φορείς, που συνθέτουν την γενική κυβέρνηση. Τα στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ είναι πολύ σημαντικά, γιατί η Eurostat, ο ΟΟΣΑ (Οργανισμός Οικονομικής Συνεργασίας και Ανάπτυξης), το ΔΝΤ (Διεθνές Νομισματικό Ταμείο) και γενικότερα το σύνολο των αξιόλογων διεθνών οργανισμών παραγωγής και δημοσίευσης στατιστικών στοιχείων για την Ελλάδα χρησιμοποιούν αποκλειστικά τα εθνικολογιστικά-δημοσιονομικά στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ. Αυτό συνεπάγεται, ότι τα πλαστά στοιχεία των εκάστοτε Υπουργών Οικονομικών, ξεκινώντας από τον Παπαντωνίου και φτάνοντας στον Στουρνάρα και τον Χαρδούβελη, η Eurostat, το ΔΝΤ, ο ΟΟΣΑ, κ.λπ., όχι μόνο δεν τα λαμβάνουν καθόλου υπόψη τους, αλλά σίγουρα, γνωρίζουν ότι το δικομματικό καθεστώς τα χρησιμοποιεί για εσωτερική προπαγάνδα και ψηφοθηρικούς λόγους.
Απομονώνουμε την περίπτωση των ΝΠΔΔ (Νομικών Προσώπων Δημοσίου Δικαίου), πίνακας 2Α, όπου εμφανίζονται τα ΝΠΔΔ και διαμορφώνουμε τον παρακάτω πίνακα, όπου παρουσιάζονται τα πλεονάσματα των ΝΠΔΔ, που δηλώθηκαν επίσημα στην Eurostat από την ΕΛΣΤΑΤ στις αντίστοιχες ημερομηνίες:

Αναθεωρήσεις πλεονάσματος (+) / Ελλείμματος (-) ΝΠΔΔ για το έτος 2009

Δήλωση υπερβολικού ελλείμματος Δηλωθέν από την ΕΛΣΤΑΤ
πλεόνασμα ΝΠΔΔ (εκατ ευρώ)
Ημερομηνία: 9/11/2010 125
Ημερομηνία: 13/04/2011 650
Ημερομηνία: 12/10/2011 2.020
Ημερομηνία: 18/4/2012 2.119
Ημερομηνία: 8/10/2012 2.120
Ημερομηνία: 9/4/2013 2.120
Ημερομηνία: 9/10/2013 2.127

Από μια απλή παρατήρηση του παραπάνω πίνακα, φαίνεται, ότι ο τελικός υπολογισμός 2,127 δισεκ. ευρώ για το πλεόνασμα των ΝΠΔΔ ήταν 17 φορές(!) ή 1.700% μεγαλύτερος από τον αρχικό υπολογισμό των 125 εκατ. ευρώ, το οποίο είχε παρουσιάσει με φανφάρες ο Γεωργίου στην κρίσιμη ΔΥΕ του Νοεμβρίου του 2010, έχοντας φιμώσει τον Αντιπρόεδρο της ΕΛΣΤΑΤ, όλο το ΔΣ της ΕΛΣΤΑΤ και τον καθ’ ύλη, πλέον, αρμόδιο εμπειρογνώμονα Διευθυντή Εθνικών Λογαριασμών της ΕΛΣΤΑΤ, Δρα Ν. Στρόμπλο.
Είναι αξιοσημείωτο ότι, σύμφωνα με δηλώσεις του Γεωργίου, οι υπολογισμοί του Οκτωβρίου 2010 είχαν γίνει με την παρουσία κλιμακίου της Eurostat το οποίο ήταν παρόν στις μετρήσεις όλο τον Οκτώβριο του 2010.

Είναι ολοφάνερο, ότι με την μία και μόνο αναφορά μας αυτή στα ΝΠΔΔ (…υπάρχει πληθώρα άλλων κονδυλίων που ψευδώς δηλώθηκαν ως έλλειμμα του 2009…), ο Γεωργίου, με τους συγκατηγορούμενους του, κ. κ. Μολφέτα και Ξενάκη, φούσκωσε «ελαφρά τη καρδία» το έλλειμμα του 2009 κατά 2 δις ευρώ, με το να δηλώσει πλεόνασμα των ΝΠΔΔ μόνο 125 εκατ. ευρώ αποκρύπτοντας τα 2 δις ευρώ πλεόνασμα. Όπως γίνεται ολοφάνερο, το γεγονός αυτό, προς τιμήν τους, το είχαν κατανοήσει οι Εισαγγελείς Οικονομικού Εγκλήματος, κ. κ. Πεπόνης και Μουζακίτης.

Μετά την παραπάνω παρατήρηση, τίθενται τα παρακάτω ερωτήματα:
1. Πόσο αξιόπιστοι ήταν οι υπολογισμοί που πραγματοποιήθηκαν τον Οκτώβριο του 2010, ερήμην του Διοικητικού Συμβουλίου της ΕΛΣΤΑΤ, όταν ένα και μόνο συστατικό του υπολογισθέντος δημοσίου ελλείμματος είχε αποδεδειγμένα υποεκτιμηθεί κατά 1700%; Σημειώνεται, ότι τα παραπάνω νούμερα έχουν ως πηγή την ΕΛΣΤΑΤ.

2. Πόσο υπεύθυνη είναι η στάση της Eurostat, η οποία δέχθηκε ανεπιφύλακτα τα στοιχεία του Γεωργίου, χωρίς τους γνωστούς αστερίσκους για αναθεωρήσεις 2 δις. ευρώ (2127-125=2002), όταν στο παρελθόν η Eurostat έβαζε αστερίσκους για ποσά μερικών εκατομμυρίων;

3. Με ποιά αιτιολογία κατατάσσονται στο Δημόσιο (Γενική Κυβέρνηση) πλεονασματικοί Φορείς, όταν το κριτήριο του 50% προβλέπει, ότι στην Γενική Κυβέρνηση εντάσσονται φορείς που έχουν έλλειμμα το οποίο χρηματοδοτείται κατά περισσότερο από 50% από το κράτος; (πχ Οργανισμός Βιομηχανικής Ιδιοκτησίας, Βαρβάκειος Αγορά, Ρυθμιστική Αρχή Ενέργειας, Κέντρο Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας, το Εθν. Μετσόβειο Πολυτεχνείο κλπ)… Γνωρίζετε, ότι υπάρχει και Απόφαση του Συμβουλίου Επικρατείας, που απαγορεύει να μπουν τέτοια στοιχεία στη Γεν. Κυβέρνηση;
Λαμβάνοντας υπόψη την πρόσφατη απόφαση του ΣτΕ (Συμβουλίου της Επικρατείας) για την παράνομη ένταξη του Μεγάρου Μουσικής στην Γενική Κυβέρνηση, τις μηνύσεις κατά της ΕΛΣΤΑΤ από αρκετές άλλες οικονομικές μονάδες για παράνομη ένταξή τους στην Γενική Κυβέρνηση, καθώς και τις παραπάνω παρατηρήσεις, ερωτάμε:

Πόσο δίκαιη ήταν η απομάκρυνση του κ. Ν. Στρόμπλου, που είχε εκφράσει σαφείς αντιρρήσεις για την μεθοδολογία και την προχειρότητα, με την οποία χειρίστηκε ο Πρόεδρος της ΕΛΣΤΑΤ τον υπολογισμό του δημοσίου ελλείμματος της χώρας μας;
Πόσο εγκληματική ήταν η φίμωση του ΔΣ της ΕΛΣΤΑΤ στην ως άνω διαδικασία;
«Ανεξάρτητη Αρχή» σημαίνει και «ανεξέλεγκτη Αρχή»;

Μήπως, θα μπορούσε ο αντικαταστάτης του κ. Στρόμπλου, ο κ. Μολφέτας, που είναι συγκατηγορούμενος του κ. Γεωργίου με το κακούργημα περί καταχραστών του Δημοσίου για τις ψευδείς δηλώσεις του, να μας απαντήσει επιπρόσθετα και στα παρακάτω καυτά ερωτήματα, που αφορούν σε «ποιότητα διευθυντικής διαχείρισης» του φορέα της ΕΛΣΤΑΤ, κατά την ποιότητα των στατιστικών απεικονίσεων που παρουσίασε;

- Πώς κατάφερε ο κ. Γεωργίου να καταξοδέψει και να «στραγγίσει» τον απολογισμό της ΕΛΣΤΑΤ του 2013, ώστε να ζητάει τώρα παραπάνω ποσά για να καλύψει δαπάνες του 2014;

- Πόσα χρήματα από τον προϋπολογισμό του φορέα ΕΛΣΤΑΤ έχει ξοδέψει ο κος Γεωργίου σε κάθε ένα από τα πολλά-πολλά ταξίδια του, τα οποία κοντεύουν να ξεπεράσουν στον αριθμό ακόμα και αντίστοιχα του κου Γεωργίου Παπανδρέου;

- Στις αποσκευές του, όποτε γύρισε στην Ελλάδα, τι «έφερε» για την ΕΛΣΤΑΤ;

- Ποιο το επιστημονικό και διοικητικό του έργο, εξ’ απόψεως βιβλιογραφίας;

- Τι έκανε στο Βιετνάμ για υπηρεσιακούς λόγους μέσα στον Οκτ του 2014 ή στο Χογκ Κονγκ τον Αύγουστο του 2013, ποιο «πρόσωπο» ύψιστης υπηρεσιακής σπουδαιότητας τον συνόδευσε (καλυπτόμενο στα έξοδα ταξιδίου του από χρήματα της ΕΛΣΤΑΤ) και πόσα λεφτά στοίχισε το εν λόγω ταξίδι στο Ελληνικό Δημόσιο?

- «Πόθεν έσχες», άραγε, έχει καταθέσει στην αρμόδια Υπηρεσία ο κος Γεωργίου;

- Πόση είναι η σύνταξη που εισπράττει ήδη από το ΔΝΤ ο κος Γεωργίου, όντας μισθοδοτούμενος παράλληλα από το Ελληνικό Κράτος;

Τονίζεται, ότι οι αποκρύψεις των πραγματικών αριθμών, οι αλλοιώσεις και οι προχειρότητες του κ. Γεωργίου σε βάρος της χώρας μας συνεχίζονται, ενώ ο εν λόγω αυτοκράτορας της ΕΛΣΤΑΤ προσπαθεί κάθε φορά, επιμελώς, να φορτώσει τις εγκληματικές του πράξεις σε άλλους, κατηγορώντας προσφάτως το Υπουργείο Οικονομικών, αλλά ακόμα και (…άκουσον άκουσον…) την Ελληνική Δικαιοσύνη..!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου