Δευτέρα 10 Σεπτεμβρίου 2012

Οι “μπάτσοι, γουρούνια, δολοφόνοι” έγιναν … ψήφοι


Πάνω που πιστεύαμε ότι τα έχουμε δει όλα, ήρθε ο Τσίπρας και η παρέα του να μας διαψεύσουν. Η Δούρου μπαίνει μπροστάρισσα στην πορεία των αστυνομικών, των ίδιων που πριν μερικούς μήνες ο Μ. Γλέζος, ο Αλέξης Τσίπρας και πολλά στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ χαρακτήριζαν όργανα της κυβέρνησης και του συστήματος.
Πριν μερικούς μήνες οι αστυνομικοί και τα ΜΑΤ ήταν «ακούνητα στρατιωτάκια» που υπηρετούν την εξουσία, την πλουτοκρατία και επιτίθενται στα λαϊκά δικαιώματα. Αυτά έλεγαν οι Συριζαίοι του 4%, αλλά τώρα που έγιναν αξιωματική αντιπολίτευση αποφάσισαν και οι ίδιοι να βάλουν στολή.
Τόσο η κ. Δούρου όσο και τα υπόλοιπα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ που ξαφνικά αγάπησαν την Αστυνομία, προφανώς δε ρώτησαν τον… Τσάβες για το αν θα έπρεπε να είναι στην πρώτη γραμμή των αγώνων των ένστολων μαζί και με τους… Χρυσαυγίτες. Ψήφοι να είναι κι απ΄όπου κι αν προέρχονται καλοδεχούμενοι, σκέφτονται στην Κουμουνδούρου.
Αφού χάιδεψαν τα αυτιά των δημοσίων υπαλλήλων που διόρισε κυρίως το ΠΑΣΟΚ, αφού φιλοξενούν στις αγκαλιές τους του πράσινους συνδικαλιστές τύπου Φωτόπουλου ή Μυλόπουλου (αυτού με την τουαλέτα), τώρα αποφάσισαν να συμμαχήσουν και με τον… διάβολο. Οι κακοί αστυνομικοί που ρίχνουν χημικά στον Μ. Γλέζο και που δέρνουν τους Συριζαίους, έγιναν τώρα οι καλύτεροι φίλοι του κ. Τσίπρα. Μου φαίνεται ότι στην επόμενη διαδήλωση θα φωνάζει το ΠΑΜΕ και οι αναρχικοί «Μπάτσοι, γουρούνια, Συριζαίοι». Θα πέσει πολύ γέλιο για να μην πούμε ότι θα είναι η έκπληξη της χρονιάς να δούμε τον Τσίπρα με στολή αστυνομικού.
Θα μου πείτε, οι άλλοι πολιτικοί τι έκαναν λιγότερο; Πριν τρία χρόνια ο Παπανδρέου πήγαινε στο λιμάνι για να φάει «χημικά», να δακρύσει και να πουλήσει μετά το προφίλ του εργατοπατέρα.
Εδώ, όμως, έχουμε να κάνουμε με την.. αντισυστημική Αριστερά, αυτή που δεν τάσσεται με κανενός είδους εξουσία, που θα τα κάνει… πλακάκια με κανέναν και που έχει μια πιο σύγχρονη αντίληψη για τη χώρα, την Ευρώπη, τον πλανήτη.
Αμ δε. Όσοι πίστεψαν ότι είναι όλα αυτά ο Τσίπρας, κάνουν λάθος. Οι μάσκες έπεσαν διότι ο ΣΥΡΙΖΑ διέβη τον Ρουβίκωνα. Και πρέπει να πάει και με τον χωροφύλακα και με τον αστυφύλακα. Στην κυριολεξία.
Αλλά τι απογοήτευση για όσους πίστεψαν ότι η σύγχρονη δημοκρατική αριστερά που ευαγγελίζεται ο Τσίπρας πάει όπου φυσάει ο άνεμος.
Και τι υποκρισία, το πρωί να βρίζεις τους μπάτσους και να τους λες γουρούνια αλλά το βράδυ να τους αγκαλιάζεις και να τους συμπονάς για το μισθό που παίρνουν.
Τα ίδια παιδάκια είναι κ. Τσίπρα που σου πέταγαν δακρυγόνα πριν λίγους μήνες. Τώρα έγιναν ψήφοι;
Κρίμα για όσους πίστεψαν ότι υπάρχει ηθική σ’ αυτή την Αριστερά.
Αριστερός Ψάλτης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου