Τρίτη 20 Μαρτίου 2012

Εκλογές ΠΑΣΟΚ: Αδιαφάνεια, διαβλητές διαδικασίες, καταγγελίες, και…ένας λαός με αλτσχάϊμερ!!

Ολοκληρώθηκε η διαδικασία εκλογής νέου προέδρου στο ΠΑΣΟΚ. Μια εκλογή τόσο δημοκρατική όσο ήταν και το καθεστώς Τσαουσέσκου, αφού ακόμα και εκεί -έστω τύποις- υπήρχαν και άλλοι υποψήφιοι.
Αυτή η εκλογή, σημαδεύτηκε από δυο κυρίως σημεία.

– Η διαφάνεια και οι αδιάβλητες διαδικασίες, για τις οποίες ούτως ή άλλως διακρίνεται το κόμμα, και
– Ο λαός του αλτσχάϊμερ (φαίνεται ότι κάτι μας έφεραν οι γερμανοί, έστω ένα νόσημα με γερμανικό όνομα
Ας τα πάρουμε με τη σειρα:

Α) Διαφάνεια και αδιάβλητες διαδικασίες.
 Ήδη έχουν έρθει στο φως της δημοσιότητας πλείστα όσα παραδείγματα αδιαφανούς διαδικασίας εκλογής. Παραδείγματα;
– Η φωτογραφία από την συνεδρίαση αρ. 118 της επιτροπής καταστατικού και πιστοποίησης που παρουσιάζει άλλα αντί άλλων αποτελέσματα (ακόμα και στη πρόσθεση). Αλλά φαίνεται ξέρουν καλά από μαγείρεμα α λα ΕΛΣΤΑΤ.
– Η καταγγελία του μέλους του Εθνικού Συμβουλίου του κόμματος Σ. Τζουμάκα περί “πρωτοφανούς και εκτεταμένης νοθείας”,  ”περί παραβίασης της αρχής της μυστικότητας”, και “περί αλλοίωσης του αποτελέσματος”.
– Οι καταγγελίες από εκλογικά κέντρα όπως σε συγκεκριμένο που μπήκαν 80 άτομα και “ψήφισαν” 169!!!

Β) Λαός του Αλτσχάϊμερ:
– Τι έχουμε πάθει ως λαός; Πότε γίναμε ή πότε είχαμε στα γονίδια μας μαζοχισμό; Πότε ξεχάσαμε την ελευθερία, την ανεξαρτησία, τον πολιτισμό, την δημοκρατία, την εθνική κυριαρχία, την περηφάνεια…;
– Είδα παππούδες και γιαγιάδες να υποβαστάζονται για να πάνε να ψηφίσουν τον ένα και μοναδικό υποψήφιο. Τους ίδιους παππούδες και τις ίδιες γιαγιάδες που αυτοί που πρεσβεύουν το “νέο Πασοκ”είναι αυτοί που τους έκοψαν τις συντάξεις, αυτοί που πήραν το βιός και τις δουλειές από τα παιδιά τους, και αυτοί που υποθήκευσαν το μέλλον και έδιωξαν από την χώρα τα εγγόνια τους.
– Είδα αυτούς που παραδέχθηκαν ότι χρηματίστηκαν για λογαριασμό του κόμματος από τη
Siemens -λέγε με Τσουκάτο- να είναι δίπλα στον νέο πρόεδρο κατ’ επιλογή του. Δηλαδή επιβράβευση της λαμογιάς και της αρπαχτής.
– Είδα αυτούς που παρουσία καμερών έκλαιγαν με κροκοδείλια δάκρυα -λέμε με Βάσω- ή φώναζαν για το άδικο του λαού – λέμε με Μιλένα- να είναι δίπλα στον Τσαουσέσκου / Βενιζέλο.
– Είδα αυτούς που παραιτήθηκαν και που δήλωσαν μετανοή γιατί δεν είχαν διαβάσει τι -λέγε με Ρομπόπουλο- να τρέχουν δίπλα στον νέο ηγεμόνα.
υπέγραψαν
– Είδα φαντάσματα του παρελθόντος -λέγε με Λαλιώτη- να στηρίζουν και να εμφανίζονται από τη λήθη.

Και όμως.
Τα 1.2 εκατ άνεργοι του πρώην αντιπροέδρου και νυν προέδρου, δεν έχουν ξυπνήσει κανένα από το λήθαργο.
– Οι 750.000 επιχειρήσεις που έχουν κλείσει από τότε που ανέλαβε ο ΓΑΠ και ο Μπένυ, ξεχνούνται από την άτιμη αρώστεια.
– Η κατάλυση του συντάγματος από τον ίδιο τον νυν πρόεδρο και η ένταξη στο Αγγλικό δίκαιο από
τον νέο ηγεμόνα, δεν προβληματίζουν.
– Τα έργα και οι ημέρες του βουλιμικού με το φαί και την εξουσία νέου προέδρου, όπως ο μεγάλος αγώνας για την δημιουργία του νόμου περί ευθύνης υπουργών και περί συντομότερης παραγραφής για τους βουλευτές από ότι για εμάς τους ηλίθιους, δεν φαίνεται να απασχολούν κάποιους.
– Η δημιουργία ταμείου ξεπουλήματος της δημόσιας περιουσίας υπό τις ευλογίες του “αρχίζουμε” Μπένυ, δεν ευαισθητοποιεί κάποιον Έλληνα.
– Ή υποκρισία του να πανηγυρίζουν γιατί ψήφισαν μόλις το 20% αυτών που είχαν ψηφίσει τον ΓΑΠ (σε μια άλλη επίδειξη δημοκρατίας του ενός υποψηφίου από το ΠΑΣΟΚ), δεν ενοχλεί ούτε ξυπνάει κάποιον.
– Η διάλυση της παιδείας, η διάλυση του συστήματος υγείας, τα γενόσημα φάρμακα με τις μεθοδεύσεις για τον γρηγορότερο αφανισμό, η γκετοποίηση του κέντρου των πόλεων, η αύξηση της εγκληματικότητας, η απάθεια της ασυδοσίας των τραπεζών, η αυθαιρεσία του ίδιου του κράτους, που ο ίδιος ο πρώην αντιπρόεδρος και νυν πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ έθρεψε, δεν συγκινούν κανένα.

Τόση απάθεια;
Τόση δουλικότητα και ραγιαδισμός;
Τόσο βόλεμα;
Τόση ανοχή στη κοροϊδία;
Τόσο ανοχή στον βιασμό των συντάξεων και της περίθαλψης των γονιών μας και παππούδων μας;
Τόσο ανοχή στον βιασμό των παιδιών μας;
Τόσο χάλια έγινε τελικά ο τόπος που γεννήθηκα και έχω ζήσει περήφανος ως Έλλην;
Κρίμα….για εσάς….εγώ θα συνεχίσω ελεύθερος.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου