Παρασκευή 10 Ιουνίου 2011

ΟΙ ΑΝΘΥΠΑΤΟΙ ΕΙΝΑΙ (ΗΔΗ) ΕΔΩ…


Αν είχατε την πρόνοια κ. Παπανδρέου να βάλετε στο Υπουργικό Συμβούλιο καθρέπτες θα βλέπατε τους εαυτούς σας, που....
λειτουργούν ως «τοποτηρητές» των δάνειων δυνάμεων κατοχής

Γράφει ο ΝΙΚΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΟΓΛΟΥ
Είναι η πρώτη φορά που θα συμφωνήσω με την κυβέρνηση και με τον Γιώργο Παπανδρέου. Διάβασα και ξαναδιάβασα την ανακοίνωσή τους με την οποία ανακάλυψαν τον… εχθρό του τόπου και δεν είναι άλλος από τα ΜΜΕ.
Δεν θα αναφερθώ στο ρόλο που έπαιξε η πλειοψηφία των Media για να στηριχθεί ο…εκσυγχρονιστής Κώστας Σημίτης που επί των ημερών του καναλάρχες και εκδότες μπαινόβγαιναν στο Μαξίμου, ούτε φυσικά στο πως του έδειξαν την πόρτα για να πάρει την κληρονομιά το «παιντί» που έλεγε και η Μαργαρίτα Τσάντ.
Το βρώμικο ρόλο που έπαιξαν κάποιοι εκείνη την περίοδο θα τον αποκαλύψει κάποια στιγμή η ιστορία.
Όπως και το ρόλο που έπαιξαν τα ίδια πρόσωπα με το αζημίωτο πάντα για πείσουν τον αείμνηστο Τάσσο Παπαδόπουλο και τον Κυπριακό λαό για να πεί ναι στο προδοτικό σχέδιο Ανάν.
Γι΄αυτό και δεν τόλμησαν να κάνουν  δημοψήφισμα για το Μνημόνιο ούτε το «ένα» και φυσικά ούτε το «δυο».
Το πάθημα των δάνειων δυνάμεων τους είχε γίνει μάθημα. Αρκέστηκαν στο να πείσουν το Γιώργο Παπανδρέου και τα εξαπτέρυγά του να το υπογράψουν.
Έλεγα λοιπόν στην αρχή του κειμένου ότι για πρώτη φορά συμφωνώ με τον ΓΑΠ, που αναφέρει  στην ανακοίνωσή με την οποία επιτίθεται στα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης  μεταξύ άλλων ότι:
«Η κυβέρνηση καταγγέλλει με τον πλέον κατηγορηματικό τρόπο, την επικίνδυνη παραπληροφόρηση Μέσων Ενημέρωσης τα οποία δηλητηριάζουν την κοινή γνώμη, είτε με ανύπαρκτες “πληροφορίες” για “ξένους Επιτρόπους – Ανθύπατους στα υπουργεία”, είτε με ανοίκειες και ανιστόρητες εκφράσεις περί “κατοχής” στην Ελλάδα.»
Πράγματι κύριε Παπανδρέου. Δεν περιμένουμε τους «ξένους Επιτρόπους-Ανθύπατους στα Υπουργεία».
Οι Ανθύπατοι είναι ήδη εδώ. Αν είχατε την πρόνοια να βάλετε στο Υπουργικό Συμβούλιο καθρέπτες θα βλέπατε ποιοι είναι οι Ανθύπατοι των δάνειων δυνάμεων.
Θα βλέπατε πρόσωπα και πράγματα γνωστά σε σας από καιρό. Θα βλέπατε τους εαυτούς σας. Τόσο απλό είναι.
Συμφωνώ μαζί σας κύριε πρωθυπουργέ. Είναι απαράδεκτο να δηλητηριάζουν την κοινή γνώμη και να την παραπληροφορούν λέγοντας ότι περιμένουμε τους…βαρβάρους από την Εσπέρια, όταν αυτοί είναι εντός τειχών και διαλύουν τον κοινωνικό ιστό της χώρας μέρα με τη μέρα μέτρο με το μέτρο.
Σας αδικούν. Και καταλαβαίνω ότι σας πνίγει το δίκιο.
Όπως καταλαβαίνω καλά και τις απειλές σας προς τα Μέσα Ενημέρωσης που τους στέλνετε το μήνυμα ότι: « η κατάρρευση της χώρας θα σήμαινε και τη δική τους κατάρρευση.»
Μόνο που εσείς και τα διαπλεκόμενα ΜΜΕ χορεύετε ταγκό εδώ και χρόνια και στην κατάρρευση πάτε…πακέτο.
Α και κύριε Πρόεδρε, θα σας ρωτήσω και πάλι: μήπως πήρατε το μήνυμα της Πλατείας ή γι΄αυτό θα βγάλετε άλλη ανακοίνωση. Ακούει κανείς εκεί στο Μαξίμου-Καστρί; Κανείς. Παράλογο άρα…λογικό που έλεγε και ο Λάκης Λαζόπουλος στους Μήτσους ως συμπεθέρα…
Δημοσιεύθηκε και στην εφημερίδα “Δημοκρατία”

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου