Σάββατο, 20 Σεπτεμβρίου 2014

''ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΕΣ ΠΗΡΑΝ ΔΑΝΕΙΑ ΚΑΙ ΕΒΓΑΛΑΝ ΤΑ ΛΕΦΤΑ ΤΟΥΣ ΣΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ''...

Να διερευνηθεί εάν στη λίστα Λαγκάρντ και σε offshore εταιρείες,  συμπεριλαμβάνονται και ονόματα πολιτών που πήραν δάνεια για επιχειρηματικές δραστηριότητες...
και τα μετέφεραν στο εξωτερικό.

Αυτό ζητεί ο γενικός γραμματέας Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων του υπουργείου Δικαιοσύνης Γιώργος Σούρλας με επιστολή του προς τον  διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος Γιάννη Στουρνάρα και το ΣΔΟΕ.

Ειδικότερα, ο κ. Σούρλας στην επιστολή αναφέρει:
«Στη Γενική  Γραμματεία Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, υποβάλλονται ερωτήματα εάν στη Λίστα Λαγκάρντ και σε άλλες λίστες, καθώς και σε offshore εταιρίες, που διερευνώνται, περιλαμβάνονται ονόματα επιχειρηματιών που πήραν δάνειο για να αναπτύξουν την επιχειρηματική τους δραστηριότητα, αλλά τα ποσά των δανείων αυτών, που εντάσσονται στα 42 δισ. ευρώ των κόκκινων επιχειρηματικών δανείων (και μάλιστα στα 23 δισ. ευρώ που χαρακτηρίζονται ανεπίδεκτα είσπραξης), μεταφέρθηκαν στο εξωτερικό.

Θα ήθελα να με ενημερώσετε και για τις παραπάνω περιπτώσεις, προκειμένου να μπορώ να απαντώ υπεύθυνα για ένα ζήτημα που ταλανίζει την ελληνική κοινωνία».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου