Τρίτη 27 Δεκεμβρίου 2011

Είναι ντροπή και που μιλάμε ακόμα για “ΠΑΣΟΚ”


Είναι λέει… προβληματισμένος ο Γ. Παπανδρέου και δεν ξέρει τι θέλει να κάνει. Αν θα μείνει, αν θα φύγει, αν θα παραμείνει για κάποιους μήνες και στη συνέχεια θα αποχωρήσει.
Κάποιοι χαρακτηρίζουν τη συνεδρίαση του Πολιτικού Συμβουλίου ως την κρισιμότερη για το ΠΑΣΟΚ καθώς πρέπει να ληφθούν αποφάσεις για το μέλλον του κόμματος.
Άλλοι λένε ότι οι μνηστήρες του πράσινου θρόνου θα εγείρουν θέμα ηγεσίας (άλλωστε το έχουν ήδη κάνει) και θα είναι σκληροί με τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ. Το οξύμωρο είναι ότι οι κορυφαίοι που θέλουν ξεκάθαρες κουβέντες από τον κ. Παπανδρέου είναι υπουργοί στην κυβέρνηση Παπαδήμου, κι από αυτούς ευελπιστούμε όλοι ότι θα γλιτώσουμε τη χρεοκοπία και ότι θα προχωρήσει το PSI. Αστεία πράγματα δηλαδή.
Σαν πολύ δεν ασχολούμαστε όμως με το τι συμβαίνει στο ΠΑΣΟΚ, με το αν ο κ. Παπανδρέου έχει… καούρες, είναι στεναχωρημένος ή δεν μπορεί να κάνει κανό γιατί έχει φουσκοθαλασσιά;
Εδώ ο κόσμος καίγεται κι εμείς θα ασχοληθούμε με το πότε ο ΓΑΠ θα «ξεκολλήσει» από την καρέκλα της εξουσίας;  Αντί λοιπόν να δηλώσει από αύριο ότι φεύγει από την πολιτική σκηνή, αυτός συνεχίζει να το παίζει μεγαλοπαράγοντας της πολιτικής σκηνής και να συναντάται με τον Λ. Παπαδήμο για να τους εκφράσει τη στήριξή του. Μα τι να την κάνει τέτοια στήριξη από ένα πολιτικό «πτώμα»;
Είναι φανερό ότι ζούμε σε ένα πολύ στρεβλό πολιτικό σκηνικό. Το οποίο είναι επιπλέον και εξοργιστικό αφού φτάσαμε στο σημείο να κάνει κριτική στο Μνημόνιο και στα μέτρα λιτότητας ο αδελφός Νίκος Παπανδρέου. Ο οποίος σε άρθρο του «Οικονομική Επιθεώρηση» κατηγορεί την Ε.Ε. και το ΔΝΤ για «ξεπερασμένες οικονομικές αντιλήψεις» και βάλλει κατά της Μέρκελ για την πολιτική που εφάρμοζε ο αδελφός του.
Δηλαδή, μετά τον Βενιζέλο και τον Χρυσοχοϊδη έρχεται τώρα και ο γνωστός ως “το μυαλό” της οικογένειας Παπανδρέου να μας κοροϊδέψει κατάμουτρα και να διαφωνήσει με την πολιτική με την οποία ο ΓΑΠ κατέστρεψε την χώρα

Τώρα ήρθαν στον πλανήτη Γη

Και τι να πει κανείς για τη νέα συνέντευξη του Μιχάλη Χρυσοχοϊδη. Μάλλον κάναμε λάθος τον άνθρωπο. Όταν επιτέθηκε για πρώτη φορά στον ΓΑΠ, τον επικρίναμε γιατί επιτέθηκε στον ευεργέτη του, αλλά αυτός τελικά είναι επαναστάτης. Όλα τα έκανε γιατί είναι ο μόνος που τόλμησε να σπάσει τους κανόνες της σιωπής.
Σύμφωνα με τα όσα είπε στη συνέντευξή του στη Real News, «η κρίση απαιτεί όσα λέμε πίσω από κλειστές πόρτες να τα πούμε δημοσίως και αυτή τη στιγμή σπάω κανόνες σιωπής». Δηλαδή ο υποψήφιος πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ τόσο καιρό καταπιεζόταν, ήθελε να μιλήσει αλλά δεν μπορούσε. Έκανε την ανάγκη φιλοτιμία, έβλεπε τι γινόταν αλλά δούλευε για το καλό της πατρίδας, γι΄ αυτό και δε μιλούσε.
Με τα όσα λέει για ακόμη μια φορά ο κ. Χρυσοχοϊδης, αποδεικνύει ότι εκεί στο ΠΑΣΟΚ τα τελευταία χρόνια ζούσαν σε άλλο πλανήτη. Κατέβηκαν λοιπόν μετά από δύο χρόνια στον πλανήτη Γη και διαπίστωσαν ότι έχουμε Μνημόνιο, ότι ο κόσμος πεινάει, ότι η χώρα διαλύεται. Και ως αυτόκλητοι σωτήρες ο κ. Χρυσοχοϊδης και οι λοιποί επίδοξοι αρχηγοί του ΠΑΣΟΚ έρχονται κατόπιν εορτής να πουν αυτά που έπρεπε να έχουν κάνει. Λέει λοιπόν ο κ. υπουργός για τα λάθη που έγιναν τη διετία ότι έχουν όλοι μερίδιο ευθύνης, «πρωτίστως όμως όσοι διαχειρίστηκαν την κρίση και έλαβαν τις στρατηγικές αποφάσεις βάσει των οποίων πορευθήκαμε. Όσοι άλλα έλεγαν για την οικονομία πριν τις εκλογές και άλλα έκαναν μετά».
Δηλαδή αυτός δεν ήταν στη χώρα που λέγεται Ελλάδα; Δε λάμβανε μέρος στα κρίσιμα υπουργικά και τις κυβερνητικές επιτροπές; Δεν ήταν από τους έμπιστους του κ. Παπανδρέου.
Δεν παραλείπει φυσικά να πει ένα καλό λόγο για τον… εαυτό του: «Η κριτική που δέχομαι δεν είναι γι αυτά που λέω αλλά για το δικαίωμά μου να μπορώ τα λέω. Ξέρω πολύ καλά πώς παίζεται το πολιτικό παιχνίδι και έχω την επίγνωση ότι αυτή τη στιγμή σπάω κανόνες σιωπής. Κάποιοι φίλοι μου ανησυχούν ότι “θα καώ”. Αυτό δεν με αφορά. Η κρισιμότητα των στιγμών επιβάλλει καθαρές τοποθετήσεις χωρίς καιροσκοπισμούς, σκοπιμότητες και ανούσιες σκιαμαχίες», υποστηρίζει ο κ. Χρυσοχοΐδης.
Γι’ αυτό λέμε ότι τον αδικήσαμε τον άνθρωπο. Δεν βρισκόταν εδώ, ήταν απών στο έγκλημα, ήρθε μετά και επομένως έχει δικαίωμα να ομιλεί.
Κι έτσι πιστεύει ότι θα πείσει τον κόσμο που δυστυχεί.
«Καμιά ώρα θα πάρει ο κόσμος κανένα βούρδουλα και δεν γλιτώνετε», που λένε και στο χωριό.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου