Τετάρτη 23 Ιουλίου 2014

Πιο… δήθεν πεθαίνεις

Για τη σφαγή των Παλαιστινίων δεν θα πούμε τα αυτονόητα. Όλος ο κόσμος ξέρει και καταλαβαίνει ότι η αιματοχυσία που επέλεξαν οι Ισραηλινοί είναι μια ακόμη μαύρη σελίδα στην παγκόσμια ιστορία. Και κάποια στιγμή θα πρέπει οι εγκληματίες παιδιών να λογοδοτήσουν.
Όταν όμως βλέπεις κάτι τύπους σαν τον Τσίπρα να φοράνε τη μαντίλα της Τζιχάντ και να προσπαθούν να εκμεταλλευτούν το δράμα στη Λωρίδα της Γάζας, αυτό είναι προκλητικό. Πήγε στο συλλαλητήριο μοιάζοντας με τον… Αραφάτ ο κ. Τσίπρας και φωτογραφήθηκε προκειμένου να μας δείξει ότι είναι ακτιβιστής. Πιο… δήθεν πεθαίνεις με λίγα λόγια και με δηλώσεις από αυτές που λένε όλοι όσοι θέλουν να παίξουν στα κανάλια.
«Αυτό που θέλω να επισημάνω είναι πως η φωνή των κινημάτων αλληλεγγύης ακούγεται και μέσα στο Ισραήλ. Ένα μεγάλο και σημαντικό κομμάτι του ισραηλινού λαού εναντιώνεται στη θηριωδία και στον πόλεμο, και ζητά βιώσιμη, δίκαιη και ειρηνική λύση, με τη δημιουργία ενός βιώσιμου παλαιστινιακού κράτους, στα όρια του 1967, όπως προβλέπουν και οι αποφάσεις του ΟΗΕ», είπε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ κι έκανε το χρέος του.
Τόσο αντιαισθητικός…

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου