Δευτέρα 16 Ιουλίου 2012

Από μίνι θα πάμε



 Γράφει ο Γιάννης Καλαμίτσης




ΙΟΥΛΙΟΣ. Η ημέρα μικραίνει, οι μισθοί μικραίνουν, οι συντάξεις μικραίνουν, οι ελπίδες μικραίνουν, τα όρια μικραίνουν… Και κάθε ημέρα, τα αύριο της ζωής μας μικραίνουν. Και πώς λέγεται το «μικρό», στα σύγχρονα ελληνικά; «Μίνι»!

Αυτήν την εβδομάδα είχαμε υψηλές θερμοκρασίες και μιλούσαμε για «καύσωνα», αλλά, έως τους 38 βαθμούς Κελσίου, ο καύσων είναι «μίνι». Μια σύσκεψη με τρεις ή, το πολύ, τέσσερις υπουργούς, είναι «μίνι». (Σε αντίθεση με ένα πλήρες Υπουργικό Συμβούλιο). Το φόρεμα ή η φούστα που φτάνουν ώς τη μέση του μηρού -κι ίσως και κάτι παραπάνω-, είναι «μίνι». Ας όψεται η Αγγλίδα δημιουργός μόδας, η Μαίρη Κουάντ, η οποία, το 1965, λάνσαρε τη φούστα μίνι κι από τότε μας κόλλησε η λέξη, ως χαρακτηρισμός.

Αν ο λογαριασμός καταθέσεων στην τράπεζα πέσει σε μονοψήφιο νούμερο, δεν θα λέω, σε άπταιστα νεοελληνικά: «Εχω κάτι μπατιριλίκια του κερατά!» Αλλά θα λέω «αντιμετωπίζω ένα μίνι οικονομικό κραχ!». Που θα σημαίνει πως δεν ήρθε ακόμη η ώρα να φουντάρω από τον πέμπτο όροφο, όπως κάναν 3.000 άλλοι συμπατριώτες μου. Πλησιάζει, όμως…

Αναγνώστριες και αναγνώστες μου, πιστέψτε με! Ο,τι χαρακτηρίζεται από τη λέξη «μίνι», είναι επικίνδυνο.

Ενώ ο «μίνι καύσων» είναι επικίνδυνος για άτομα μεγάλης ηλικίας και άτομα πάσχοντα, η «μίνι συνείδηση» των κυβερνώντων είναι καταστροφική για όλους τους πολίτες αυτής της χώρας. Οσο στηρίζονται ως βουλευτές στην ασυλία και ως υπουργοί στον νόμο περί ανευθυνότητας υπουργών, δεν θα τους ακούσεις ποτέ να λένε «δεν μου το επιτρέπει η συνείδησή μου». Η μίνι συνείδησή τους τους τα επιτρέπει όλα!

Η μίνι συνειδητοποίησή τους, ως προς το πόσο, πραγματικώς, αξίζουνε, επιτρέπει σε άτομα όπως ο Μόσιαλος να νομίζουν πως κάνουν για πολιτικοί ηγέτες. Εσύ μεν λες πως είναι μόνο για να του χαϊδεύεις τους γλουτούς και να τον στέλνεις για ψώνια, αλλά επειδή είναι ψώνιο ο ίδιος, βλέπει, για την πάρτη του, ένα μέλλον μεγάλου πολιτικού άνδρα! Μίνι εγκέφαλος. Μάξι συνέπειες. Από μίνι θα πάμε...
http://www.real.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου