Τρίτη 9 Αυγούστου 2011

“Οι Eλληνες να υποθηκεύσουν τα σπίτια τους για τα δάνεια της χώρας”!


Όπως γράφαμε χθες η κατάρρευση του Χρηματιστηρίου μείωσε την αξία και των ασημικών του δημοσίου που ορέγονται Γερμανοί και άλλοι. Και προφανώς μέσα στο γενικότερο κλίμα υποτίμησης θα έχουν πέσει και οι τιμές της …Ακρόπολης και των νησιών.
Δεν εξηγείται διαφορετικά η σοκαριστική δήλωση του προέδρου του γερμανικού Ινστιτούτου Οικονομικών Ερευνών Halle, Ούλριχ Μπλουμ στην εφημερίδα Passauer Neue Presse με τον άκρως ενδεικτικό τίτλο «τα όρνεα δείχνουν πού υπάρχουν πτώματα».
Τι προτείνει ο κ. Μπλουμ; Διαβάστε: «Μπορούμε να αφήσουμε τα κράτη να κηρύσσουν χρεοκοπία, το ένα μετά το άλλο ή ακολουθούμε το δύσκολο δρόμο: Το δημόσιο χρέος να χρηματοδοτηθεί από τα έσοδα αποκρατικοποιήσεων, ή να ασφαλιστεί με την ιδιωτική περιουσία των πολιτών της χώρας. Αυτή θα ήταν μία επιλογή για την Ελλάδα, την Ιταλία ή ακόμα και για τις ΗΠΑ»
Όπως διαβάζουμε στο “Βήμα”, σε πρακτικό επίπεδοη δεύτερη λύση σημαίνει αναγκαστικήυποθήκευση της περιουσίας ιδιωτώνόπως π.χτης ακίνητης περιουσίας αυτώνΜε τον τρόποαυτό θα ασφαλιζόταν το δημόσιο χρέος τόσο καλάώστε δεν θα υπήρχε λόγος για κερδοσκοπία.Τα κράτη θα μπορούσαν να συνεχίσουν να στηρίζουν τις επενδύσεις χωρίς να πέσουν στηνπαγίδα του χρέουςΑντιθέτωςδίνεται η δυνατότητα μείωσης του χρέουςΣε μία τέτοιαπερίπτωση τα επιτόκια θα μειώνονταν και το κράτος θα ήταν σε θέση να ασκεί πολιτικήενίσχυσης της οικονομίας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου