ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ: Εξώδικο στον Γεωργιου της ΕΛΣΤΑΤ απο τους εργαζόμενους για παράβαση καθήκοντος. Παρέμβαση Ζωής Γεωργαντα και Νίκου Λογοθετη.
ΔΕΙΤΕ ΟΛΟ ΤΟ ΕΓΓΡΑΦΟ ΣΤΟ ΤΕΛΟΣ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ.
Ταύρος σε υαλοπωλείο:
η παράβαση καθήκοντος κατ’ εξακολούθηση
του προέδρου της ΕΛΣΤΑΤ δεν έχει τελειωμό
Ζωή Γεωργαντά και Νίκος Λογοθέτης
Παίρνοντας αφορμή από την Εξώδικη Διαμαρτυρία, Δήλωση και Κλήση ενώπιον κάθε αρμόδιου Δικαστηρίου και Αρχής του Πανελλήνιου Συλλόγου εργαζομένων της Ανεξάρτητης Αρχής με την επωνυμία ΕΛΣΤΑΤ, σχολιάζουμε ως εξής: Οι υπάλληλοι της ΕΛΣΤΑΤ έχουν πλέον φθάσει στα όριά τους με την παράνομη και ανίκανη, διοικητικά και επιστημονικά, μονοκρατορία του προέδρου της Στατιστικής Αρχής. Ως ταύρος σε υαλοπωλείο, ο μονοκράτορας πρόεδρος, πληγωμένος από την Δικαιοσύνη και εγκάθετος της Τρόικας έχει βαλθεί να ισοπεδώσει την στατιστική υποδομή της χώρας μας με τον πόλεμο που έχει κηρύξει κατά του στελεχιακού δυναμικού της Εθνικής Στατιστικής μας Υπηρεσίας που από το 2010 φέρει τον τίτλο ΕΛΣΤΑΤ και την τυπικά μόνο διατυπωμένη νομική μορφή Ανεξάρτητης Διοικητικής Αρχής· αν μπορεί ποτέ να νοηθεί Ανεξάρτητη Αρχή χωρίς ΔΣ, χωρίς εθνικό έλεγχο και έρμαιο της Τροϊκανής επιταγής για την εκποίηση της χώρας μας.
Στο παρανοϊκό πλαίσιο πρωτοφανούς εξευτελισμού των νόμων, των επιστημονικών στατιστικών μετρήσεων, των στοιχειωδών αρχών διοίκησης και δημοκρατικών ιεραρχικών σχέσεων που έχει επιβάλει στην ΕΛΣΤΑΤ ο εθνικά ανεξέλεγκτος αλλά εθνικά αδρά αμειβόμενος άνθρωπος της Τρόϊκας, Ανδρέας Γεωργίου, ο οποίος παριστάνει τον πρόεδρο αν και κατηγορούμενος ως καταχραστής του Δημοσίου, μέσα, λοιπόν, στο πλαίσιο αυτό που δυστυχώς ανέχεται η Ελληνική κυβέρνηση, ο Πανελλήνιος Σύλλογος εργαζομένων της ΕΛΣΤΑΤ προειδοποιεί με την Εξώδικη Κλήση του που είναι αναρτημένη σ’ αυτή την ιστοσελίδα και μπλόγκ (www.olympia.gr) ότι για μια ακόμα φορά θα προβεί στις προσήκουσες νόμιμες πράξεις εναντίον του.
Επί μακρόχρονο διάστημα, ιδιαίτερα μετά την γενναία συλλογική άρνηση των δημοσίων υπαλλήλων της ΕΛΣΤΑΤ να υπογράψουν την κατάπτυστη Δήλωση περί δήθεν Στατιστικού Απορρήτου, η μονοπρόσωπη προεδρική ΕΛΣΤΑΤ προβαίνει συστηματικά και παράνομα στην περικοπή των νόμιμων αποδοχών τους με πρόφαση κάποια ολιγόλεπτη καθυστέρηση πρωϊνής προσέλευσής τους στην Υπηρεσία, αν και η καθυστέρηση αυτή μπορεί να θεωρηθεί ότι υπεραναπληρώνεται από την παραμονή τους στην Υπηρεσία τις περισσότερες φορές επί αρκετές έξτρα εργάσιμες ώρες την ημέρα – όχι μόνον 3, 4 ή 5 λεπτά. Η καθημερινή σχεδόν παράταση του χρόνου εργασίας των υπαλλήλων της ΕΛΣΤΑΤ, άσχετα από την πρωϊνή τους προσέλευση, λαμβάνει χώρα είτε από ιδία των υπαλλήλων πρωτοβουλία για την ολοκλήρωση της εργασίας τους, όπως γινόταν άλλωστε όλα τα χρόνια πριν το 2010, είτε από απαίτηση του προέδρου κ. Α. Γεωργίου. Για την κατάσταση αυτή της άδικης και παράνομης καθόλα περικοπής των αποδοχών τους, οι υπάλληλοι έχουν ατομικά και συλλογικά διαμαρτυρηθεί και έχουν ζητήσει διάλογο. Βέβαια όλες οι προσπάθειές τους έχουν πέσει στο κενό, και αυτό θα σημειώσουμε συνάδει της δικής μας εμπειρίας ως μέλη του πάλαι ποτέ ΔΣ της ΕΛΣΤΑΤ. Ο κόμπος όμως έφτασε στο κτένι που λέει και ο λαός μας.
Ιδού μια δική μας περίληψη της Συλλογικής Εξώδικης Κλήσης των υπαλλήλων της ΕΛΣΤΑΤ:
(1) Σύμφωνα με την σχετική νομοθεσία, τον Δημοσιοϋπαλληλικό Κώδικα και τις σχετικές Εγκυκλίους, καθώς και τον Κώδικα Διοικητικής Διαδικασίας, αφενός καθορίζεται ότι για να γίνει περικοπή αποδοχών σε υπάλληλο πρέπει να υπάρχει «υπαιτιότητα για μη παροχή εργασίας», και αφετέρου προσδιορίζεται η νόμιμη διαδικασία πριν την τυχόν περικοπή μισθών. Το ζήτημα περικοπής χρηματικών ποσών από τον μισθό των υπαλλήλων της ΕΛΣΤΑΤ διερευνήθηκε διεξοδικά από το Υπηρεσιακό Συμβούλιο (ΥΣ) της ΕΛΣΤΑΤ μετά από προσφυγές των υπαλλήλων οι οποίοι είχαν ολιγόλεπτη περιπτωσιακή καθυστέρηση προσέλευσης εξαιτίας λόγων απρόβλεπτων ή λόγω ανωτέρας βίας και οι οποίοι είχαν μάλιστα υπεραναπληρώσει τα λίγα λεπτά καθυστέρησης. Η Απόφαση του ΥΣ, που ορίζεται κατά νόμο οριστική, ήταν η επιστροφή των περικεκομένων χρηματικών ποσών από τις αποδοχές των υπαλλήλων της ΕΛΣΤΑΤ. Εντούτοις, ο παρανοϊκά εκδικητικός υποκειμενισμός της μονοπρόσωπης προεδρικής ΕΛΣΤΑΤ την οδήγησε να αρνηθεί την εκτέλεση της Απόφασης του ΥΣ που μάλιστα είχε και προηγούμενη ανάλογη περίπτωση επιστροφής περικεκομένων μισθών με την ίδια αιτιολογία ολιγόλεπτης καθυστέρησης.
(2) Η παράνομη εντολή απαγόρευσης από τον πρόεδρο της ΕΛΣΤΑΤ της εκτέλεσης της Απόφασης του ΥΣ εδόθη στον προϊστάμενο της Διεύθυνσης Διοικητικής Υποστήριξης (υπάλληλο της ΕΛΣΤΑΤ) με το αόριστο και παράνομο αιτιολογικό ότι υπάρχουν «διάφορες εκκρεμότητες». Από προσωπική μας εμπειρία ως μέλη του πάλαι ποτέ ΔΣ γνωρίζουμε ότι τέτοιου είδους αιτιολογικά είναι συνηθισμένο φαινόμενο της παρανοϊκής διοίκησης που ασκεί ο κ. Α. Γεωργίου προκειμένου να παραβιάζει την Ελληνική και Ευρωπαϊκή νομοθεσία, όπως για παράδειγμα έκανε προκειμένου να δικαιολογήσει την μη σύγκληση συνεδριάσεων του πάλαι ποτέ ΔΣ της ΕΛΣΤΑΤ.
(3) Η Δημοσιοϋπαλληλική νομοθεσία διευκρινίζει ότι η αυστηρή τήρηση του ωραρίου εργασίας στις Δημόσιες Υπηρεσίες υπαγορεύεται από την ανάγκη «μη πρόκλησης σοβαρών προβλημάτων στην εύρυθμη λειτουργία των υπηρεσιών και στην εξυπηρέτηση των πολιτών», θέματα που δεν αφορούν την ΕΛΣΤΑΤ. Διευκρινίζεται ότι η ΕΛΣΤΑΤ δεν έχει επαφή με τους πολίτες και το αντικείμενό της είναι μελετητικό-ερευνητικό και ο κάθε υπάλληλος έχει ένα έργο που φροντίζει να το ολοκληρώσει άσχετα από τις εργατοώρες που απαιτούνται, συνήθως πολύ περισσότερες από το νόμιμο ωράριο. Σημειώνεται ότι σε όλους τους μελετητικούς-ερευνητικούς Οργανισμούς ανά τον κόσμο το σημαντικό ζήτημα είναι η σωστή εκτέλεση της εργασίας και όχι η προσήλωση σε ένα ξηρό φιξαρισμένο ωράριο. Όμως, ο κ. Γεωργίου ψάχνει να βρεί τρόπους να παρεμποδίσει τους ερευνητές της ΕΛΣΤΑΤ από του να εκτελέσουν το έργο τους υποχρεώνοντάς τους να ασχολούνται με «πίτουρα». Ίσως έχει κάποιο πονηρό ή κουτοπόνηρο σχέδιο στο μυαλό του.
(4) Ακόμα και σχετική Εγκύκλιος του Υπουργείου Ναυτιλίας καθορίζει 8-ωρη παραμονή του υπαλλήλου στην υπηρεσία εντός του ωραρίου που αυτός έχει επιλέξει. Μάλιστα η σχετική Εγκύκλιος επιτρέπει 4 ώρες τον μήνα απουσία των υπαλλήλων από την υπηρεσία τους για προσωπικούς-ειδικούς λόγους.
Συμπερασματικά, ο κ. Α. Γεωργίου είναι πολύ αυστηρός με τους άλλους αλλά όχι με τον εαυτό του διότι, κατ’ αρχήν, ως κατηγορούμενος για κακούργημα κατά του Ελληνικού Δημοσίου, έπρεπε από μόνος του να έχει προ πολλού παραιτηθεί στην βάση του αυτοσεβασμού και του παραδοσιακού φιλότιμου: Δεν σε θέλει κανείς κύριε, σήκω, μάζεψε τα μπογαλάκια σου και γύρνα σ’ αυτούς που σε τοποθέτησαν στην θέση αυτή ή καλλίτερα πήγαινε σπίτι σου. Έχεις αποτύχει, είναι απλό. Και μη νομίζεις κύριε Γεωργίου ότι αυτοί που σε τοποθέτησαν δεν βλέπουν την αποτυχία σου, και μην ελπίζεις ότι θα σε βάλουν σε κάποια διεθνή θέση αργότερα μιάς και ήσουν τόσο υπάκουος. Τα έχεις κάνει κοινώς «μούσκεμα» ακόμα και γι’ αυτούς διότι θα μπορούσες τουλάχιστον να έχεις κάποιες καλλίτερες σχέσεις με το προσωπικό της ΕΛΣΤΑΤ και να μην τους φορτώνεις με έξτρα πονοκεφάλους ζητώντας τους προφανώς κάθε φορά να σε προστατεύσουν με τις διάφορες παράνομες παρεμβάσεις τους, μιά στην Ελληνική κυβέρνηση και μιά στην Ελληνική Δικαιοσύνη. Θα μπορούσες δηλαδή να είσαι λίγο πιο ευέλικτος ενώ ταυτόχρονα δεν θα έπαυες να μας γεμίζεις με πλαστά νούμερα … Βρυξελιώτικης όπως φαίνεται έμπνευσης.
Κατά δεύτερο λόγο, σύμφωνα με την Συλλογική Εξώδικη Κλήση του Συλλόγου εργαζόμενων στην ΕΛΣΤΑΤ, ο κ. Α. Γεωργίου έχει κατά συναυτουργία τελέσει το έγκλημα της παράβασης καθήκοντος διότι:
(α) διέταξε την μη-εκτέλεση της κατά νόμο οριστικής Απόφασης του Υπηρεσιακού Συμβουλίου της ΕΛΣΤΑΤ, και
(β) δεν ακολούθησε τις νόμιμες διαδικασίες που προβλέπονται τον Δημοσιοϋπαλληλικό Κώδικα και τον Κώδικα Διοικητικής Διαδικασίας.
Παρεμπιπτόντως, σημειώνεται ότι συντόμως αναμένονται από την Ελληνική Δικαιοσύνη: πρώτον, η απόφαση του ΣτΕ, μετά την συζήτηση που έλαβε χώρα στις 10 Ιουνίου 2014 της αίτησης ακύρωσης της «Δήλωσης Απορρήτου» με την οποία η μονοπρόσωπη προεδρική ΕΛΣΤΑΤ προσπάθησε αισχρά και παράνομα να τρομοκρατήσει το προσωπικό της ΕΛΣΤΑΤ για να μη καταθέσει ως μάρτυρας των εγκληματικών γεγονότων αλλοίωσης των στοιχείων χρέους και ελλείμματος 2009. Δεύτερον, η συζήτηση που έχει προσδιοριστεί για τον Δεκέμβριο 2014, για την ακύρωση από το ΣτΕ του παράνομου Κανονισμού Λειτουργίας της ΕΛΣΤΑΤ και όλων των αυθαίρετων και παράνομων αποφάσεων του κ. Α. Γεωργίου από το 2010 μέχρι σήμερα. Τρίτον, η παραπομπή του κ. Α. Γεωργίου για το έγκλημα της παράβασης καθήκοντος κατ’ εξακολούθηση το διάστημα 2010-2011 που βρίσκεται στο Συμβούλιο Εφετών. Τέταρτον, η συνέχιση της ανάκρισης για το έγκλημα της εκ προθέσεως τεχνητής διόγκωσης του χρέους και του ελλείμματος 2009 που βρίσκεται στο Συμβούλιο Εφετών, μετά τις αποτυχημένες προσπάθειες της Ανακρίτριας, κ. Ε. Πεδιαδίτη, και του Αντιεισαγγελέα κ. Κούτρα για να μπεί η υπόθεση στο αρχείο.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου