Τρίτη, 11 Σεπτεμβρίου 2012

Αφαιρούν την αστυνομική προστασία και από τους Γ.Παπανδρέου και Γ.Παπακωνσταντίνου!

Image


Στον απόηχο της χθεσινής απόφασης του υπουργείου Δημόσιας Τάξης να αποσύρει τους αστυνομικούς που προστάτευαν τους βουλευτές του Λαϊκού Συνδέσμου-Χρυσή Αυγή, λόγω της "παράβασης του νόμου" και τον θόρυβο που ξεσήκωσε αυτή η αιτιολογία (δεν υπάρχει καμία δικαστική απόφαση που να αποφαίνεται ότι "Παραβιάστηκε ο νόμος" ούτε καν έχει πάει η δικογραφία στην Βουλή, με την οποία να ζητείται δίωξη των στελεχών της ΧΑ για αντιποίηση αρχής), στο υπουργείο Δημόσιας Τάξης σκέπτονται να επεκτείνουν το μέτρο και για άλλους πολιτικούς για να μην φανεί ότι μεροληπτούν κατά της Χρυσής Αυγής.
Έτσι φαίνεται ότι αποφάσισαν σε περιπτώσεις που οι δικαστικές  ζητεί την άρση της βουλευτικής ασυλίας κάποιου ή κάποιων βουλευτών για τους οποίους υπάρχουν αποχρώσες ενδείξεις ότι έχουν παρανομήσει, θα αποσύρεται η αστυνομική τους προστασία ακριβώς με το ίδιο σκεπτικό: «Να αποφεύγεται, η άνευ υπαιτιότητας των παρισταμένων αστυνομικών, συγκάλυψη ποινικών αδικημάτων και η σύγκρουση καθηκόντων, ανάμεσα στα καθήκοντα προστασίας που τους έχουν ανατεθεί και στην υποχρέωσή τους για καταδίωξη και σύλληψη των παρανομούντων»!
Αυτό το μέτρο, μάλιστα αναμένεται να επεκταθεί για πρώτη φορά στον πρώην πρωθυπουργό Γιώργο Παπανδρέου και στον πρώην υπουργό Οικονομικών Γιώργο Παπακωνσταντίνου, μόλις η δικογραφία που σχηματίζεται σε βάρος τους φτάσει στην Βουλή και οι οποίοι βέβαια κατηγορούνται με πολύ βαρύτερα αδικήματα από την " αντιποίηση αρχής": Κατηγορούνται ότι πώλησαν ένα ολόκληρο Έθνος και το οδήγησαν στην παραχώρηση της εθνικής του κυριαρχίας, πιθανότατα για ίδιον όφελος.
Έτσι, μόλις πάει η δικογραφία στην Βουλή θα αφιαρεθεί άμεσα η αστυνομική προστασία τους, αφού "δεν μπορεί οι αστυνομικοί να προστατεύουν κάποιον που έχει διαπράξει τόσο σοβαρά ποινικά αδικήματα και εκ του νόμου θα έχουν σύγκρουση καθηκόντων"! Το μέτρο θα εφαρμοστεί και σε άλλες περιπτώσεις βουλευτών για τους οποίους θα ζητείται η άρση της βουλευτικής ασυλίας για σοβαρά πινικά αδικήματα.
Βέβαια να πούμε ότι έχει ήδη ληφθεί η απόφαση να αποσυρθούν οι αστυνομικές φρουρές απ'όλους τους βουλευτές, οπότε η απόφαση του υπουργείου είναι ακόμα πιο εύκολη και θα αποκαταστήσει την πολιτική ισορροπία.
Το ερώτημα είναι αν και πόσο θα μείνουν στην Ελλάδα οι Γ.Παπανδρέου και Γ.Παπακωνσνταντίνου σε περίπτωση που τους αφαιρεθεί η αστυνομική προστασία.
Πολιτικοί κύκλοι σχολίαζαν ότι δεδομένων των κατηγοριών, αλλά και δεδομένου του κλίματος μέσα στην ελληνική κοινωνία για τους δύο συγκεκριμένους κατηγορουμένους, η παραμονή τους στην Ελλάδα γίνεται μια επικίνδυνη υπόθεση για τους ίδιους αφού η οργή των πολιτών και ειδικότερα των ανέργων ξεπερνά κάθε όριο...
Σε ότι αφορά την αστυνομική προστασία των γραφείων του Λαϊκού Συνδέσμου, στελέχη του κόμματος σχολίαζαν ότι "Εμείς ποτές δεν είχαμε, ούτε ζητήσμαε αστυνομική προστασία. Οι πολίτες μας αγαπούν και σέβονται την προσπάθειά μας. Οι παράνομοι και οι ακραίοι πολιτικοί μας αντίπαλοι δεν πλησιάζουν καν στα γραφεία μας γιατί ξέρουν ότι θα τα υπερασπιστούμε. Άρα δεν χρειαζόμαστε την αστυνομική φύλαξη και η απόφαση του υπουργείου να διαθέσει αστυνομική δύναμη μόνο για την φύλαξη των γραφείων δεν μας αφορά. Οϋτε οι βουλευτές μας την χρειάζονται. Υπάρχουν δικά μας στελέχη για να τους προστατεύουν. Καλύτερα να διατεθούν για την δίωξη των παρανόμων"...  
Η χθεσινή ανακοίνωση αναφέρει ότι «της απόφασης εξαιρούνται όσοι αστυνομικοί διατίθενται για τη φρούρηση των κεντρικών Γραφείων της Χρυσής Αυγής και για την προστασία του Γενικού Γραμματέα του κόμματος».
Βέβαια αυτή η εξαίρεση δεν αφορά του Γ.Παπανδρέου και Γ.Παπακωνσταντίνου που αμέσως μετά την άφιξη στην Βουλή της δικογραφίας θα στερηθούν της αστυνομικής τους προστασίας, αναφέρουν πηγές του υπουργείου Δημόσιας Τάξης. Ελπίζουμε να έχουν μεριμνήσει για την ασφάλειά τους ή για τα αεροπορικά τους εισιτήρια...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου