Δευτέρα, 19 Σεπτεμβρίου 2011

Τρεις υπουργοί ζήτησαν πρόωρες εκλογές

Ο ασκός του Αιόλου για πρόωρες κάλπες άνοιξε χθες στην Κυβερνητική Επιτροπή, καθώς τρεις τουλάχιστον υπουργοί έθεσαν θέμα πρόωρων εκλογών ενώπιον του πρωθυπουργού.

«Ποιος θα διαχειριστεί αυτά τα μέτρα; Μέχρι πού φτάνει η νομιμοποίησή μας» είπε πρώτος ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Κώστας Σκανδαλίδης, που έθεσε ευθέως το θέμα της πρόωρης κάλπης.

Τον κ. Σκανδαλίδη «σιγοντάρισε» ο υπουργός Υγείας Ανδρέας Λοβέρδος, ο οποίος έδειξε προβληματισμένος και για τη στάση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας απέναντι στα μέτρα που θα ληφθούν σήμερα, μετά την τηλεδιάσκεψη στις τρεις το μεσημέρι, του Ευάγγελου Βενιζέλου με την ηγεσία της τρόικας. «Πώς θα μπει η ανεύθυνη αξιωματική αντιπολίτευση στο χορό της ευθύνης; Αν ο πολίτης γνωρίζει ποια ακριβώς είναι η κατάσταση θα μπει. Από εκεί και πέρα τι καλά που θα ήταν να μας πει κάποιος ότι η προκήρυξη εκλογών δεν θα οδηγήσει τη χώρα σε χρεοκοπία!», είπε ο κ. Λοβέρδος θέτοντας εμμέσως θέμα πρόωρης κάλπης.

Δημοψήφισμα για τα μέτρα και εκλογές ζήτησε και ο υπουργός Εσωτερικών Χάρης Καστανίδης, ενώ ο υπουργός Υποδομών Γιάννης Ραγκούσης ζήτησε να συγκροτηθεί πακέτο με όλα τα νέα μέτρα και να πάει στην Κοινοβουλευτική Ομάδα, η οποία μπροστά στον κίνδυνο της χρεοκοπίας είναι απολύτως βέβαιο ότι θα τα στηρίξει.

Οι τοποθετήσεις των τριών υπουργών για πρόωρες κάλπες, παρά τη συμφωνία όλων ότι η κυβέρνηση θα λάβει όποια μέτρα χρειαστούν, προκειμένου να μην διακυβευτεί η συνέχιση της συμμετοχής της χώρας στο ευρώ, δείχνει ότι το Υπουργικό Συμβούλιο δεν είναι καθόλου βέβαιο στο σύνολό του ότι μπορεί να λάβει τα μέτρα που θα συμφωνήσει και πολύ περισσότερο να τα εφαρμόσει αποτελεσματικά.

Μέτρα που ναι, μεν περιλαμβάνονται στο Μεσοπρόθεσμο, όπως δήλωσε χθες ο κ. Βενιζέλος, όμως θα ληφθούν όλα στην πιο κακή εκδοχή τους και θα έρθουν πολύ γρηγορότερα από ό,τι υπολόγιζε η κυβέρνηση. Αξίζει, πάντως, να σημειωθεί ότι ο κ. Βενιζέλος δεν μίλησε στην εισαγωγή του για εκλογές ή συγκυβέρνηση, σύμφωνα όμως με μέλη της Κυβερνητικής Επιτροπής «άφησε απλώς άλλους να θέσουν το θέμα».

Σημασία, επίσης, έχει το γεγονός ότι σύμφωνα με τις πληροφορίες, έως αργά το βράδυ της Κυριακής, ούτε ο πρωθυπουργός ούτε ο κ. Βενιζέλος «έκοψαν μαχαίρι» τη συζήτηση για πρόωρες κάλπες, αν και όλοι παραδέχονται ότι εκλογές πριν την 6η δόση φέρνουν πολύ πιο κοντά τη χρεοκοπία.
 
http://www.real.gr/DefaultArthro.aspx?page=arthro&id=93400&catID=11

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου