Όλα ξεκίνησαν με την προκλητική δήλωση του Δάνη Τζαμτζή ότι «υπάρχουν βουλευτές που ξεραίνουν και το σκατό τους». Κι ενώ άπαντες φάνηκε να ενοχλούνται από αυτήν, ξαφνικά, ακόμη δύο πρωτοκλασάτοι βουλευτές, οι κ.κ. Μαρκογιαννάκης και Καλαντζής, δεν δίστασαν να δηλώσουν… αδικημένοι. Μιλώντας αμφότεροι στο ραδιόφωνο του Alpha αναφορικά με τη βουλευτική αποζημίωση, έκαναν λόγο για λαϊκισμό από την πλευρά των δημοσιογράφων και δήλωσαν ούτε λίγο ούτε πολύ ότι ακόμη και οι περίπου 5.500 ευρώ που λαμβάνουν μηνιαίως δεν τους φθάνουν.
Η αντίδραση των βουλευτών για τη… μικρή αποζημίωση, ξεκίνησε την περασμένη εβδομάδα, όταν μιλώντας στην πρωινή εκπομπή του ANT1 ο Δάνης Τζαμτζής δήλωνε ότι αν έπαιρνε 2.000 ευρώ δεν θα ήταν βουλευτής, γιατί δεν είναι πλούσιος και αναρωτιόταν αν αυτό που πραγματικά θέλουμε είναι μια βουλή πλουσίων. Έλεγε επίσης, ότι υπάρχουν βουλευτές που ξεραίνουν και το σκατό τους για να μπορέσουν να ζήσουν.
Στο ίδιο κλίμα ήταν και οι δηλώσεις του βουλευτή Καβάλας της ΝΔ και αντιπροέδρου της Βουλής, ο οποίος προκαλώντας το κοινό αίσθημα δήλωσε στο ραδιόφωνο του Alpha, ότι «δεν βγαίνει» γιατί έχει και κοινωνικές υποχρεώσεις. Το περασμένο Σαββατοκύριακο για παράδειγμα ήταν υποχρεωμένος να παρευρεθεί σε δύο γάμους και δύο κηδείες, όπως ο ίδιος είπε. Διευκρίνισε μάλιστα ο κ. Καλαντζής ότι ο βουλευτής έχει περισσότερες υποχρεώσεις από οποιονδήποτε άλλο, άρα και περισσότερα έξοδα, ενώ αναφορικά με το περιβόητο αφορολόγητο είπε ότι αυτό πρέπει να υπάρχει, εφόσον εξυπηρετεί τις κοινοβουλευτικές του δραστηριότητες.
Ο Χρήστος Μαρκογιαννάκης από την πλευρά του, αφού κατηγόρησε τους δημοσιογράφους για λαϊκισμό, είπε ότι είναι αναγκασμένος να δίνει χρήματα σε πολίτες οι οποίοι του ζητούν, ενώ δήλωσε ότι ο μισθός των περίπου 5.500 ευρώ δεν του φθάνει για ολόκληρο το μήνα.
Ακούστε τα ηχητικά αποσπάσματα και συμπεράνετε μόνοι μας
Ο Δάνης Τζαμτζής στον ΑΝΤ1
Ο Γιώργος Καλαντζής στον Alpha
O Χρήστος Μαρκογιαννάκης στον Alpha
koutipandoras