Πέμπτη 1 Δεκεμβρίου 2011

Οι εκλογές θα γίνουν επειδή τρέμουν την … 25η Μαρτίου!


Συνήθως οι παρελάσεις, κυρίως της 28ης Οκτωβρίου είχαν μια σημειολογία για το ποδόσφαιρο. Αν κάποιος προπονητής την… έβγαζε στην ομάδα του μέχρι την παρέλαση είχε καλώς, αν είχε αποτυχίες και ήττες τότε έλεγαν όλοι «δε θα βγάλει παρέλαση».
Φέτος για πρώτη φορά η παρέλαση της 28ης Οκτωβρίου είχε και πολιτική διάσταση. Τα επεισόδια στη Θεσσαλονίκη σήμαναν την αρχή του τέλους για την κυβέρνηση Παπανδρέου. Τότε ο Γιωργάκης το ξανασκέφτηκε και είπε ότι δε μπορεί να κυβερνήσει. Στην ουσία εκείνη την ημέρα παραιτήθηκε όταν είδε την αντίδραση του κόσμου, όχι μόνο εκείνων που κατέβηκαν στο δρόμο και αποδοκίμαζαν αλλά και τη γενικότερη αντίδραση της ελληνικής κοινωνίας.
Τώρα λοιπόν βρισκόμαστε με μια κυβέρνηση συνεργασίας, εξαναγκαστικής θα λέγαμε, η οποία αν και έχει ημερομηνία λήξεως, κατά βάθος θα ήθελε να έχει μεγαλύτερη διάρκεια. Η 19ηΦεβρουαρίου που έχει καθοριστεί αρχικά ως ημερομηνία εκλογών, μάλλον δεν παίζει. Κάτι το χάος στην Ευρώπη, κάτι η οικονομική καταστροφή που πλησιάζει, κάτι ότι δεν προλαβαίνουμε το PSI, είναι σίγουρη η μετάθεση, όπως όλα δείχνουν για λίγες ημέρες.
Οι πληροφορίες μας λένε ότι οι ημερομηνίες που παίζουν δυνατά για κάλπες είναι η 4η ή η 11ηΜαρτίου. Ποιος είναι ο λόγος; Για όσους δεν το κατάλαβαν είναι και πάλι η… παρέλαση της 25ηςΜαρτίου. Η κυβέρνηση Παπαδήμου είναι φανερό ότι βαδίζει στα βήματα της προηγούμενης κυβέρνησης. Τα μέτρα για τους συνταξιούχους και τους μισθωτούς, η εργασιακή εφεδρεία, οι κρυφοί φόροι 7 δις ευρώ επιπλέον για το 2012 δείχνουν πια είναι η λογική της και η προοπτική της. Κι όσοι πίστεψαν ότι με τον Παπαδήμο θα φάνε με χρυσά κουτάλια ας το ξανασκεφτούν.
Οπότε η κυβέρνηση αυτή δε μπορεί να έχει μακρύ βίο (εκτός αν συμβεί κανένα κοινοβουλευτικό πραξικόπημα με τη βοήθεια των γνωστών εξαπτέρυγων). Αν πάει μετά το Μάρτιο τότε το πιο πιθανό είναι οι εκλογές να γίνουν πριν το καλοκαίρι.
Όπως όλα δείχνουν, λοιπόν, αν δεν καταρρεύσει το σύμπαν οι εκλογές θα γίνουν στις αρχές Μαρτίου, πριν τις παρελάσεις. Διότι αν πάμε στην 25η Μαρτίου με Παπαδήμο πρωθυπουργό κανείς δεν αποκλείει να έχουμε νέες αποδοκιμασίες, νέα εκδήλωση της οργής του κόσμου. Αυτό φοβούνται οι πολιτικοί και γι’ αυτό δε θα ρισκάρουν να ζήσουν μια νέα… 28η Οκτωβρίου. Που ίσως να είναι πολύ χειρότερη αν σκεφτεί κανείς τι επιπλέον επιβάρυνση έχει δεχθεί ο κόσμος, πόσες χιλιάδες απολύσεις και τι μειώσεις μισθών έχουν συμβεί.
Άρα λοιπόν, 4 ή 11 Μαρτίου ώστε ο κόσμος να αποφασίσει ο ίδιος τι θέλει κι όχι να άγεται και να φέρεται στις ορέξεις του κάθε πικραμένου τεχνοκράτη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου