Πέμπτη, 22 Μαρτίου 2012

ΣΤΟ ΕΙΔΙΚΟ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΟ ΣΤΕΛΝΕΙ ΤΟΝ ΠΑΠΑΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ Η ΚΑΤΑΘΕΣΗ ΤΟΥ ΠΑΠΑΘΑΝΑΣΙΟΥ.


Την ίδια στιγμή που κάποιοι κατ’ επάγγελμα νεοδημοκράτες κάνουν αβάντα στα μπουμπούκια του καθεστώτος Παπανδρέου προσπαθώντας να τους φυγαδεύσουν (από την καλή τους την καρδιά άραγε;), κάποιοι άλλοι επιμένουν μέχρι τέλους ώστε να οδηγήσουν τους προδότες στην δικαιοσύνη.

Ολομέτωπη επίθεση στους Γιώργο Παπανδρέου και Γιώργο Παπακωνσταντίνου εξαπολύει μέσω υπομνήματος ο πρώην υπουργός Οικονομικών επί ΝΔ Γιάννης Παπαθανασίου αναφορικά με το έλλειμμα του 2009.
«Φούσκωσε το έλλειμμα συνειδητά ο Παπακωνσταντίνου»
Ο κ. Παπαθανασίου στο κείμενο που κατέθεσε στην εξεταστική επιτροπή της Βουλής που διερευνά την υπόθεση της ΕΛΣΤΑΤ, παραθέτει με κάθε λεπτομέρεια τη δική του άποψη σχετικά με το τι μας οδήγησε στο ΔΝΤ και δεν διστάζει να κατηγορήσει τον κ. Παπακωνσταντίνου για «παραποίηση» των στατιστικών στοιχείων προκειμένου να ικανοποιήσει την πολιτική επιλογή του ΠΑΣΟΚ να μπει η χώρα στο μνημόνιο.
Αναλυτικά, στο υπόμνημά του ο κ. Παπαθανασίου υποστηρίζει ότι «το έλλειμμα έφτασε αρχικά στο 12,7% επειδή εκεί το πήγε η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ με προσωπική ευθύνη του τότε υπουργού Οικονομικών κ. Παπακωνσταντίνου, φουσκώνοντας τις δαπάνες στο τελευταίο τρίμηνο του 2009 και μεταθέτοντας έσοδα για το 2010. Το έλλειμμα αναθεωρήθηκε στο 15,8% μετά τον έλεγχο της Eurostat, οπότε προστέθηκαν και τα ελλείμματα δημόσιων επιχειρήσεων. Τα στοιχεία αυτά ποτέ δεν συμπεριλαμβάνονταν στον υπολογισμό του ελλείμματος και ποτέ δεν είχε τεθεί τέτοιο θέμα από τη Eurostat».
Επιπροσθέτως, ο κ. Παπαθανασίου αναρωτιέται για το γεγονός ότι ο κ. Παπακωνσταντίνου μόλις ανέλαβε το υπουργείο Οικονομικών πρόβλεψε με μεγάλη ακρίβεια το έλλειμμα του έτους και καταλήγει στο συμπέρασμα πως «η τότε κυβέρνηση αύξησε συνειδητά το έλλειμμα. Ήταν συνειδητή πολιτική απόφαση του κ. Παπανδρέου και του κ. Παπακωνσταντίνου με στόχο να κατηγορήσουν τη ΝΔ και να διευκολύνουν τη μείωση του ελλείμματος την επόμενη χρονιά. Και κατέληξαν να φέρουν το ΔΝΤ μέσα στην χώρα και την ευρωζώνη».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου