Τετάρτη 26 Ιουνίου 2013

Καμμένος: "Δεν απαντάτε;"-Στουρνάρας: "Μη φωνάζετε δεν σας φοβάμαι"


Άναψαν τα αίματα στη Βουλή, με τον Γ. Στουρνάρα να αρνείται να απαντήσει σε ερώτηση του Π. Καμμένου για αποπληρωμή ομολόγου. Δείτε τι ακολούθησε (Vid)

Άγριος καυγάς ξέσπασε στη Βουλή, μεταξύ του υπουργού Οικονομικών Γιάννη Στουρνάρα και του προέδρου των Ανεξαρτήτων Ελλήνων Πάνου Καμμένου.
Αιτία η άρνηση του κ. Στουρνάρα να απαντήσει στο ερώτημα αν αποπληρώθηκε ομόλογο που κατείχε ιδιωτικό hedge fund, κάτι που προκάλεσε την "έκρηξη" του κ. Καμμένου.
Ακολούθησε ο εξής διάλογος:
-Πλήρωσε το κράτος το ομόλογο στο 100%;
-Δεν απαντώ"
-Δεν απαντάτε;
-Δεν απαντώ
-Δεν απαντάτε αν πλήρωσε το κράτος, χθες, ομόλογο που έληγε;
-Μη φωνάζετε δεν σας φοβάμαι
-Σε ποιον δεν απαντάτε, στη Βουλή των Ελλήνων;
-Κύριε υπουργέ δεν απαντάτε αν πληρώθηκε το ομόλογο;
-Θα έρθουν στοιχεία, όταν υπάρξουν
Ο κ. Στουρνάρας σημείωσε όταν τα πνεύματα ηρέμησαν, ότι η Ελληνική Δημοκρατία, πληρώνει τα ομόλογα που λήγουν, σύμφωνα με το νόμο.
Απευθυνόμενος σε έντονο ύφος στον κοινοβουλευτικό εκπρόσωπο των Ανεξάρτητων Ελλήνων Βασίλη Καπερνάρο, ο υπουργός είπε πως απαντά στη Βουλή τεκμηριωμένα, αλλά "άμα θέλετε εσείς για να φοβίσετε τον ελληνικό λαό να κάνετε δηλώσεις ότι θα κουρευτούν οι καταθέσεις λυπάμαι για το κατάντημά σας", τόνισε.
Σχετικώς με τις εξωχώριες εταιρείες ο κ. Στουρνάρας είπε πως είναι "μια κατάντια της ελληνικής κοινωνίας και πρέπει να κοιταχθούμε όλοι στον καθρέφτη γι αυτό". Απαντώντας στον κ. Καπερνάρο -ο οποίος αναφέρθηκε σε συγκέντρωση πολλών υπεράκτιων εταιρειών που δηλώνουν έδρα το Κρανίδι- σημείωσε: "Μην λέτε εσείς πάρα πολλά για off shore. Κοιτάξτε κι εσείς στο περιβάλλον σας. Διότι ο ελληνικός λαός έχει μια παροιμία και λέει ότι λαγός την φτέρη έσειε κακό της κεφαλής του".
"Κατάντια είναι ότι λέγατε πως αρχές του 2011 θα βγούμε στις αγορές", ανταπάντησε ο κ. Καπερνάρος, ενώ αναφερόμενος στα όσα είπε ο κ. Στουρνάρας για εταιρείες off shore στο περιβάλλον των Ανεξάρτητων Ελλήνων, είπε πως "δεν ανήκει τέτοια εταιρεία στο πρόσωπο που υπονοεί, αλλά σε συγγενή του".

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου