Παρασκευή, 17 Φεβρουαρίου 2012

Ξέφραγο αμπέλι η χώρα – μεγάλη κλοπή στο Μουσείο Ολυμπίας


Διεθνείς διαστάσεις αποκτά η υπόθεση της κλοπής αρχαίων αντικειμένων από το Μουσείο της Ολυμπίας που αποδεικνύει για ακόμη μια φορά ότι τα μουσεία  της χώρας είναι ξέφραγο αμπέλι.
Η δήθεν παραίτηση του κ. Γερουλάνου δεν έχει γίνει αποδεκτή ακόμη από τον Παπαδήμο και πιθανώς ούτε και θα γίνει, ωστόσο, η ξεφτίλα που νιώθουν όλοι οι Έλληνες δε μπορεί να ξεπλυθεί ούτε με παραιτήσεις. Άλλωστε, ο κ. Γερουλάνος δε θα έπρεπε να θέσει την παραίτησή του στον πρωθυπουργό, αλλά να επιμείνει, έτσι για να δείξει ότι υπάρχει μια σχετική ευθιξία σ’ αυτό τον τόπο.
Μέσα σε ένα μήνα η Ελλάδα γίνεται περίγελος του πλανήτη, μετά την κλοπή στην Εθνική Πινακοθήκη. Και έχουν δίκιο οι ξένοι να μας λοιδορούν τελικά όταν δε μπορούμε να φυλάξουμε την ιστορία μας και τον πολιτισμό μας.
Αν δε είναι σωστές οι πληροφορίες ότι το μουσείο είχε μείνει αφύλακτο λόγω περικοπών τότε η ξεφτίλα είναι ακόμη μεγαλύτερη. Όπως αναφέρουν πηγές στις 4 Νοεμβρίου του 2011 η προϊσταμένη της Ζ΄ΕΠΚΑ, Γεωργία Χατζή με επιστολή προς το υπουργείο τόνιζε πως «λόγω των πολλών αφυπηρετήσεων υπαλλήλων μας και των παραιτήσεων που γίνονται λόγω των επικρατουσών οικονομικών συνθηκών, έχουμε αποχωρήσεις υπαλλήλων. Στις 31 Οκτωβρίου αποχώρησε και το εποχικό προσωπικό που μας είχε ενισχύσει και είχαμε δυνατότητα να έχουμε ανοιχτά όλα τα μουσεία και τον χώρο».
Το θέμα της κλοπής έχει γίνει πρωτοσέλιδο σε όλα τα ηλεκτρονικά μέσα του κόσμου και είναι βέβαιο ότι η χώρα γίνεται για ακόμη μια φορά περίγελος.
Και να θυμίσουμε απλά μια φράση του Μακρυγιάννη: «Γι’ αυτά τα μάρμαρα επολεμήσαμε»
Η Ελλάδα της διάλυσης σε όλο της το θλιβερό μεγαλείο,

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου