Παρασκευή, 10 Μαΐου 2013

ΣΤΕΛΕΧΟΣ ΤΗΣ ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΗΣ ΝΕΟΛΑΙΑΣ ΣΤΗΝ Α.ΓΕΡΜΑΝΙΑ Bιβλίο εμπλέκει την Μέρκελ με την Στάζι


H Άνγκελα Μέρκελ αποτέλεσε τμήμα της κομμουνιστικής γραφειοκρατίας της πρώην Ανατολικής Γερμανίας, υποστηρίζουν δύο γνωστοί δημοσιογράφοι της Bild και της Die Welt σε βιβλίο τους που θα κυκλοφορήσει την επόμενη Τρίτη με την αυτοβιογραφία της Γερμανίδας καγκελαρίου.
Η Ανγκελα Μέρκελ προτιμούσε μάλιστα μια αυτόνομη και σοσιαλδημοκρατική Γερμανία αντί της επανένωσης, υποστηρίζει ο Ραλφ Γκέοργκ Ρέουτ της Bild και ο Γκουέντχερ Λάχμαν της Die Welt στο βιβλίο με τίτλο: «Η πρώτη ζωή της Άνγκελα Μέρκελ» που θα κυκλοφορήσει από τις εκδόσεις Piper.
O ηγέτης της γερμανικής αριστεράς Die Linke, Όσκαρ Λαφοντέν, ήταν ο πρώτος που είχε αναφερθεί στο ρόλο της κ. Μέρκελ ως επαγγελματικού στελέχους της κομμουνιστικής νεολαίας της πρώην Ανατολικής Γερμανίας, αλλά οι δηλώσεις του κόκκινου Όσκαρ δεν είχαν βρει ανταπόκριση στα Media.
«Η Άνγκελα Μέρκελ ήταν πολύ πιο κοντά στο σύστημα της Ανατολικής Γερμανίας από όσο πίστευαν έως σήμερα και μπορούμε να το αποδείξουμε» τόνισε ο Ρέουτ σε συνέντευξή του στην Bild. O ίδιος αποκαλύπτει ότι κατά τη διάρκεια της δραστηριότητάς της στην Ακαδημία Επιστημών της DDR η Α. Μέρκελ αποτελούσε επαγγελματικό στέλεχος του κόμματος στην Ακαδημία με την ειδικότητα "της γραμματέας για τις κινητοποιήσεις και την προπαγάνδα της FGJ, της κομμουνιστικής νεολαίας από το 1981 ..Εκτός από αυτό συμμετείχε στη συνδικαλιστική διεύθυνση του Ιδρύματος.
Ο συγγραφέας υποστηρίζει ότι χαρακτηρίζει την Α. Μέρκελ ως μια "μεταρρυθμίστρια κομμουνίστρια", γιατί μετά την Πτώση του Τείχους "δεν ήταν υπέρ της επανένωσης, αλλά ενός "δημοκρατικού σοσιαλισμού" στην αυτόνομη Λαϊκή Δημοκρατία της Γερμανίας". Την πολιτική καριέρα της Α. Μέρκελ μετά την Πτώση του Τείχους φαίνεται ότι στήριξαν ο ιδρυτής του κινήματος "Δημοκρατική Ανανέωση", Βόλφγκανγκ Σχνουρ, και ο πρώτος πρωθυπουργός της πρώην Ανατολικής Γερμανίας που εκλέχθηκε ελεύθερα, Λότχαρ ντε Μαϊζιέρε, "και οι δύο μη επίσημοι συνεργάτες της Stasi".
Ο Ρέουτ υποστηρίζει ότι τα στοιχεία συγκεντρώθηκαν μετά από πολύχρονες έρευνες σε αρχεία που δεν υπήρχε πρόσβαση, από μαρτυρίες ατόμων της εποχής εκείνης, που μέχρι σήμερα είχαν σιωπήσει, ενώ η Α. Μέρκελ απάντησε διαμέσου εκπροσώπου της ότι δεν είχε χρόνο να απαντήσει στις ερωτήσεις των δύο δημοσιογράφων. Το βιβλίο εκδίδεται λίγους μήνες πριν από τις βουλευτικές εκλογές του 2013 για τον απλό λόγο ότι τελείωσε τώρα, σύμφωνα με τον Ρέουτ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου