Κυριακή 8 Ιανουαρίου 2012

H Ν.Δ. είναι έτοιμη για εκλογές;


H Ν.Δ. είναι έτοιμη για εκλογές;
Η χώρα, αργά η γρήγορα,  οδηγείται σε εκλογές. Δεν αποκλείεται μάλιστα οι εκλογές αυτές να μας προκύψουν αιφνιδίως, αν για παράδειγμα καταρρεύσουν οι διαπραγματεύσεις με την Τρόϊκα ή δεν ευοδωθεί το PSI.
Σύμφωνα δε, με όλες τις δημοσκοπήσεις, η ΝΔ προηγείται ακόμη με διψήφια διαφορά του δεύτερου κόμματος, ενώ συντριπτική είναι και η υπεροχή της στην παράσταση νίκης.
Σας θυμίζει η Νέα Δημοκρατία κόμμα που αναμένεται να κερδίσει τις εκλογές;
Εμένα όχι!
Εξηγούμαι:
- Οι τοπικές οργανώσει, αν δεν είναι κλειστές, είναι ανύπαρκτες. Ποιος θα δώσει τη μάχη, όταν προκηρυχθούν οι εκλογές;
- Τα στελέχη της Ν.Δ. (παλαιά και νέα) που εμφανίζονται στην τηλεόραση, σας πείθουν με την επιχειρηματολογία που αναπτύσσουν και την αυτοπεποίθησή που εκπέμπουν, ότι είναι προετοιμασμένα να αντιμετωπίσουν και μάλιστα αποτελεσματικά τα οξύτατα προβλήματα της χώρας;
- Ποιά είναι η στρατηγική συμμαχιών του κόμματος; Για παράδειγμα ποιός ασχολείται  (άν κάποιος ασχολείται) με τις Μονοεδρικές Περιφέρειες; Στις Μονοεδρικές, ως γνωστόν, το πρώτο κόμμα κερδίζει την έδρα. Τι κινήσεις κάνει η Ν.Δ. σε επίπεδό τοπικών συνεργασιών για να κερδίσει και τις 7 Μονοεδρικές;
- Στα ψηφοδέλτια του κόμματος θα βρουν πάλι …φιλόξενη στέγη τα ονόματα που κυκλοφορούν στις κυριακάτικες εφημερίδες και το διαδίκτυο ή θα γίνει μια γενναία ανανέωση σε πρόσωπα, ιδέες και κυρίως συμπεριφορές;
- Τι γίνεται με το πρόγραμμα της Ν.Δ.; Πότε περιμένουν να το ανακοινώσουν; Δεν πρέπει το πρόγραμμα αυτό να …εκλαϊκευτεί και να παρουσιαστεί στον ελληνικό λαό;
- Ποιό είναι το κεντρικό μήνυμα με το οποίο η Ν.Δ. θα προσέλθει στις εκλογές και θα ζητήσει εκ νέου την εμπιστοσύνη του ελληνικού λαού, όταν μόλις πριν από δυο χρόνια έχασε με διψήφια διαφορά; Για να κερδίσεις τις εκλογές δεν αρκεί να λές ότι απέτυχαν οι προηγούμενοι, πρέπει να πείσεις το εκλογικό σώμα γιατί εσύ μπορείς να τα καταφέρεις καλύτερα!
- Τι προεργασία έχει γίνει για τη στελέχωση του κρατικού μηχανισμού; Οι περισσότεροι ασχολούνται με τους υπουργούς.  Λυπούμαι, αλλά η θέση του  Διοικητή του ΙΚΑ  (για παράδειγμα) είναι εξ ίσου  σημαντική για τη λειτουργία της οικονομίας, με αυτή του Υπουργού Οικονομικών! Μπορεί να είναι και σημαντικότερη! Πάλι, θα χρησιμοποιηθούν στις θέσεις αυτές αποτυχόντες πολιτευτές, επαγγελματικά …κομματικά στελέχη και  αιωνόβιοι νεολαίοι ή θα αναζητηθούν επαγγελματίες με γνώση του αντικειμένου;
-Μετά τη συμμετοχή της στην Κυβέρνηση Παπαδήμου, η Ν.Δ. πρέπει να επαναπροσδιορίσει τη στρατηγική της. Η Ν.Δ.  βρίσκεται σε μια περίεργη θέση. Η αντιμνημονιακή στρατηγική του Σαμαρά έχει δικαιωθεί εκ των πραγμάτων. Και αντί να κεφαλαιοποιεί τα κέρδη της από τη δικαίωση αυτή, …..απολογείται για τη συμμετοχή της στην Κυβέρνηση Παπαδήμου. Πρέπει να καταλάβουν στη Συγγρού, ότι μεγάλη μερίδα κόσμου δεν έχει πειστεί για την αναγκαιότητα  αυτής της συμμετοχής.
-Η  Ν.Δ. , ως μηχανισμός διαχείρισης εξουσίας, δεν έχει πείσει τον ελληνικό λαό, ότι μόνη της μπορεί να βγάλει τη χώρα από τα σημερινά αδιέξοδα. Αν το είχε καταφέρει,  σήμερα θα ποσοστά της θα είναι πολύ μεγαλύτερα.  Αν δεν πείσει, τότε μπορεί μεν να έρθει πρώτο κόμμα, αλλά δεν θα κερδίσει την αυτοδυναμία. Και είναι πολλοί αυτοί που εργάζονται και επενδύουν στο σενάριο της μη αυτοδυναμίας. Εντός και εκτός των τειχών της Ν.Δ.!
-Ο ελληνικός λαός έχει δικαίωμα να  μάθει πως φτάσαμε εδώ. Θέλει την αλήθεια. Και αυτή η αλήθεια πρέπει να είναι τόσο καλά τεκμηριωμένη, ώστε ουδείς να μπορεί να την αμφισβητήσει.  Οι υπεύθυνοι πρέπει να υποδειχθούν. Αν διέπραξαν  εγκλήματα σε βάρος της χώρας  να τιμωρηθούν. Ο κόσμος είναι τόσο εξοργισμένος, που δεν θα ηρεμήσει, αν προηγουμένως δεν αποδοθεί δικαιοσύνη. Και δεν λάμψει η αλήθεια. Και για τα θέματα αυτά, δεν ακούω τη φωνή της Ν.Δ. να είναι ιδιαίτερα δυνατή. Αλίμονο αν επικρατήσει πάλι η λογική του 2004 και μοιράζουν …συγχωροχάρτια!
Αν η Ν.Δ. προηγείται σήμερα στις δημοσκοπήσεις αυτό οφείλεται αφ’ ενός στην πλήρη κατάρρευση του ΠΑΣΟΚ και στα δραματικά αδιέξοδα που οδήγησε τη χώρα και αφ’ ετέρου στο προσωπικό χάρισμα και τη διορατική πολιτική του Σαμαρά,  που όχι μόνο είδε  έγκαιρα τις αδυναμίες του μνημονίου, αλλά  πρότεινε μια στρατηγική  εξόδου από την κρίση, που δικαιώθηκε από τα πράγματα και σήμερα αποτελεί το ζητούμενο.
Το στοίχημα για τον Αντώνη Σαμαρά, αλλά και τη ΝΔ, είναι το κόμμα, στον χρόνο που απομένει μέχρι τις εκλογές, να καταφέρει να πείσει ότι αποτελεί φορέα αλλαγής. Εκεί θα κριθούν όλα.
Αδέξιος Δεξιός

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου