Τετάρτη 21 Μαρτίου 2012

“Τρελός” ή απελπισμένος ο ένοπλος της Α. Παρασκευής;


Την προφυλάκιση του 70χρονου που εισέβαλε οπλισμένος το πρωί της Δευτέρας στην Εφορία Αγίας Παρασκευής, αποφάσισαν ανακριτής και εισαγγελέας. Ο ηλικιωμένος, ο οποίος αντιμετωπίζει δύο κακουργηματικού βαθμού κατηγορίες και τέσσερις πλημμεληματικού, πήρε μετά από την απολογία του το δρόμο για τις φυλακές.
Ο κατηγορούμενος, συνταξιούχος ξυλουργός, φέρεται να είχε χρέος στην Εφορία και, σύμφωνα με πληροφορίες, επρόκειτο να του κατασχεθεί κάποιο περιουσιακό του στοιχείο.Όπως ισχυρίστηκαν αυτόπτες μάρτυρες του περιστατικού, μπήκε στην εφορία και πυροβόλησε στον αέρα, ζητώντας από τους πολίτες που ήταν εκεί να εγκαταλείψουν τον χώρο.
Άρχισαν, επίσης, να τον χαρακτηρίζουν “τρελό”, να του βάζουν τη στάμπα του παλαβιάρη με τα όπλα και του ιδιόρρυθμου. Ουσιαστικά κανείς δεν κινδύνευσε, αλλά ποτέ δεν ξέρεις με τους «τρελούς».
Μπορεί να είναι όντως, τρελαμένος, ιδιόρρυθμος, παλαβιάρης. Είναι πάνω από όλα, όμως, απελπισμένος που χρωστούσε στην εφορία και του έπαιρναν το κτήμα του, τους κόπους μιας ζωής. Είχε χρέη 36.000 ευρώ και η εφορία, όπως ισχυρίζεται, του φέρθηκε με τον πιο αισχρό τρόπο και τους πήρε το κτήμα που είχε στη Μεσσηνία. Μπήκε λοιπόν με στολή στρατιωτικής παραλλαγής και με μια καραμπίνα κι άρχισε να βρίζει τους πολιτικούς και τους… αργόσχολους της ΕΡΤ.
Ένας ακόμη απελπισμένος Έλληνας είναι και έφτιαξε ένα ακόμη επεισόδιο σαν κι αυτά που θα βλέπουμε συχνά τα επόμενα χρόνια. Διότι η οικονομική κρίση, η ανέχεια, ο πόνος για την σκληρή καθημερινότητα και τα χρέη για τα οποία ενδεχομένως δεν φταίει ο ίδιος, οδηγούν σε δύο κατευθύνσεις: Στην αυτοκτονία και στην επιθετικότητα.
Η ελληνική κοινωνία αλλάζει δραματικά και προς το χειρότερο. Κι αν δεν αλλάξει κάτι προς το καλύτερο για εκατομμύρια Έλληνες κάτω από τα όρια της φτώχειας, οι αυτόχειρες και οι απελπισμένοι που παίρνουν ένα όπλο και πυροβολούν θα αυξάνονται ραγδαία.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου