Τρίτη 10 Ιανουαρίου 2012

Πιέσεις να αγοράσει η Ελλάδα γερμανικά όπλα με αντάλλαγμα την δόση!


Παρασκηνιακές διαπραγματεύσεις για αγορά όπλων από την Γερμανία με ουσιαστικό αντάλλαγμα τη νέα δόση, αποκαλύπτει η γερμανική εφημερίδα Welt. Δηλαδή με το ένα χέρι θα πάρουμε λεφτά (ως δάνειο) και με το άλλο θα τους τα επιστρέψουμε (ως εξοπλισμούς)!
Η Welt  τονίζει ότι Ελλάδα και Πορτογαλία είναι οι καλύτεροι αγοραστές της γερμανικής στρατιωτικής βιομηχανίας και εμφανίζει δήλωση παράγοντα των Αθηνών σύμφωνα με την οποία «αν δοθεί η επόμενη δόση, υπάρχει πραγματικό ενδεχόμενο να υπογραφούν νέα συμβόλαια». Η συνεπαγωγή είναι καθαρή: όπλα αντί δανείου. Έτσι η Γερμανία θα κερδίσει πολλαπλά από την εκταμίευση της δόσης του νέου δανείου…
«Εάν εκταμιευτεί τον Μάρτιο η επόμενη δόση των 80 δις ευρώ, υπάρχει σημαντική πιθανότητα να συναφθούν νέα συμβόλαια», σημειώνει ο παράγοντας που δρα στην Αθήνα, τονίζοντας ότι «ακόμη και εάν περισσέψει ένα δις μπορεί να υπάρξει δεσμευτική παραγγελία για ένα Eurofighter ή μία φρεγάτα». Επισυνάπτει δε και μία δήλωση του πρώην υπουργού Εξωτερικών, Δημήτρη Δρούτσα, που είπε πως «είτε το θέλουμε είτε όχι, η Ελλάδα υποχρεούται να διαθέτει ισχυρό στρατό» (!!!).
Πάντως ακόμη και η γερμανική εφημερίδα θεωρεί «παράλογο» το ότι τα πακέτα μέτρων «έχουν προσπεράσει σχεδόν χωρίς ίχνη το στρατό και τους εξοπλισμούς», την ώρα που «παίζεται» τους επόμενους κρίσιμους μήνες η παραμονή της Ελλάδας στην Ευρωζώνη, με τη λιτότητα να έχει οδηγήσει τους γιατρούς στα νοσοκομεία σε απεργία, τα βιβλία να είναι είδος υπό εξαφάνιση στα σχολεία και τους δημόσιους υπάλληλους να απεργούν υπό τον φόβο των απολύσεων.
Όπως αναφέρει η Welt, στο Πρόγραμμα Σταθερότητας και Ανάπτυξης προβλέπεται μείωση μόνο 0,2% στους εξοπλισμούς, δηλαδή περίπου 457 εκατομμύρια ευρώ. Την ίδια ώρα οι κοινωνικές δαπάνες μειώθηκαν κατά 1,8 δις ευρώ…

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου