Τρίτη, 25 Ιουνίου 2013

«ΒΑΡΙΑ» Η ΑΤΜΟΣΦΑΙΡΑ ΣΤΟ ΥΠΕΘΑ Μήνυμα Δ. Αβραμόπουλου σε Μαξίμου και ΥΠΟΙΚ: «Μειώσεις μισθών στις ΕΔ τέλος»


Μέσα σε μια έντονα συγκινησιακά  φορτισμένη ατμόσφαιρα με εμφανή τη δυσθυμία τόσο του αποχωρούντος υπουργού Εθνικής Άμυνας Πάνου Παναγιωτόπουλου  όσο και του παραλαμβάνοντος Δημήτρη Αβραμόπουλου,  αλλά και των δύο αποχωρούντων υφυπουργών Π. Καράμπελα και Δ. Ελευσινιώτη πραγματοποιήθηκε πριν από λίγο η τελετή παράδοσης – παραλαβής στο υπουργείο Εθνικής Άμυνας.
Το κλίμα κατήφειας που επικρατούσε «έσπασαν» μόνο τα δύο νέα χαρούμενα πρόσωπα στην πολιτική ηγεσία του υπουργείου ο υφυπουργός Άμυνας Αθανάσιος Δαβάκης και η αναπληρώτρια υπουργός Εθνικής Άμυνας Φώφη Γεννηματά.
Ο Δ. Αβραμόπουλος στις δηλώσεις που έκανε είπε μεταξύ άλλων:
«Γνωρίζουμε ότι με τις μειώσεις των μισθών τους τα τελευταία χρόνια τα στελέχη των ΕΔ έχουν φτάσει στα όρια της αξιοπρέπειάς τους Και δεν πρόκειται να επιτρέψουμε άλλες μειώσεις « (…)
«Θα υψώσουμε ανάχωμα για να προστατέψουμε τις ΕΔ από οποιαδήποτε απειλή από όπου και αν προέρχεται» (…)
«Δεν πρόκειται να επιτρέψουμε κανένα κομματικό παρεμβατισμό στις ΕΔ»
Από την πλευρά της η Φ. Γεννηματά είπε κατά την τελετή παράδοσης-παραλαβής:
"Είναι ιδιαίτερη τιμή  που είμαι η πρώτη γυναίκα που έρχομαι στο ΥΠΕΘΑ.  Γνωρίζω καλά ότι δεν μπορεί να υπάρχουν εκπτώσεις στα ζητήματα Εθνικής Άμυνας.  Οφείλουμε έμπρακτη αναγνώριση στην προσφορά των στελεχών των ΕΔ αλλά και να βελτιώσουμε στην πράξη τους όρους διαβίωσής τους".
Από την πλευρά του ο αποχωρών υπουργός Εθνικής Άμυνας Πάνος Παναγιωτόπουλος έκανε ένα σύντομο απολογισμό του έργου του στο υπουργείο δίνοντας έμφαση στην προώθηση των εργασιών της τάφρου στον Έβρο, στα Αντισταθμιστικά Ωφελήματα, στη σύσφιξη των σχέσεων με το Ισραήλ ενώ για τις μειώσεις των μισθών στα στελέχη των ΕΔ είπε πως «απορροφήσαμε τους κραδασμούς άλλων υπουργείων».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου