Κυριακή, 9 Σεπτεμβρίου 2012

Βουλευτής της Μέρκελ προσφεύγει κατά του ESM


Βουλευτής του κόμματος της Μέρκελ, κατέθεσε  προσφυγή κατά του μηχανισμού διάσωσης του ευρώ, ESM,  στο γερμανικό Συνταγματικό Δικαστήριο. 
Ο Πέτερ Γκαουβάιλερ, ευρωσκεπτικιστής συντηρητικός βουλευτής, πιστεύει ότι η δημιουργία του ευρωπαϊκού μηχανισμού αλληλεγγύης , που «θα προικοδοτηθεί» με 500 δισ. ευρώ, δεν θα πρέπει να προχωρήσει μετά την απόφαση της ΕΚΤ να ξεκινήσει ένα πρόγραμμα επαναγοράς του χρέους των ευάλωτων χωρών της ευρωζώνης.
«Ο ESM -για να είναι απλά βιώσιμος από συνταγματική άποψη- θα πρέπει να τεθεί σε ισχύ μόνο εάν η ΕΚΤ παραιτηθεί από τις εξουσίες που ή ίδια απένειμε στον εαυτό της» αναφέρει σε ανακοινωσή του ο χριστιανοδημοκράτης βουλευτής. 
Ο Γκαουβάιλερ θεωρεί ότι η νέα του προσφυγή θα πρέπει να κάνει το Συνταγματικό Δικαστήριο της Καρλσρούης να επανεξετάσει το χρονοδιάγραμμα του, βάσει του οποίου θα πρέπει να εκδώσει την Τετάρτη μια κρίσιμη απόφαση σχετικά με έξι προσφυγές κατά του ESM και του ευρωπαϊκού συμφώνου δημοσιονομικής πειθαρχίας, δύο από τους πυλώνες της στρατηγικής που εφαρμόζεται από τους Ευρωπαίους για την έξοδο από την κρίση χρέους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου