Παρασκευή 19 Δεκεμβρίου 2014

ΓΑΠ: Από τον ανένδοτο αγώνα στο ανέκδοτο κόμμα. «Γιώργο μαζί για την αλλαγή, έλα να διαλύσουμε ξανά ετούτη τη γη».

Μπορεί ο Λάκης και ο Παύλος να μονοπωλούν την επικαιρότητα με την απόπειρα δωροδοκίας του Χαϊκάλη με τρεις μπουκάλες τσίπουρο και πεντακόσιες χιλιάδες δραχμές, αλλά εμείς θα ασχοληθούμε με σταθερές αξίες του πολιτικού συστήματος και ουχί με διάττοντες αστέρες του Κοινοβουλίου.
Κυοφορείται το …γαπάτο κόμμα λοιπόν με κεντρικούς άξονες την αυτό-οργάνωση, την αυτοδιάθεση, την (πολιτική) αυτοϊκανοποίηση ενάντια στον ελιτισμό της εξουσίας και στα τρανς λιπαρά,
«Γιώργο μαζί για την αλλαγή» βροντοφώναζε το αυθόρμητο πλήθος που κατέκλυσε την αίθουσα συνεστιάσεων στην Κοζάνη (γάμοι, βαφτίσεις, χοροί εξωραϊστικών συλλόγων). Δεν έγινε γνωστό αν ο γνωστός τέως Πρωθυπουργός και αεί Πρόεδρος της Σοσιαλιστικής Διεθνούς, έμεινε από λάστιχο και του προσφέρθηκε βοήθεια.
Γιατί ο πασοκικός λαός δεν είναι αγνώμων. Πήγε να χειροκροτήσει τον κληρονόμο της δυναστείας που τον εξέθρεψε.
Επίσης, τους χειμερινούς μήνες στην περιφέρεια δεν πάνε περιοδεύοντες θίασοι, ο ΓΑΠ είδε το κενό και το εκμεταλλεύτηκε.
Είναι συγκινητικό να βλέπεις τον Πεταλωτή, να σου θυμίζει τις όμορφες στιγμές με το κομπιουτεράκι στο χέρι που περάσαμε μαζί, εμείς να μετράμε απώλεια εισοδημάτων και καμία δεκαριά παραγωγικών χρόνων και εκείνος να ανησυχεί πως βγαίνει στο γυαλί. Ανεπανάληπτες στιγμές.
Ήταν εκεί και ο Φίλιππος Πετσάλνικος, ένας πολιτικός που πάντα ασκούσε κριτική στον Παπανδρεϊσμό, όταν δεν ήταν στην Κυβέρνηση.
Ο ΓΑΠ έχει λύσεις για όλα: με τόσα νησιά που έχει η Ελλάδα, θα μας φλομώσει στις εξαγγελίες διάσωσης, φτάνει να του δώσουμε την ευκαιρία.
Έχει τη φόρμουλα για εκλογή Προέδρου, για θάλασσα στα Γρεβενά, αναγέννηση του ΠΑΣΟΚ, σβήσιμο πολιτικών ρυτίδων και κηλίδων, ανόρθωση ηθικού, ανύψωση του Κινήματος.
Από τον ανένδοτο αγώνα του παππού, στον ανέκδοτο αγώνα του εγγονού.
Κι αν το 85% θέλει ο Γιώργος να αποσυρθεί από την πολιτική και να ασχοληθεί με τα ποδήλατα, υπάρχει κι ένα 15% αθροιστικά που δεν θέλει να τον ξέρει/ δεν απαντά σε χαζές ερωτήσεις ή θέλει να κάνει κόμμα.
Θα είχε τεράστιο ενδιαφέρον ένα αμιγώς παπανδρεϊκό κόμμα. Αν εξαιρέσεις τον Βασίλη Λεβέντη, ποιος άλλος θα εκφράσει γνήσια το σοσιαλιστικό κέντρο, τη δεξιά πτέρυγα της δήθεν κεντροαριστεράς;
Ποιος άλλος θα δώσει υπόσταση στο απόλυτο τίποτα, ποιος θα κάνει τις κερασιές να μην ανθίσουν για καμιά εκατοστή χρόνια, ποιος θα μας μετατρέψει από ημι-ελεύθερους σε δουλοπάροικους;
«Γιώργο μαζί για την αλλαγή, έλα να διαλύσουμε ξανά ετούτη τη γη».
Μ.Ο.
ΥΓ: Από το 2011 και μετά όσοι σχολιάζαμε τις «αυθόρμητες» παρεμβάσεις του ΓΑΠ, εισπράτταμε μια κριτική τύπου «γιατί ασχολείστε με τον τελειωμένο», «ρίχνετε στάχτη στα μάτια του κόσμου» κτλ.
Η πεποίθηση μας ότι ο ΓΑΠ θα επεδίωκε την επιστροφή, τη ρεβάνς και τη διατήρηση των προνομίων της δυναστείας, επιβεβαιώνεται πλήρως και τον ευχαριστούμε θερμά για αυτό.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου