Δευτέρα, 16 Ιουλίου 2012

AOZ θέλουμε, την Δούρου την ρωτήσαμε;


1. Έχουμε γράψει ξανά για την απροκάλυπτη παρέμβαση των ΗΠΑ οι οποίες διά του ειδικού απεσταλμένου του Σταίητ Ντηπάρτμεντ, Ρίτσαρντ Μόρνινγκσταρ, επιχείρησαν τον περασμένο Απρίλιο να προκαταλάβουν τις γεωπολιτικές εξελίξεις με αφορμή τα κοιτάσματα σε Αιγαίο και Κύπρο δηλώνοντας απειλητικά ότι: «οι ανακαλύψεις ενεργειακών πόρων στην Ανατολική Μεσόγειο υπερβαίνουν τις άμεσα εμπλεκόμενες χώρες όπως την Κύπρο, το Ισραήλ και ενδεχομένως αργότερα και την Ελλάδα»!!!.
2. Στο μεταξύ, πληθώρα δημοσιευμάτων, υποδεικνύουν ότι η Ουάσιγκτον προωθεί σταθερά μια ελληνοτουρκική συμφωνία συνεκμετάλλευσης του Αιγαίου. Βλέπε σχετικά:
3. Διαβάστε τώρα τι δήλωσε η κ. Ρένα Δούρου του ΣΥΡΙΖΑ σε δημοσίευμα της τουρκικής εφημερίδας Zaman με τον τίτλο «Η υφαλοκρηπίδα να γίνει αιτία συνεργασίας και όχι έντασης»: Η κ. Δούρου είπε ότι οι δύο γείτονες στις δύο πλευρές του Αιγαίου θα πρέπει να γίνουν συνεταίροι .  («…Turkey and Greece need to be partners. They have too much in common to risk a useless confrontation
Ακόμα η κ. Δούρου τόνισε πως ο ΣΥΡΙΖΑ προσπαθεί για την δημιουργία σχέσεων εμπιστοσύνης μεταξύ των δύο χωρών και τόνισε « Το θέμα της υφαλοκρηπίδας θα πρέπει να δημιουργήσει βάση συνεργασίας μεταξύ Τουρκίας και Ελλάδας και όχι ένταση».
4. Βγάλτε τα συμπεράσματά σας…
Τί να λέμε;

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου