Τρίτη 14 Φεβρουαρίου 2012

Δεξιός συνασπισμός και η επιστροφή του κ. Καραμανλή;;;


Προβληματισμένοι είναι οι ψηφοφόροι της «δεξιάς» για τα τεκταινόμενα στη παράταξη. Η πολυδιάσπαση είναι πλέον γεγονός, οι τάσεις πολλές και τα πράγματα δεν φαίνονται και τόσο ρόδινα για τα κόμματα. Η αυτοδυναμία της Νέας Δημοκρατίας απομακρύνεται μέρα με τη μέρα, ενώ φουντώνουν καθημερινά τα σενάρια της συμμαχίας των κομμάτων της δεξιάς. Όμως πως θα μπορέσει να συνασπιστούν όλα αυτά τα κόμματα που αντιμετωπίζουν εχθρικές σχέσεις μεταξύ τους όπως η Νέα Δημοκρατία, ο Λαϊκός Ορθόδοξος συναγερμός, η Δημοκρατική συμμαχία και το υπό ίδρυση φημολογούμενο κόμμα «Καμμένου»;
Το σενάριο που έχει ήδη κυκλοφορήσει εδώ και καιρό και πρόκειται να αναθερμανθεί είναι η δημιουργία μιας μεγάλης πολυκομματικής συμμαχίας των δεξιών δυνάμεων. Το πρόσωπο το οποίο θεωρείται ικανότερο να ενώσει όλες αυτές τις δυνάμεις που λογικά θα είναι μέσα στο Ελληνικό κοινοβούλιο και θα εκπληρώνουν μια σχετική πλειοψηφία είναι ο κ. Κώστας Καραμανλής. Όπως αναφέρουν στελέχη θεωρούν τον κ. Καραμανλή ως το πρόσωπο που μπορεί να τους ενώσει όλους και να διαχειριστεί αυτά που δεν τον επέλεξαν για να διαχειριστεί το 2009. Από την πλευρά της Νέας Δημοκρατίας, ο κ. Καραμανλής είναι πρόσωπο κοινής αποδοχής, ίσως μέσα στο κόμμα να έχει περισσότερη αποδοχή και από τον σημερινό Πρόεδρο τον κ. Αντώνη Σαμαρά. Δεν είναι λίγα τα στελέχη που λατρεύουν στην κυριολεξία τον πρώην Πρωθυπουργό και θέλουν να τον ξαναδούν ενεργό στην ηγεσία της χώρας.
Επίσης ο πρώην Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας διατηρεί καλές σχέσεις σχετικά και με τον κ. Γιώργο Καρατζαφέρη αλλά και την κ. Ντόρα Μπακογιάννη, όπως φυσικά και με τους διαγραφέντες Βουλευτές αλλά και τον κ. Πάνο Καμμένο. Οπότε όλους θα μπορούσε να τους συσπειρώσει και να τους οδηγήσει σε μια ευρεία κεντροδεξιά κυβέρνηση συνεργασίας. Επίσης, θα πρέπει στο όλο σκηνικό να συμπεριληφθεί και η θετική ψυχολογία του κόσμου όσον αφορά τον πρώην Πρωθυπουργού. Υπάρχει έντονο το συναίσθημα ότι εκδιώχθηκε από την πρωθυπουργία και αδικήθηκε στις εκλογές του 2009, αφού τότε είχε πει τις αλήθειες για την ανάγκη λήψης σκληρών μέτρων.
Αυτά τα σενάρια που διακινούνται κάποτε θα φάνταζαν επιστημονικής φαντασίας, όμως όσο περνάνε οι μέρες και χάνεται έδαφος σε πολιτικό επίπεδο, τόσο εντείνονται τα σενάρια του σχηματισμού αυτής της κυβέρνησης συνεργασίας των κομμάτων της ίδιας πολυκατοικίας... Μπορεί ο πρώην Πρωθυπουργός να μην μιλά ακόμη, όμως τα σενάρια περί επιστροφής του οργιάζουν στους κύκλους της συντηρητικής παράταξης αλλά είναι και το μεγάλο όνειρό πολλών οπαδών της.

Μιχάλης Αγραφιώτης

http://www.tovima.gr/opinions/useropinions/article/?aid=443660

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου