Τρίτη 19 Νοεμβρίου 2013

ΣΟΚ: Αμερικανικής κατασκευής τα χημικά βλήματα που έπεσαν στην Δαμασκό!

 
amerikanikis-kataskeuis-ta-ximika-blimata-sti-syriaΒΛΗΜΑ SLUFAE ΜΕ ΧΗΜΙΚΗ ΓΟΜΩΣΗ (βίντεο)
Το πόρισμα του ΟΗΕ για την απάνθρωπη και πέραν κάθα λογικής εκτόξευση βλημάτων με χημική γόμωση κατά αμάχων στις 21η Αυγούστου 2013 στο προάστιο Γκούτα της Δαμασκού, αφήνει σαφώς να εννοηθεί ότι η ρίψη έγινε από τους αντάρτες, έστω και αν δεν τους κατονομάζει. 
Αναφέρει όμως το εξεής αποκαλυπτικό γεγονός: Ότι ένας από τους δύο τύπους βλημάτων ήταν πύραυλος διαμετρήματος 330 mm όμοιος με έναν αντίστοιχο αμερικανικής κατασκευής που χρησιμοποιείτο μέχρι την δεκαετία του 1970, το βλήμα SLUFAE (Surface-Launched Unit, Fuel-Air Explosive)!
Αν και ο συγκεκριμένος πύραυλος έχει αποσυρθεί εδώ και πολλά χρόνια από τις ΗΠΑ, τα σχέδιά του έχουν χρησιμοποιηθεί με την άδεια του κατασκευαστή από πολλές χώρες, μεταξύ των οποίων βρίσκονται και χώρες που εφοδιάζουν με όπλα τους αντάρτες.
Όσον αφορά τον δεύτερο πύραυλο με την κυριλλική επιγραφή, που βέβαια αποδίδεται σε σοβιετική κατασκευή λόγω της παλαιότητάς του, είναι πολύ πιθανόν να προέρχεται από τα αποθέματα του αιγυπτιακού Στρατού και το πρόγραμμα στρατιωτικής βοήθειας των Σοβιετικών προς τον Νάσσερ ή και από τα αποθέματα του συριακού Στρατού που έπεσαν στα χέρια των ανταρτών.
Σύμφωνα με ρωσικές και πολλές άλλες πηγές η οργάνωση της επιχείρησης με τα χημικά στο προάστιο της Δαμασκού σχεδιάστηκε από τις μυστικές υπηρεσίες της Σαουδικής Αραβίας, οι οποίες καθοδήγησαν μια ομάδα τρομοκρατών με την επωνυμία Liwa Al- Islam (παρακλάδι της Αλ Κάιντα) μέσω της Ιορδανίας στο έδαφος της Συρίας.
Η Liwa Al- Islam έχει επικεφαλή τον γιό ενός Σαουδάραβα σαλαφιστή κληρικού και θεωρείται ως μια από τις πλέον επικίνδυνες ισλαμικές τρομοκρατικές οργανώσεις.
Η οργάνωση αυτή είχε ως πεδίο δράσης τα προάστια της Δαμασκού και είχε αναλάβει την ευθύνη της βομβιστικής επίθεσης τον Ιούλιο του 2012 σε κρατικό κτήριο της πρωτεύουσας όπου είχαν σκοτωθεί πολλοί ανώτατοι κρατικοί λειτουργοί, μεταξύ των οποίων ο υπουργός Άμυνας Dawoud Rajiha, ο αναπληρωτής του Asef Shawkat και ο αντιπρόεδρος της Συρίας Hassan Turkmani.
Η  Liwa Al- Islam με πυραύλους που προήλθαν είτε από την Μουσουλμανική Αδελφότητα της Αιγύπτου, είτε από τους ισλαμιστές τρομοκράτες του Ιράκ, με γόμωση Σαρίν που πιθανότατα προήλθε από το Ισραήλ και με επιχειρησιακό σχεδιασμό από την Σαουδική Αραβία, είναι αυτή που πιθανότατα εκτέλεσε το σχέδιο επίθεσης με τα χημικά στην Δαμασκό τον Αύγουστο του 2013.
Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου