Δευτέρα 19 Σεπτεμβρίου 2011

Πόλεμος νεύρων: Τουρκικό ερευνητικό σκάφος έξω από την Κω!

ImageΣτο Αιγαίο μεταφέρει τον πόλεμο νεύρων η Τουρκία και για άλλη μια φορά αιφνιδίασε: Έβγαλαν σήμερα ερευνητικό σκάφος στο Αιγαίο για πρώτη φορά εδώ και πολύ καιρό και την.... 
ίδια στιγμή χρησιμοποίησαν τηλεγράφημα του πρακτορείου ΑNADOLU ως αντιπερισπασμό για μελλοντική έξοδο του "Sismik II" (αφού το πρώτο Sismik έχει παροπλιστεί και δεν υπάρχει πλέον).Πριν λίγες ώρες, όπως αναφέρουν πληφορίες του ΓΕΕΘΑ στο defencenet.gr, εξήλθε από το τουρκικό λιμάνι του Oren σήμερα το πρωί, το ερευνητικό πλοίο MTA "SELEN" της τουρκικής Γενικής Γραμματείας Μεταλλευτικών Ερευνών, το οποίο έπλευσε μέχρι απέναντι από την Κω απ'όπου ήταν ορατό.
Το ερευνητικό πλοίο μήκους 21 μέτρων, πλάτους 6 μέτρων πλέει αυτή την ώρα εντός των τουρκικών χωρικών υδάτων σε μικρή απόσταση από τις τουρκικές ακτές με ταχύτητα 8 κόμβων εντός του κόλπου της Gokova πάντα.
Το παρατηρητήριο του Π.Ν. στην Κω το έχει "εγκλωβίσει" και το παρακολουθεί, ενώ έχει ενημερωθεί και το Εθνικό Κέντρο Επιχειρήσεων.
Στη φωτογραφία διακρίνεται η πορεία του τουρκικού ερευνητικού σκάφους όπως κινήθηκε το πρωί προς την Κω, ενώ κατά το μεσημέρι πραγματοποίησε στροφή 180 μοιρών και τώρα κινείται προς το λιμάνι από όπου είχε αναχωρήσει νωρίτερα.  

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου