Σάββατο 24 Μαρτίου 2012

Μην ξεχνάτε.ΔΙΑΒΑΣΕ ΤΟ. Αυτά έκαναν οι Έλληνες στην Αντίσταση. Δείτε τι δήλωσαν άλλοι για εμάς


images.jpg
Είναι αλήθεια ότι οι Έλληνες έχουν προσφέρει πλείστα όσα παραδείγματα γενναιότητας και αντίστασης από την αρχαιότητα έως σήμερα. Είτε ήταν οι πέρσες, είτε οι βάρβαροι, οι οθωμανοί ή οι ιταλοί και οι γερμανοί, οι Έλληνες αντιστάθηκαν και έδωσαν τρανό παράδειγμαθάρους και γενναιότητας.
Τον τελευταίο καιρό, κάποια παπαγαλάκια και αυτοί που υπέστησαν την μεγάλη ήττα κατά τον πόλεμο του 40, έχουν βαλθεί να μας πείσουν ότι είμαστε μαλθακοί, χωρίς ίχνος αντίστασης σε αυτά που οι ξένες δυνάμεις μαζί με τους γνήσιους απογόνους των ταγματασφαλιτών και των δωσίλογων επιβουλεύονται για τη πατρίδα μας. Αδέλφια μην ξεχνάτε το DNA μας.
– Η Ελλάδα, κατά τη διάρκεια του Β’ ΠΠ, ήταν η μόνη χώρα που αναγκάστηκε να αντιμετωπίσει τους στρατούς τεσσάρων χωρών ταυτόχρονα: Αλβανία, Ιταλία, Γερμανία και Βουλγαρία
– Διάρκεια Αντίστασης (σε ημέρες) Ελλάδα 219 – Νορβηγία 61 – Γαλλία 43 (η υπερδύναμη της εποχής) – Πολωνία 30 – Βέλγιο 18 – Ολλανδία 4 – Γιουγκοσλαβία 3 – Τσεχοσλοβακία 0 – Δανία 0 (οι Δανοί παραδόθηκαν σ’ ένα μοτοσικλετιστή του Hitler που μετέφερε αίτημα του 
Hitler στο Δανό βασιλιά για διέλευση του Ναζιστικού στρατού. Ο Δανός βασιλιάς για να δείξει την υποταγή του, παράδωσε το Στέμμα του στο μοτοσικλετιστή για να το πάει στο Βερολίνο και στο Hitler ….)
Αποσπάσματα για τους Έλληνες
“Χάριν της ιστορικής αλήθειας πρέπει να επιβεβαιώσω ότι μόνο οι Έλληνες, απ’ όλους τους αντιπάλους που μας αντιμετώπισαν, πολέμησαν με το μεγαλύτερο θάρρος και περισσότερο αψήφισαν το θάνατο..”
Adolph Ηitler (Από ομιλία του στο Reichstag στις 4 Μαΐου 1941)
«Η λέξη ηρωϊσμός φοβάμαι οτι δεν αποδίδει στο ελάχιστο τις πράξεις αυτοθυσίας των Ελλήνων, οι οποίες ήταν ο καθοριστικός παράγοντας για τη νικηφόρα έκβαση της κοινής προσπάθειας των εθνών,
κατά τη διάρκεια του Β’ ΠΠ, για την ανθρώπινη ελευθερία και την αξιοπρέπεια. Εάν δεν ήταν η ανδρεία των Ελλήνων και το θάρρος τους, η έκβαση του Β’ ΠΠ θα ήταν ακαθόριστη.”
Winston Churchill (Από μια από τις ομιλίες του στο βρετανικό Κοινοβούλιο στις 24 Απριλίου 1941)
“Λυπάμαι επειδή γερνώ και δεν θα ζήσω πολύ για να ευχαριστήσω τους Έλληνες, των οποίων η αντίσταση ήταν αποφασιστική για το Β’ ΠΠ.”
Joseph Stalin (Από μια ομιλία στο ραδιοσταθμό της Μόσχας στις 31 Ιανουαρίου 1943 μετά από τη νίκη του Stalingrad και τη συνθηκολόγηση της 6ης γερμανικής στρατιάς υπό τον στρατηγό Von Paulus).
“Εάν οι ρώσοι κατόρθωσαν να προβάλουν αντίσταση στην είσοδο της Μόσχας για να σταματήσουν και να αποτρέψουν το γερμανικό χείμαρρο, το οφείλουν στους Έλληνες, οι οποίοι καθυστέρησαν τις γερμανικές μεραρχίες, την ώρα που θα μπορούσαν να μας κάνουν να γονατίσουμε.”
Georgy Constantinovich Zhoukov (Στρατηγός του σοβιετικού στρατού: Απόσπασμα τα απομνημονεύματά του για το Β’ ΠΠ)
“Δεν θα ήταν υπερβολή να πω οτι η Ελλάδα ανέτρεψε τα σχέδια της Γερμανίας στην ολότητά τους και την ανάγκασε να αναβάλει την επίθεση στη Ρωσία για έξι εβδομάδες. Αναρωτιόμαστε ποιά θα ήταν θέση της Σοβιετικής Ένωσης χωρίς την Ελλάδα.”
Sir Harold Leofric George Alexander (Βρετανός στρατηγός κατά τη διάρκεια του Β’ ΠΠ. από μια ομιλία του στο βρετανικό Κοινοβούλιο στις 28 Οκτωβρίου 1941)
“Είμαι ανίκανος να δώσω το κατάλληλο εύρος της ευγνωμοσύνης που αισθάνομαι για την ηρωϊκή αντίσταση του λαού και των ηγετών της Ελλάδας.”
Charles de Gaul (Από μια ομιλία του στο γαλλικό Κοινοβούλιο μετά από το τέλος του Β’ ΠΠ).
“Πολεμήσατε άοπλοι και νικήσατε, μικροί ενάντια σε μεγάλους. Σας οφείλουμε ευγνωμοσύνη, επειδή μας δώσατε το χρόνο να υπερασπιστούμε την πατρίδα μας. Ως Ρώσοι και ως άνθρωποι σας ευχαριστούμε.”
Μόσχα, ραδιοσταθμός όταν επιτέθηκε ο Ηitler στην ΕΣΣ
“Στην 28η Οκτωβρίου 1940 στην Ελλάδα δόθηκε μια προθεσμία τριών ωρών για να αποφασίσει σχετικά με τον πόλεμο ή την ειρήνη, αλλά ακόμα κι αν δίνονταν τρεις ημέρες ή τρεις εβδομάδες ή τρία έτη, η απάντηση θα ήταν η ίδια. Οι Έλληνες δίδαξαν την αξιοπρέπεια στο πέρασμα των αιώνων. Όταν όλος ο κόσμος έχασε την ελπίδα του, οι Έλληνες τόλμησαν να αμφισβητήσουν το αήττητο του γερμανικού τέρατος, υψώνοντας απέναντι του το υπερήφανο πνεύμα της ελευθερίας.”
Franklin D Roosevelt, Πρόεδρος ΗΠΑ 1933 – 1945
Στις 10 Απριλίου 1941, μετά από την ελληνική συνθηκολόγηση με τη Γερμανία, τα βόρεια οχυρά της Ελλάδας παραδίνονται.
Οι Γερμανοί εκφράζοντας το θαυμασμό τους στους Έλληνες στρατιώτες, δήλωσαν ότι είναι τιμημένοι και υπερήφανοι έχοντας ως αντίπαλό τους έναν τέτοιο στρατό και ζήτησαν να επιθεωρήσει ο Έλληνας διοικητής το γερμανικό στρατό σε μια ένδειξη τιμής και αναγνώρισης!
Η γερμανική σημαία αναρτήθηκε μόνο μετά την πλήρη απόσυρση του ελληνικού στρατού
Αυτοί ήταν οι πατεράδες μας, οι παππούδες μας….οι πρόγονοι μας. Αυτό είναι το DNA μας. ΕΜΕΙΣ; 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου