Δευτέρα 2 Ιανουαρίου 2012

Ποιοί “κάνουν πόλεμο” στον κ.Παπαδήμο, κ. Παπούλια;



Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας είναι αξιοσέβαστος θεσμός με όποιο πρόσωπο κι αν βρίσκεται στη θέση αυτή. Είτε ο Καραμανλής, είτε ο Σαρτζετάκης είτε ο Στεφανόπουλος είτε ο σημερινός, ο Κάρολος Παπούλιας. Κι ο βασικός λόγος που όλοι σέβονται τον Πρόεδρο ανεξάρτητα από το αν συμφωνούν ή διαφωνούν μαζί του είναι ότι αυτός είναι διαχρονικά η «φωνή» του ελληνικού λαού.
Εκεί δηλαδή που ο κόσμος απογοητεύεται από τους πολιτικούς βρίσκει αποκούμπι στον Πρόεδρο ο οποίος δεν τον έχει απογοητεύσει ανά τις δεκαετίες.
Όταν δηλαδή έπρεπε να ειπωθεί κάτι που εκπροσωπεί το περί δικαίου αίσθημα, αναλάμβανε να το πει ο Πρόεδρος.
Πολλοί ήταν, πάντως, εκείνοι που πίστευαν ότι ο κ. Παπούλιας αυτή την κρίσιμη διετία με τα Μνημόνια, τη φτώχεια και την τρόικα, θα έπρεπε να πατήσει πόδι, να εκφράσει την πίκρα, την οργή και την απογοήτευση του ελληνικού λαού. Αλλά δεν το έκανε, τουλάχιστον με όσο σθένος όσο θα έπρεπε.
Πρωτοχρονιάτικα, λοιπόν, ο Πρόεδρος αποφάσισε να τα κάνει θάλασσα και να χαλάσει την εικόνα του. Και «ανακάλυψε» εχθρούς που πολεμούν τον κ. Παπαδήμο. «Αισθάνομαι ότι με την κυβέρνηση Παπαδήμου επικρατεί ύφεση, έχει κατακαθίσει ο κουρνιαχτός. Του γίνεται πόλεμος. Το βλέπω στις εφημερίδες με σχόλια που θα μπορούσαν να μην γίνονται, αφού όλοι δηλώνουμε και ζητάμε τα πολλά χρήματα από την Ευρώπη».
Αυτά είπε ο κ. Παπούλιας σε μια εμφανή στήριξη του πρωθυπουργού, τον οποίο εμείς αδυνατούμε να καταλάβουμε ποιος πολεμά.
Είδε ο κ. Παπούλιας άσχημα σχόλια σε εφημερίδες και τηλεοράσεις; Γιατί εμείς μόνο λιβάνισμα και δημοσκοπήσεις που αποθεώνουν τον Παπαδήμο σα να είναι κορεάτης δικτάτορας βλέπουμε.
Είπε κανείς κακιά κουβέντα και δεν το καταλάβαμε; Διότι πιο πολύ για επιμήκυνση της θητείας της κυβέρνησης βλέπουμε, για τον τεχνοκράτη που διαπραγματεύεται σκληρά διαβάζουμε κι άλλα τέτοια όμορφα.
Αντιθέτως, ελάχιστες αιρετικές φωνές πάνε κόντρα στην παρούσα κυβέρνηση και ασκούν κριτική για τις καθυστερήσεις, την ατολμία, τη διάλυση που επικρατεί.
Άλλωστε δε φταίνε οι κριτές της κυβέρνησης αν ο κ. Παπαδήμος δεν έχει κάνει παρά ένα μόνο ταξίδι στο εξωτερικό για να διαπραγματευθεί με την Τρόικα. Ούτε γιατί δε μπορεί ούτε το νόμο για τα διαζύγια να περάσει , αφού ακόμα και κάποιος ονόματι… Βορίδης του πάει κόντρα.
Επομένως, ο κ. Παπούλιας έκανε ένα μεγάλο λάθος. Και δυστυχώς στην παρούσα φάση δε δείχνει να εκφράζει το λαϊκό αίσθημα. Δεν του λένε οι σύμβουλοι του ότι από τους απλούς πολίτες μέχρι τους επιχειρηματίες που χτυπήθηκαν από τα Μνημόνια, η οργή ξεχειλίζει και σύντομα θα γίνει ποτάμι και θα τους πνίξει όλους.
Αντιθέτως ο κ. Παπούλιας εμφανίζεται προστάτης του Παπαδήμου και της τρόικας. Μιλά για χρεοκοπία και για την ανάγκη να κάνουμε ότι μας πουν οι τροικάνοι χωρίς να βγει και να πει τη μοναδική αλήθεια. Ότι η προηγούμενη συνταγή μας κατέστρεψε κι αν συνεχίσουμε στο ίδιο μοτίβο θα χρεοκοπήσουμε στα σίγουρα.
Αυτό θέλει ο κόσμος αυτή τη στιγμή. Ένα σεβάσμιο πρόσωπο σε έναν σεβάσμιο θεσμό να βγει και να πει: «Που πάμε ρε. Δε βλέπετε ότι η τρόικα διαλύει την κοινωνία;»
Η χώρα και ο λαός δεν έχουν ανάγκη από τροχονόμους της νέας τάξης πραγμάτων που επιβάλλουν οι τροικάνοι. Θέλουν στιβαρούς πολιτικούς ηγέτες που θα αντισταθούν στη διάλυση της ελληνικής κοινωνίας.
Αριστερός Ψάλτης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου