Στις 22 Αυγούστου 2008 η υπεύθυνη εξωτερικών υποθέσεων της αμερικανικής πρεσβείας, Ντέμπορα Μακάρθι, έγραφε: «Μια ομάδα Ρώσων, στελέχη της αμυντικής βιομηχανίας, είναι προγραμματισμένο να επισκεφθεί την Αθήνα για να συζητήσει με Έλληνες αξιωματούχους την προμήθεια ρωσικών αρμάτων μεταφοράς προσωπικού. Το Σεπτέμβριο αναμένεται να επικυρώσει η ελληνική Βουλή τη συμφωνία για τον αγωγό South Stream. Έχουμε εργαστεί ώστε να ανατρέψουμε και τις δύο αυτές αρρωστημένες κινήσεις, όμως περαιτέρω συζητήσεις με Έλληνες διπλωμάτες στις Βρυξέλλες και την Ουάσιγκτον για το θέμα θα βοηθούσαν».
Η χθεσινή είδηση με την Μέρκελ να εκλιπαρεί για την συνέχιση του Southstream, αποτελεί την μεγάλη δικαίωση του Ολυμπία όταν αποκάλυπτε την μυστική αλληλογραφία για το σαμποτάζ του εθνικής σημασίας αγωγού: Έτσι απαξιώνεται ο Southstream, από τους εκλεκτούς του Παπανδρέου… σήμερα! ΟΛΑ ΤΑ ΝΤΟΚΟΥΜΕΝΤΑ.
Εκεί όπου οι εκλεκτοί του Παπανδρέου «ενημέρωναν» τον Σαμαρά πως οι πρωτοβουλίες Καραμανλή – Πούτιν ήταν «βιαστικές» και με «σκοπιμότητα»! Ενώ η πιθανότητα μη κατασκευής του έργου ήταν μεγάλη (!)
Η παρέμβαση της Μέρκελ λοιπόν αποδεικνύει πως ο Southstream που οραματίστηκε ο Καραμανλής από το 2006, όχι μόνον είναι βιώσιμος αλλά εξυπηρετούσε τα εθνικά και οικονομικά συμφέροντα της Ελλάδας πολλαπλά, χωρίς να έρχεται σε σύγκρουση με τις επερχόμενες συμφωνίες για την μεταφορά των φυσικών πόρων από Κύπρο και Ισραήλ.
Η μεθόδευση έφτασε σε τέτοια επίπεδα ώστε η ίδια η Ευρωπαϊκή Ένωση να προσκαλεί την Ελλάδα στην συνάντηση για την κατασκευή του Southstream και η Ελλάδα να μην εμφανίζεται! Να μποϋκοτάρει το ίδιο της το συμφέρον δηλαδή!
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ ΟΛΗ ΤΗΝ ΑΛΛΗΛΟΓΡΑΦΙΑ ΤΗΣ ΝΤΡΟΠΗΣ
Όλα αυτά γιατί; Για να προωθηθούν τα τουρκικά συμφέροντα με την Ελλάδα αντί για κυρίαρχη χώρα στον ρόλο του ξενιστή: ΙΔΟΥ ΤΟ ΦΙΑΣΚΟ ΜΕ ΤΟΝ ΑΓΩΓΟ ΤΑΡ: «Φιλοξενούσα χώρα» των τουρκικών συμφερόντων η Ελλάδα!
Δηλαδή σαμποτάραμε τον αγωγό που θα έφερνε δισεκατομμύρια στην Ελλάδα, εκτός από την ενίσχυση του γεωπολιτικού της ρόλου, για να βγάζουμε …30 χιλιάρικα τον μήνα, ενώ η Τουρκία θα κερδίζει 4 δις τον χρόνο! ΠΟΙΟΙ ΘΑ ΠΑΝΕ ΦΥΛΑΚΗ;
Και όλη αυτή η φαρσοκωμωδία παρουσιάστηκε ως «σουξέ στόρι» από μία κυβέρνηση που υποτίθεται πως αποτελεί την συνέχεια της κυβέρνησης Καραμανλή. Στην πράξη δυστυχώς αποδείχθηκε κυβέρνηση – φερετζές του Παπανδρέου
Το βρωμερό παρασκήνιο με τον ΤΑΡ το έφεραν στην βουλή ο Δημαράς με τον Αβραμίδη, χωρίς ποτέ να πάρουν απάντηση.
Όταν τον Γενάρη του 2008 σύμφωνα με τα Wikileaks ο Καραμανλής έλεγε στον Σπέκχαρντ που εξέφραζε τις αντιρρήσεις του για τον Southstream: «Για τον πετρελαιαγωγό Μπουργκάς – Αλεξανδρούπολη ο πρωθυπουργός δηλώνει ότι για περίπου 20 χρόνια προετοιμάζεται και δεν αποτελεί κάτι καινούριο. Για τον αγωγό φυσικού αερίου Southstream αναφέρει ότι οι Ρώσοι θα τον φτιάξουν, είτε μέσω της Ελλάδας, είτε από κάπου αλλού.»
Και σήμερα, δικαιώνεται.
Η είδηση που ακολουθεί θα πρέπει να αποτελέσει μέρος του κατηγορητηρίου για όλους αυτούς που συμμετείχαν σε αυτή την μεθόδευση. Να περάσει δηλαδή «από αλλού» ο αγωγός.
Την στήριξή της, στις προσπάθειες που κάνει η Βουλγαρία για την έναρξη ενός νέου γύρου συνομιλιών με τη Ρωσία σχετικά με τον αγωγό φυσικού αερίου South Stream, εξέφρασε χθες η Γερμανίδα καγκελάριος Άγκελα Μέρκελ έπειτα από συνομιλίες που είχε με τον πρωθυπουργό της Βουλγαρίας Μπόικο Μπορίσοφ στο Βερολίνο. «Πρέπει να εξετάσουμε όλα τα νομικά ζητήματα γύρω από το σχέδιο South Stream και κατόπιν να τα χρησιμοποιήσουμε προκειμένου να προωθήσουμε τις συζητήσεις με τη Ρωσία» δήλωσε η Μέρκελ με αφορμή την απόφαση της Μόσχας να αναστείλει την εφαρμογή του σχεδίου για τον αγωγό.
Όπως είπε, έχουν συμφωνηθεί πολλά συμβόλαια και είναι σημαντικό και για τις δύο πλευρές να παραμείνουν αξιόπιστοι εταίροι. Από την πλευρά του ο Μπορίσοφ επισήμανε ότι μετά τη συνάντησή του με τη Μέρκελ είναι πεπεισμένος ότι τα προβλήματα μπορούν να επιλυθούν και ελπίζει να λάβει διευκρινίσεις από τις Βρυξέλλες για τις απόψεις της Ευρωπαϊκής Ένωσης σχετικά με τον αγωγό. «Πιστεύουμε ότι οι Ρώσοι και οι Βούλγαροι εταίροι πρέπει να συνεχίσουν σε νόμιμη βάση, ειδάλλως θα παραβιάζαμε τη σύμβαση, που υπογράφθηκε με τη Βουλγαρία μάλλον, παρά με την Ε.Ε. ως εταίρο το 2006» πρόσθεσε.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου