Πέμπτη 23 Οκτωβρίου 2014

«Ουκρανοί κατέρριψαν το Μπόινγκ της Μαλαισίας»

Αδειάζει Ομπάμα και Μέρκελ η έκθεση της γερμανικής μυστικής υπηρεσίας BND που αποκαλύπτει το Spiegel.
Eκθετους αφήνει στην κυριολεξία Ομπάμα και Μέρκελ αλλά και τους δορυφόρους τους, σχετικά με τα αίτια της πτώσης του τραγικού Μαλαισιανού Μπόινγκ στην ανατολική Ουκρανία, η απόρρητη έκθεση των γερμανικών μυστικών υπηρεσιών BND. Παράλληλα, κατέπεσε ακόμη μία προσπάθεια διαστρέβλωσης και παραποίησης της αλήθειας από τα ελεγχόμενα δυτικά διεθνή Μέσα Ενημέρωσης. 
Η περίτεχνη, συνεχής και καθημερινή προπαγάνδα των δυτικών Μέσων Ενημέρωσης, να εμπλέξουν με κάθε τρόπο την Ρωσία και τον ίδιο τον πρόεδρο Πούτιν στο έγκλημα που διεπράχθη, πέφτει στο κενό. Η έκθεση των γερμανικών μυστικών υπηρεσιών, αναφορικά με τα αίτια του πολύνεκρου αεροπορικού δυστυχήματος της 17ης Ιουλίου, αποκαλύπτει ότι το Μπόινγκ 747 των Μαλαισιανών αερογραμμών, κατέπεσε από πύραυλο παραστρατιωτικών που εκτοξεύτηκε από ουκρανική βάση.
Την αποκάλυψη αυτή κάνει το γερμανικό περιοδικό Der Spiegel και όπως υπογραμμίζει «οι μυστικές υπηρεσίες της Γερμανίας έχουν επαρκείς αποδείξεις αν και δεν έχουν δημοσιοποιήσει ακόμη κανένα στοιχείο».
Η παραπάνω δήλωση, σύμφωνα με το Spiegel ανήκει στον αρχηγό της μυστικής υπηρεσίας (BND) Γκέρχαρντ Σίντλερ και έγινε στις 8 Οκτωβρίου, κατά τη διάρκεια μυστικής συνάντησης με τα μέλη της κοινοβουλευτικής επιτροπής ελέγχου. Ο αρχηγός της BND ισχυρίζεται πως ο μοιραίος πύραυλος των συστοιχιών Buk (σύστημα αεράμυνας) εκτοξεύθηκε από ουκρανική βάση, στην οποία είχαν καταλύσει παραστρατιωτικές ομάδες. Προς απόδειξη των ισχυρισμών του, ο ίδιος  επικαλείται δορυφορικές εικόνες και επαρκείς αποδείξεις, ωστόσο δεν έχει γίνει καμία επίσημη ανακοίνωση από την υπηρεσία. Όπως τονίζεται στο δημοσίευμα του Spiegel, Ρωσία και Ουκρανία έχουν δώσει ψευδή στοιχεία για τη συντριβή.
Σκληρή γλώσσα
Οι νέες αυτές εξελίξεις προκάλεσαν έντονες αντιδράσεις στο εσωτερικό της Ρωσίας, με τον επικεφαλής της επιτροπής Εξωτερικών Υποθέσεων της Κρατικής Δούμας Αλεξέι Πουσκόφ να εξαπολύει μύδρους κατά των Δυτικών και ειδικά του Αυστραλού πρωθυπουργού: «Η νέα έκθεση των γερμανικών μυστικών υπηρεσιών έρχεται σε πλήρη αντίθεση με την δυτική εκδοχή για τα αίτια της τραγωδίας στην νοτιοανατολική Ουκρανία», δήλωσε ο Αλεξέι Πουσκόφ και πρόσθεσε: «Η γερμανική έκθεση των μυστικών υπηρεσιών αμφισβητεί ευθέως την εκδοχή που θέλει το μαλαισιανό Boeing να έχει καταρριφθεί από πυραυλικό σύστημα, το οποίο έχει προμηθεύσει η Μόσχα στους φιλορώσους αυτονομιστές της πολιτοφυλακής του Ντονιέτσκ. Μια εκδοχή την οποία ενστερνίστηκαν αμέσως τόσο οι ηγέτες της Δύσης όσο και τα δυτικά ΜΜΕ, με μια σειρά δημοσιευμάτων. Η νέα έκθεση αποδεικνύει πως η Ρωσία δεν έχει καμία σχέση με την πτώση του μαλαισιανού Boeing».
Όμως η αποκάλυψη αυτή της BND, προκάλεσε την οργή του Πουσκόφ και κατά του Αυστραλού πρωθυπουργού Τόνο Άμποτ, καθώς ο τελευταίος είχε πει σε ανύποπτο χρόνο ότι «θα πιάσει τον Ρώσο πρόεδρο από το γιακά στο περιθώριο της Συνόδου Κορυφής των G20», που θα πραγματοποιηθεί στο Μπρισμπέιν της Αυστραλίας τον Νοέμβριο. «Θα αναγκάσω τον Αυστραλό πρωθυπουργό να ζητήσει δημόσια συγνώμη από τον πρόεδρο Πούτιν για τα όσα είπε», τόνισε στους δημοσιογράφους ο Ρώσος αξιωματούχος. «Ο Αυστραλός πολιτικός βρίσκεται σε δυσχερή θέση και είναι εκτεθειμένος από τη στιγμή που επέλεξε να επιτεθεί δημόσια και να κατηγορεί τον πρόεδρο Πούτιν, χωρίς να περιμένει τα επίσημα αποτελέσματα των ερευνών για την πολύνεκρη συντριβή», τόνισε με έμφαση ο Αλεξέι Πουσκόφ.
Νέες εικόνες
Στο μεταξύ, το φως της δημοσιότητας είδαν και νέες εικόνες και μαγνητοσκοπημένα βίντεο από το χώρο της τραγωδίας λίγες μέρες μετά το δυστύχημα. Στο βίντεο ακούγεται ο διοικητής πολιτοφυλακής των αυτονομιστών Όλεγκ Βλουτκίν, αποκαλεί «μικρούς ναζί» τις ουκρανικές αρχές και επέρριπτε ευθύνες στους ίδιους για το Μπόινγκ. «Έφτασα στο σημείο περίπου μισή ώρα μετά τη συντριβή. Όλα είχαν παραδοθεί στις φλόγες. Ανθρώπινα σώματα παντού. Και αυτά καίγονταν, επίσης» αναφέρει ο διοικητής.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου