Πέμπτη 21 Νοεμβρίου 2013

Νεοφιλελευθερισμός, ένας αόρατος «κομμουνισμός» για λίγους – Η εξουσία του χρήματος (βίντεο).

 
10Μια αόρατη νομενκλατούρα κατέχει τα πάντα μέσω της εξουσίας επί του χρήματος. Το χρήμα είναι το αίμα κάθε κοινωνικού οργανισμού. Μια κοινωνία με μεγάλη ρευστότητα είναι μια κοινωνία εύρωστη και ευτυχισμένη. Μια κοινωνία με μειωμένη ρευστότητα είναι μια κοινωνία καχεκτική και εξαθλιωμένη. Πόσοι όμως γνωρίζουν τι είναι χρήμα και ποιος το κατέχει; Πόσοι άραγε γνωρίζουν ότι στην πραγματικότητα, το χρήμα είναι χρέος ανακυκλούμενο;
Η έκδοση του χρήματος είναι μια απλή αλλά σατανική στη σύλληψή της διαδικασία, στα χέρια ιδιωτών τοκογλύφων. Λίγοι όμως στην πραγματικότητα άνθρωποι τη γνωρίζουν πραγματικά. Δεν διδάσκεται σε κανένα σχολείο. Η διαδικασία αυτή, μας καθιστά όλους εξαρτημένους από τις τράπεζες και μάλιστα μας εξαναγκάζει να φροντίζουμε για να μην καταρρεύσουν. Ενώ νομίζουμε ότι έχουμε περιουσία και τραπεζικές καταθέσεις, στην ουσία αυτό είναι ψευδαίσθηση. Στην πραγματικότητα έχει καταργηθεί έμμεσα ο θεσμός της ιδιοκτησίας, ωσάν να είμαστε σε καθεστώς αόρατου κομμουνισμού για λίγους. Ακόμα και το κρεβάτι που κοιμόμαστε ή το κουτάλι που τρώμε, δεν είναι δικά μας. Είναι όλα οφειλόμενα και μπορούν να χαθούν κάθε στιγμή.
Έχει νόημα να αφιερώσετε λίγο χρόνο και να δείτε το πιο κάτω παλιότερο βίντεο, όσοι δεν το έχετε δει. Σε συνδυασμό με το σχετικό άρθρο  «Είμαστε όλοι φυλακισμένοι σε μια εικονική οικονομική πραγματικότητα» θα κερδίσετε πολλά χρήσιμα πράγματα. Τουλάχιστον θα ξέρετε τι γίνεται γύρω σας.
Πέτρος  Χασάπης



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου