Πέμπτη, 13 Σεπτεμβρίου 2012

Σύσκεψη βουλευτών της ΝΔ σε τεταμένο κλίμα


Σύσκεψη μέσα σε τεταμένο κλίμα, με πρωτοβουλία του γραμματέα της Νέας Δημοκρατίας Μανώλη Κεφαλογιάννη πραγματοποιήθηκε το απόγευμα, με τη συμμετοχή βουλευτών και ευρωβουλευτών του κόμματος, όπου υπήρξε εκτενής ενημέρωση από υπουργούς και υφυπουργούς για την οικονομική κατάσταση και την πορεία των διαπραγματεύσεων με την τρόικα.
Οι κ.Σταϊκούρας, Βρούτσης Χατζηδάκης, Μυταράκης και Τζαβάρας ενημέρωσαν για αρκετή ώρα τους βουλευτές σε μια προσπάθεια να προλάβουν  αντιδράσεις ενόψει της ψήφισης των μέτρων στη Βουλή.
Ωστόσο, την ίδια ώρα, έξω από τα γραφεία του κόμματος στη Λεωφόρο Συγγρού, μέλη της ΔΑΚΕ ιδιωτικού τομέα είχαν συγκεντρωθεί εκφράζοντας έντονα τη δυσφορία τους για την οικονομική πολιτική της κυβέρνησης, ενώ δεν έλειψαν και οι μικροεντάσεις κατά την προσέλευση των υπουργών.
Τα μέλη της ΔΑΚΕ, μοίρασαν φυλλάδια, με τα οποία καλούν τους βουλευτές, να αρθούν στο ύψος των περιστάσεων και να μην υπερψηφίσουν τα μέτρα.
Οι συνδικαλιστές, αποδοκίμασαν εξάλλου, έντονα, κυρίως τη Ντόρα Μπακογιάννη, και τον Άδωνη Γερωργιάδη, αλλά και τον αναπληρωτή υπουργό Πολιτισμού Κώστα Τζαβάρα.
 «Προσέξτε τι θα κάνετε»«Εμείς σας ψηφίζουμε με το ξεχνάτε»«Τι πάτε να κάνετε;» ήταν μερικές από τις φράσεις που υποδέχθηκαν τους υπουργούς οι συνδικαλιστές.
Στη συνεδρίαση, όσο κι αν προσπάθησαν Χατζηδάκης, Βρούτσης και Σταϊκούρας να ηρεμήσουν τους βουλευτές που ήταν στα κάγκελα, το κλίμα ήταν βαρύ. Κακλαμάνης και Βλάχος ζήτησαν τη σύγκλιση της κοινοβουλευτικής ομάδας της ΝΔ.
Είμαστε από τους πρώτους που μιλήσαμε για ανέμους που θα φέρουν θύελλες. Κάναμε από τους πρώτους κριτική στην κυβέρνηση γιατί απομακρύνεται από τις προεκλογικές της δεσμεύσεις και αυτό θα πλήξει περισσότερο τη Νέα Δημοκρατία. Άλλωστε Βενιζέλος και Κουβέλης με εύσχημο τρόπο προσπαθούν να βγουν από το κάδρο και να εμφανιστούν «αριστεροί», φιλολαϊκοί, «ευαίσθητοι». Αυτή που θα θερίσει τις θύελλες είναι η ΝΔ, γι΄ αυτό και οι γαλάζιοι βουλευτές έχουν αρχίσει να το αντιλαμβάνονται και αντιδρούν. Ακούνε τον κόσμο που τους ψήφισε και ήδη τρέμουν όταν θα φτάσουν τα μέτρα στη Βουλή.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου