Τρίτη, 9 Αυγούστου 2011

Πάνος Παναγιωτόπουλος-Η Τουρκία θέτει θέμα ειρήνης στην περιοχή


undefined
Έντονα αντιδρά ο πολιτικός κόσμος στις τουρκικές προκλήσεις, με αφορμή την έναρξη υποθαλάσσιων γεωτρήσεων ανάμεσα στην Κύπρο και το Ισραήλ...Την πρώτη Οκτωβρίου θα ξεκινήσουν οι υποθαλάσσιες γεωτρήσεις, στην περιοχή μεταξύ Κύπρου και Ισραήλ, γεγονός που έχει προκαλέσει την αντίδραση του πολιτικού κόσμου.
Άμεση ήταν και η αντίδραση του υπεύθυνου του τομέα Πολιτικής Ευθύνης Εξωτερικών της Νέας Δημοκρατίας και βουλευτή Β΄ Αθηνών, Πάνου Παναγιωτόπουλου.
"Οι ευθείες απειλές, που εκτοξεύει τις τελευταίες μέρες η Τουρκία εναντίον της Κυπριακής Δημοκρατίας, με αφορμή την προγραμματισμένη έναρξη των υποθαλασσίων γεωτρήσεων, την 1η Οκτωβρίου, στην περιοχή μεταξύ Κύπρου και Ισραήλ, αποτελούν βάναυση πρόκληση σε βάρος του Διεθνούς Δικαίου και της Διεθνούς εννόμου τάξεως.
Με τις ενέργειές της αυτές, η κυβέρνηση της Τουρκίας θέτει θέμα ειρήνης και ασφάλειας στην περιοχή και αποδεικνύει, για μια ακόμη φορά, ότι γράφει στα παλαιά της υποδήματα τους Διεθνείς Κανόνες Δικαίου και ότι διαμορφώνει την εξωτερική πολιτική της με βάση τα κοντόφθαλμα σχέδια των στρατοκρατικών κύκλων της Άγκυρας.
Είτε το θέλει, είτε όχι η Τουρκία, η κυβέρνηση της Κυπριακής Δημοκρατίας είναι ο μόνος νόμιμος εκπρόσωπος του Κυπριακού κράτους και ασκεί πλήρως και προς κάθε κατεύθυνση τα κυριαρχικά δικαιώματα του κράτους αυτού, σε πλήρη συμφωνία με το Διεθνές Δίκαιο και το Δίκαιο της Θάλασσας.
Γι’ αυτό και καλά θα κάνει η Τουρκία, αντί να προκαλεί την διεθνή κοινή γνώμη με προκλητικές δηλώσεις, να αποδεχθεί αμέσως την Διεθνή Σύμβαση για το Δίκαιο της Θάλασσας, η οποία – ας σημειωθεί- έχει ενσωματωθεί στο νομικό οικοδόμημα της Ευρωπαϊκής Ένωσης, δηλαδή αποτελεί τμήμα του κοινοτικού κεκτημένου", σημειώνει ο Π. Παναγιωτόπουλος.
news247

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου